Jump to content

džurdža

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ostavinska rasprava je održana. Nasljednici su temeljem oporuke njegova druga supruga (50g braka) i sin iz prvog braka. Dvije kćeri iz drugog braka priznaju oporuku i ne dobivaju ništa. Na prvom sastanku javni bilježnik u prvih 15 min traži da ga se plati odmah gotovinom. Traži 2800 kn. Otac je posjedovao kuću u okolici ZG građenu 70-tih, nešto gotovine cca 5000e, grobno mjesto na Mirogoju auto iz 1998. i neku zemlju u Zagorju sitne udjele u više čestica za koje pokojnik nikad nije pitao niti znao gdje su. Te jedna livada u Zagorju 500čhv koju je oporučno ostavio sinu.Sina nije bilo na prvom ročištu a bilježnik je tražio 2800kn da mu se odmah plati na ime ostavine. Majka i kćeri su platile. Na drugo ročište je došao i sin te je bilježnik njemu rekao da je plaćeno a on neka mu ostavi za kavu Sin mu je dao 200 kn. S time da se javni bilježnik umiješao u podjelu tj. dao prijedlog da sva zemlja u Zagorju pripadne sinu iako je već ranije dosta dobio (u oporuci je pisala samo livada) a supruga i kćeri su morale pristati da nebi sin dobio dio u kući u kojoj je pokojnik sa suprugom živio i skupa je stekli itd ako bi sve završilo na sudu. Danas stiglo pravomoćno rješenje i račun supruzi za doplatu u iznosu 750,00kn( koji je trebalo platiti do 28.03.) uz naziv usluge - naknadni troškovi i vrijednost koja je naknadno utvrđena. Sve podatke smo dali uredno na 1. ročištu. Ne želimo platiti tu pljačku imovine tj. još naknadni račun. Koja su naša prava?
  2. Molim preporuku odvjetnika za temu eksproprijacije. Naime tata mi je dobio rješenje i vlasnički list 2014.g kojim se briše društveno vlasništvo te postaje ponovno vlasnik stana (ekspropijacija 1980.) te je bio upisan u gruntovnicu po tom rješenju . Da bi sada bez ikakve daljnje dostavljene obavijesti bio upisan Grad Zagreb. Rado bismo se posavjetovali o navedenom te pokrenuli potrebne radnje.
  3. Obratno je moj je dobio parnicu i očekuje da mu ovaj "domišljati" odvjetnik uplati troškove a ovaj se sad sjetio nepostoječeg duga iz parnice koju smo mi kao nasljednici tužitelja povukli tj zatvorili 2009. Punih 5 godina su se iznova parničili ("domišljati" je tužio) i ni spomena o nekom dugu. To je malo mjesto i oni se susreću svakodnevno u sudu. Naš je najprije rekao da ćemo "domišljatog" ovršiti a sad tvrdi da će "domišljati" stavit protuovrhu i da nema pomoći ako ne nađemo uplatnicu. I da ćemo mi opet morati i tada u ovršnom dokazivati uplatu. Stvarno ne znamo što da mislimo o svemu tome... Ispada da je jednostavnije nas natjerati da dva puta uplatimo nego "domišljatog" da pokaže transakcije računa.
  4. U presudi je pozvan njihov odvjetnik da u roku od 15 dana dostavi troškove što je on učinio. Dakle troškovi nisu striktno u presudi specificirani. Da li je onda 5 ili 10 godina rok zastare?
  5. Poštovani, nudi mi se u zamjeni dio kuće koja je upravo legalizirana a nalazi se na općenarodnom zemljištu u Zagrebu. U katastru je sad po legalizaciji zavedena ali u gruntovnici ne. Koja je procedura da se vlasnik upiše u gruntovnicu i koje probleme da očekujem?
  6. Vodila su se dva sudska spora sa istim strankama i istim odvjetnicima. Sudilo se o istom ugovoru. Zato su bila dva jer su se u prvom nasljednici tužitelja izjasnili da ne žele se prihvatiti spora i platili su dosuđene troškove 2009. godine. U drugom sporu je tuženik postao tužitelj. Izgubio je spor i sad on mora platiti troškove. Bit stvari je da se sad njegov odvjetnik sjetio da mu nisu 2009. uplačena sredstva iz prvog postupka. Protivna stranka više ne može naći uplatnicu. Njezin odvjetnik prijeti domišljatom odvjetniku ovrhom ali ovaj odgovara da će odgovoriti protuovrhom. Molim savjet: Kako doći do poštanske uplatnice? Kako natjerati odvjetnika da se prekontroliraju uplate? Možda neki drugi savjet?
  7. Pa zar nije samim tim što je učinio propuste u prvom postupku automatski predisponiran za izuzeće u ponovljenom postupku tzv. apsolutni razlozi? Da li je moguće da su zahtjev jednostavno previdjeli i da li da pošaljem novi s tim da sad tražim i izuzeće predsjednika suda jer nisam dobila rješenje i jer se aljkavost potupka uz njegov blagoslov nastavlja?
  8. Ma sam je priznao uz riječi "događa se" da je stajalo u spisu. Dan prije je pred više osoba izjavio da nije još došla presuda po predmetu (jer zastupa stranku i u drugom sporu) da bi na ročište tog drugog spora donio presudu staru 2 g.
  9. Sestre i druga fmilija naslijedili su nekretnine iza brata temeljem ostavinske rasprave. Susjed iih je tužio na temelju nekog ugovora te je na prvostupanjskom izgubio parnicu. Susjed se žali te se predmet šalje drugostupanjskom na odluku. Sestre pokojnika pitaju više puta u 3g. dali je drugostupanjski sud presudio, advokat odgovara da nije. Nakon 3g. advokat im predaje presudu drugostupanjskog suda ali s datumom od prije 2 g. Dakle advokat je 2.g. držao presudu u spisu a da o tome nije obavijestio stranku. Tržište nekretnina se jako srozalo u zadnje 2.g. Što biste vi poduzeli?
  10. Sudim se s kartičarskom kućom. Sudac je presudio u njihovu korist ali drugostupanjski je iz više razloga ukinuo presudu i vratio na ponovni postupak. Opet ga je počeo voditi isti sudac. Tražila sam izuzeće tog suca i nakon 4 mj. dobila samo poziv za priprremno ročište potpisano opet od istog suca. Zar me nisu trebali obavijestit o odluci o traženom izuzeću?
  11. Dakle tražimo odvjetnika u najboljim godinama i stavljamo u proceduru. Puno hvala na odgovorima.
  12. Starog stana smo bili vlasnici, u zamjenskom stanari, te smo ga kasnije otkupili. U tom starom smo imali i garažu te korištenje dvorišta kao suvlasnici s ostalima a u novom nismo imali garažu, a da li je zemljište od stanara zgrada u N.ZG ne znam. Više nismo tamo..
  13. Svjesna sam da je prošlo puno godina ali obzirom da je sudski vještak dao procjenu invalidnosti i napisao - trajno - čini se logičnim da bi to trebalo biti uzeto u obzir kod procjene radne sposobnosti. Konačno čovjek je i odležao u zatvoru zbog nanošenja teške tjelesne povrede. Možda sam trebala ranije reagirati. Hvala na odgovoru
  14. Ako netko zna nekog odvjetnika specijaliziranog za ovo područje molim na pm.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija