Jump to content

Tina Inna

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Tina Inna objavio

  1. Zelite li redovito otkazati ugovor o radu mozete to uciniti bez navodenja razloga. Otkazni rok za rad do godine dana je 2 tjedna ( Zakon o radu čl.122 točka 1.). Ali u slucaju takvog otkaza nemate pravo na otpremninu. Pravo na otpremninu ostvarujete tek ako poslodavac dade vama otkaz ili povrijeđuje svoje obveze iz radnog odnosa. Pročitajte si cijeli članak 122. iz Zakona o radu. Naci cete svoja prava za vrijeme otkaznog roka u točki 4 i 5.
  2. Dijete je osigurano preko skole. Slomilo je ruku pri padu s rola. Djetetu je priznato je samo pravo na naknadu zbog loma kostiju i 2 dana izostanka iz skole. Svota je ponižavajuća. Kako sastaviti uspjesan prigovor? Dijete je bilo i na lijecenju u bolnici izvan mjesta prebivalista. Smatram da se moze traziti i naknada za boravak u bolnici, troskove lijecenja i prijevoza? Molim pomoc, hvala.
  3. 2001. godine je kupljen stan koji nije upisan u zemljišne knjige. Stan je u suvlasništvu Industrogradnje i Hrvatske gradnje. Hrvatska gradnja je u stečaju te je zbog toga na stanu ovrha. Podnijeta je žalba na ovrhu. Stranka ima tabularnu izjavu i kupoprodajni ugovor. Doneseno je rješenje kojim se odbija prijedlog za upis vlasništva. 1. Može li joj se oduzeti stan? 2. Što može napraviti kako se to ne bi dogodilo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija