Jump to content

Amel

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Amel objavio

  1. Pa objasnili ste da ste praktično prešli preko "japanke", a ne njegove noge. Šala. Ma uživajte. Ako ste mu se ispričali, on je isto prihvatio i to mu je bila tema za razgovor u društvu narednih par dana. Nema ništa od tih tužbi.
  2. Javni red i mir ne podrazumijeva se isključivo u nocnim satima. Odnosi se i na dan,a vi svakako kontaktirajte MUP
  3. Sami ste postavili pitanje i dali odgovor. Smije i može na prijedlog tužitelja ukoliko se ispune preduvjeti za donošenje iste, a to je neodazivanje tuženog, ukoliko tuženi pismeno ili usmeno ne obrazloži razloge svog izostanka itd.
  4. Pošaljite im tužbu kao opomenu.
  5. Pa ne možete se tom logikom voditi, pa samim tim postavlja se i pitanje smijemo li se slikati u kafeima, party-ju itd. Bitna je namjera slikanja i što se želi postići? Koliko samo usputnih prolaznika se nađe na nekoj bezveznoj slici. Trebali bi od svih tražiti dozvolu slikanja.
  6. Ovisno o tome kakav dug. Sve se može putem suda.
  7. Postavio si pitanje i dao odgovor. Postavi se na mjesto prijatelja. On je dokazao da ti je prijatelj i vjerovao ti je. Obavi razgovor sa njim i objasni mu sve. Ne znam kako ti može pomoći bilo tko.
  8. U klasifikaciji djelatnosti stoji i naplata računa. OK to nije ništa sporno ukoliko se radi na legalan način. Pokažu ili pošalju Vam ovlaštenje ili punomoć datu od strane povjerioca. Ukoliko je dug u zastari uredno se i pozovete na to. U svakom slučaju najbolje i jeste kontaktirati povjerioca iz razloga sigurnosti u navedene tvrdnje. Oni mogu slobodno da Vas tuže, a Vi niste ni dužni da plaćate njima provizije, već onaj tko ih je angažovao da rade. U odgovoru na tužbu pozovite se na zastaru, a na koncu prema Zakonu o parničnom postupku (član 89a) oni i ne mogu zastupati nikoga na sudu.
  9. Jedino ukoliko ste iste troškove sebi i platili. Zastupam firmu na sudovima i pokušao sam jednom taj blef, pa je u presudi stojalo da se odbijam sa viškom zahtjeva za naknadu pošto mi je to sl.dužnost. Čak se ni putni troškovi nekada ne mogu uračunavati, pošto ste mogli naci odvjetnika gdje je mjesno nadležan sud itd. Pokušajte, a ukoliko Vas odbiju, nećete zbog toga izgubiti predmet, već će vas samo odbiti sa viškom zahtjeva.
  10. U nekim stvarima cijena i nije bitan faktor. Iz ove stvari gdje se "tužitelj" (ne tvrdim ali pretpostavljam)najvjerojatnije susreće sa kaznenom presudom, ma kako ona "blaga" bila, i nakon toga ulaziti u parnični postupak i plaćati isti radi sitne cifre ne znam koliko je korisno. Na koncu ukoliko ista prizna djelo i vrati novac, sud se u parničnom postupku uvijek može voditi pravomoćnom presudom krivičnog suda, što dozvoljava i Zakon o parničnom postupku.Čl 12 ZPP.
  11. Pa kada bi svi koji prijete tužbom i tužili, sud bi morao uvesti i drugu i treću smjenu u radno vrijeme. Uživaj i polako vraćaj svoj dug. Kada sve vratiš ostavi dokaze o uplati (za svaki slučaj)ukoliko vraćaš putem W.Uniona ili kako već.
  12. ha,ha,ha,ha Dobar odgovor. Svaka čast. A jednostavno odite do MUP-a i pitajte. Pravila su ista za sve.
  13. Privatna tužba radi 2.050,00 kn??? Pa samo podnošenje tužbenog zahtjeva i vjerojatni angažman bilo kakvog odvj. košta duplo više, a da ne spominjem prateće troškove itd. Vi lijepo vratite novac, izrazite žaljenje zbog svega i to prihvatite kao neku vrstu škole. Sud će uzeti sve u obzir, a pošto niste do sada imali problema sa Zakonom, sankcija bi trebla biti zanemariva. Imaju oni na sudu pametnijih poslova da bi se bavili Vama.
  14. Ukoliko imate plaćen kasko uključeno Vam je i oštećenje stakla na vozilu. jednostavno i najbrže je da zovnete osig.kuću da obave slikanje vozila, a onda se dogovorite da li Vi zamijenite staklo i njima odnesete račun ili da oni obave isto. Teil kasko odnosno djelomično kasko takođe uključuje oštećenje na staklu. Redovno osiguranje od autoodgovornosti ne odnosi se na navedeno.
  15. Mislim, mada bi trebao pročitati da je obveza do punoljetstva, odnosno završetka redovnog školovanja. U svakom slučaju krajnja granica bi bila kalendarska godina u kojoj puni 26 god starosti ili eventualno ranije ukoliko se isti zaposli. Sa zaposlenjem obveza prestaje.Trajna obveza ostaje kod radno nesposobnog ili bolesnog dijeteta.
  16. Zakon ne precizira u čijem je vlasništvu neko komunalno poduzeće. Zastara za navedene usluge nastupa nakon 1 god. Zastaru ne prekida Društvo koje vam šalje račune, nego Vi. Uplatom nekog od navedenih računa ili priznanjem duga.
  17. I po mogućnosti da ne ide "na ruke". Najsigurnije da idete putem bankovnog računa, i sa uplatnicom se pojavite na sudu. Obrazložite situaciju i bez brige. Od strane suda kada vide vašu suradnju uvažit će je i nećete loše proći.
  18. Možda ne bi loša stvar bila ukoliko imate bankovni izvod uplate stanarine. Znam da je to sada teško nakon 3 god i naći, ali ukoliko isti imate i ako ste stanarinu plaćali putem banke ne bi bilo loše i ponijeti na sud.
  19. Mislim da ovi iz Ljubljane rade faktoring, odnosno nisu utjerivači dugova. Iz njih stoji banka. U svakom slučaju mislim da se nalaze u Zagrebu pošto imaju svoju web na hrv.jeziku. Kontaktirajte ih, pa oni vjerojatno raspolažu boljim informacijama gdje Vas uputiti.
  20. editirano U svakom slučaju postoje njihove stranice na netu pa se možete informisati.
  21. Nije problem u visini odštetnog zahtjeva,tj visini štete. Nije problem niti u osig.kući. Problem je samo i jedino alkohol. Niti jedna osig.kuća na svijetu to ne pokriva, pa čak i da je kasko. Šteta je mogla biti i totalna, a osig. je dužno da je isplati i o tome Vi ne brinete. To što Vam vozilo nije bilo registrirano, pa i to bi se moglo tolerirati iz razloga što je bilo plaćeno osiguranje. Osiguranje ne provodi reg. vozila, tako da se to osiguranja u konačnici i ne interesira. Ukoliko se radi o mizernoj šteti, tim po vas bolje. Kada vam stigne regresni zahtjev, Vi svakako uložite žalbu ukoliko se ne budete slagali sa visinom zahtjeva.
  22. Amel

    gg

    Ma uživaj. Objasni isto na sudu i onako prijateljski-OSTAVI TO SMEĆE JEDOM ZAUVIJEK. Pošto si napisao da si i do sada bio uredan sa Zakonom, neće se baš sud mnogo oko tebe zamarati. Imaju oni takvih kao ti i previše.
  23. To je kao platio sam film u kinu, pa mi se ne sviđa film pa Vas molim da mi vratite novac od ulaznice.
  24. Sve što ste nabrojali radi svaka druga osoba. Šalje sms poruke, ulazi i zgrade, itd. Slučajno se može greškom poslati sms bilo komu, ali ako nije prijetećeg ili sumnjivog sadržaja to Vam i nije nešto. Što se telefona tiče, smatrat će Vas u ODO samo jednom u nizu. Ne možete na tome temeljiti KP.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija