Jump to content

88ana88

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru, međutim pedijatar ne želi ni čuti ništa o tome. Postoji li nešto na što bih se mogla pozvati i "prisiliti" da mi da tu potvrdu? Bilo bi mi drago ako bi mi netko mogao odgovoriti na gornja pitanja! Najviše me zanima piše li negdje u zakonu da potvrdu smije izdati isključivo pedijatar iz Doma zdravlja ili to može biti i pedijatar iz privatne poliklinika? Možete li mi pokazati kako izgleda taj obrazac o sistematskom koji pedijatar ispunjava za vrtić? Navodno je aktualan neki novi, a na webu pronalazim različite verzije. Što mislite, ima li smisla za savjet pitati nekoga iz HZJZ (i koga)? Hvala unaprijed!!
  2. Poštovanje, Molila bih pomoć oko upisa u jaslice djeteta kojem je cijepljenje prema programu u tijeku, odnosno oko potvrde pedijatra o zdravstvenoj sposobnosti djeteta za pohađanje jaslica. Naime, naša situacija je sljedeća: dijete je rođeno 13.9., ali 3 tjedna prije termina, male porođajna težine i s krvarenjem u mozgu 2.stupnja. Dijete prati neuropedijatar te ide na vježbe kod fizijatra. Zbog svega toga, pedijatar nije počeo s cijepljenjem kad je djetetu bilo 2 mjeseca, već tek nakon što je neuropedijatar dao zeleno svjetlo - s djetetovih 9 mjeseci. Primljeno je prvo cjepivo 1.7. te zakazan sljedeći termin 1.9., zatim 1.11 te krajem 12.mjeseca. Pedijatar kaže da se nada da će tada (krajem godine) dijete moći u vrtić jer prije nego bude cjepljen sa svim cjepivima, ne želi nam dati potvrdu da je dijete zdravstveno sposobno za vrtić. Moj porodiljni istječe početkom rujna te nemam kamo s djetetom ako ne krene u vrtić. Našli smo se u začaranom krugu: vrtić za upis traži potvrdu pedijatra da je dijete zdravstveno sposobno, a pedijatar to ne želi dati zbog cijepljenja koje je u tijeku ali nije dovršeno (jer između primljenih doza treba proći 2 mjeseca). S djetetom je sad sve u redu i više ne treba kod fizijatra na vježbe. Pitanje 1: je li zaista uvjet za upis primitak SVIH cjepiva ili je dovoljno što je dijete započelo s cijepljenjem sukladno Programu cjepljenja te imamo dogovorene termine za naredna docjepljivanja u potrebnim razmacima? - cijelo vrijeme slušamo doktore i radimo kako kažu pa mi nije jasno zašto sada dijete zbog toga ne može u vrtić... Zar smo ga trebali cijepiti prije nego su nam rekli da možemo? Pitanje 2: kako se tumači dio u Obrascu "dijete ispunjava uvjete za upis u vrtić ako obavi sistematski pregled kod liječnika i kod doktora dentalne medicine te ako je uredno (redovito) cijepljeno protiv bolesti iz Programa obveznih cijepljenja, s iznimkom djece koja imaju kontraindikacije na pojedina cjepiva." - Može li se naše dijete koje je tek počelo s urednim i redovnim cijepljenjem uklopiti u tu rečeničnu konstrukciju "ako je uredno (redovito) cijepljeno" ? Pitanje 3: Vidjela sam da neki vrtići u uvjetima za upis imaju navedeno "Za djecu koja su djelomično procijepljena upis je moguć uz uvjet da se imunizacija obavi u najkraćem vremenskom roku." Mogu li se zakonski pozvati na to ili svaki vrtić sam odlučuje o tome? Pitanje 4: Ako pedijatar i dalje ne želi dati potvrdu, zbog započetog ali još nedovršenog cjepljenja, mogu li sistematski za upis platiti i obaviti (pa tako i dobiti potvrdu za vrtić) kod privatnog pedijatra i može li vrtić prihvatiti tu privatnikovu potvrdu o objavljenom sistematskom pregledu za upis u vrtić? Pitanje 5: Ako ni to nije moguće, mogu li se u ovom slučaju pozvati na Konvenciju o zabrani diskriminacije u obrazovanju koju je Hrvatska potpisala? Najljepše molim za savjet, jer ne znam što mi je činiti! Hvala unaprijed!
  3. I mene zanima odgovor na ovo pitanje pa najljepše molim pomoć. U mom slučaju je "Sperma banka" bez ikakve obavijesti ovršila moj račun. Kredit plaćam već 6,5 godina, a sami kredit završava u kolovozu. Smatram da sam trebala biti obavještena kako bih se mogla žaliti. Kako i kome da se žalim kada nemam nikakav pisani trag s njihove strane?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija