Jump to content

bubach1162

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala na odgovoru.. predan je zahtjev da bi dobila pravo na obiteljsku mirovinu prije tri tjedna točno..nakon smrti oca jedva da smo uopće predali i za mene zahtjev kamoli da smo znali sve detalje i poteze vezano za obiteljsku mirovinu, dobro da smo išta mogli... neće davat otkaz ali zanima nas jel ima pravo počet primat mirovinu.. posao je nikakav i zdravlje joj nije dobro tako da smo iz tog razloga i krenuli s cijelom procedurom oko mirovine..
  2. Poštovanje svima. Imam pitanje vezano za obiteljsku mirovinu. Naime nositelj sam obiteljske mirovine 4 godine i sad se bliži kraj školovanju i majka bi trebala nastaviti primati obiteljsku mirovinu. Majka ima 47 godina, u radnom je odnosu, u trenutku smrti oca imala je 43 godine, trenutno ima 19g i 7mj radnog staža. Tek smo nedavno saznali da smo pri predavanju papira za obiteljsku mirovinu prije 4 godine morali biti upućeni i odmah predati papire da bi majka ostavarila pravo na obiteljsku mirovinu uz mene. Prije nekoliko tjedana predali smo zahtjev za ostvarivanje tog prava. Sad me zanima jel majka može ostvarit to pravo na obiteljsku mirovinu te može li ostvariti i pravo na isplatu iste bez obzira što još nema navršenih 50 godina što mirovinsko zahtjeva. U pravnoj službi firme gdje majka trenutno radi rekli su joj da ima pravo na obiteljsku mirovinu te i na isplatu jer ima više od 15 godina radnog staža međutim nitko nam ne može točno potvrditi trenutnu situaciju. Ispričavam se na povelikom pitanju, unaprijed hvala na odgovorima.
  3. hvala na odgovoru. Vozilo je novije pa ni nema poteškoća s njim nego su bili neki izvanredni troškovi pa nisam na vrijeme mogao obaviti registraciju. Zanimalo me hoće li u stanici za tehnički pregled šta komentirati, vjerujem da ima slučajeva s obzirom na recesiju. Moram dovest auto na tehnički nemogu ga zrakom dovest..
  4. mene samo zanima jel mogu ja otići obavit taj tehnički bez obzira na kašnjenje i što je kazna već na putu vjerojatno.. stanica za tehnički pregled mi je nekoliko km udaljena pa jel mogu normalno odvest se dotamo i obavit registraciju dokraja. Osiguranje već imam riješeno kao što navodim ranije.
  5. Poštivani, ako možete pomoć. Naime registracija mi je na vozilu istekla 23.5., 3.6. osiguranje je plaćeno i produljeno. Zbog nemogućnosti odlaska na tehnički pregled odmah po isteku registracije zbog financijskih razloga zanima me, nije me policija zaustavila jer vozilo nije ni voženo. Sutra 10.6. mi sjeda mirovina pa me zanima jel mogu normalno registrirat vozilo ili slijede neke sankcije. Nadam se da ću moći normalno sutra obaviti tehnički pregled te produljenje prometne knjižice. Inače radi se o Zagrebačkom području. Ako imate kakve informacije uputite me. Zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija