Jump to content

marecare

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je marecare objavio

  1. Poštovani, može li se mijenjati odredba o načinu plaćanja iz ugovora o poslovnoj suradnji na neodređeno, tako da se umjesto naknadnog plaćanja odredi plaćanje po predračunu, a da mogućnost izmjene ugovora nije unaprijed određena?
  2. Poštovanje! Ukoliko radim za firmu ugovore sa potencijalnim izlagačima na izložbi koju organiziramo, smijem li na iste staviti skenirani potpis direktora, s obzirom da je ugovora i izlagača puno, pa da netko drugi kasnije kod sklapanja ugovora na licu mjesta, umjesto direktora potpiše svaki ugovor koji će biti sklopljen s konkretnim izlagačem? Ako taj skenirani potpis nije dovoljan, s obzirom da je direktor zastupnik firme, može li on dati punomoć tim drugim osobama za potpis pa da njihov vlastoručni potpis+direktorov skenirani budu pravovaljani? Ili punomoć ni ne treba nego samo vlastoručan potpis nekoga iz firme+skeniran potpis direktora? I treba li staviti u.z.? Ispričavam se na svom neznanju i molim nekoga za odgovor te unaprijed zahvaljujem.
  3. Poštovani, s obzirom da sam početnik u ovrhama, kada jednom stigne od javnog bilježnika potvrda o pravomoćnosti i ovršnosti rješenja o ovrsi, koji je sljedeći korak? Ako sam zatražila ovrhu na cjelokupnoj imovini, te je doneseno Rješenje JB, mogu li na FINU poslati Zahtjev za provođenjem izvansudske ovrhe u kojem ću zatražiti provedbu ovrhe na NOVČANIM SREDSTVIMA, uz kratko navođenje ovrhovoditelja, ovršenika i drugih bitnih podataka? Postoji li neki rok u kojem to moram poslati? Ili FINA ima nekakav obrazac uz koji se kao prilog šalje pravomoćno i ovršno rješenje o ovrsi? Znam da su bedasta pitanja, ali molim pomoć i unaprijed zahvaljujem.
  4. Može li se javni poziv za prikupljanje ponuda za prodaju materijala objaviti u ime podružnice, na web stranici iste?
  5. Imamo kupca čija tvrtka nije brisana iz sudskog registra, ali je zatvorio transakcijski račun u Fini pa zadužnica poslana na naplatu neće se izvršiti, kako možemo utjerati potraživanje koje nije malo?
  6. Poštovanje! že li mi itko objasniti razliku? Hvala unprijed.
  7. Poštovanje. Ukoliko osoba dobije izvanredan otkaz zbog skrivljenog ponašanja, a radni odnos prestaje nakon 1.7., recimo 1.8., a prema planu godišnjeg odmora, trebala je GO koristiti zadnja 2 tjedna u 8.mjesecu, je li poslodavac dužan iplatiti regres umjesto godišnjeg? Dakle, uz činjenicu da je dobila otkaz zbog skrivljenog ponašanja, a GO još nije počela koristit. Hvala unaprijed na odgovorima.
  8. Poštovanje, prema članku 18. starog Zakona o prijevozu u cestovnom prometu,vozač je u vozilu trebao imati između ostalog i ugovor ili potvrdu o zaposlenom vozaču. Je li ista potvrda potrebna prema novom zakonu? Ne nalazim takvu odredbu nigdje, osim potvrde iz članka 31., za vozač iz 3. država. Hvala unaprijed na odgovorimu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija