Jump to content

Shaq

Korisnik
 • Broj objava

  65
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Znam da je tema stara 8 godina, al i meni treba informacija u vezi ovoga. Dakle imam stan u Slobostini, Karela Zahradnika 28 i trebam ugovor izmedju izvođača zgrade i prvog vlasnika zbog sastavljanja uložaka za katastarsku česticu. Dakle imam sve ugovore osim tog prvog i sud mi ne prihvaća pravo vlasništva bez njega. Hvala
 2. Shaq

  2/3 kazne

  da, prekrsajni nalog
 3. Shaq

  2/3 kazne

  kaznjen je u srijedu, jutros je bio u policiji gdje mu tvrde kako pola kazne ne prolazi vec mora platiti 2/3 kazne
 4. Na koji propis se MUP poziva u prekrsajnim nalozima gdje stoji da se plaćanjem 2/3 kazne u zadanom roku smatra da je kazna u cjelini placena? U konkretnom primjeru prijatelj je dobio kaznu za prekoracenje brzine od 21km/h za koji je propisana novcana kazna u iznosu od 1000kuna. Trazio sam u ZSPC i u Prekršajnom i nisam našao koji propis regulira placanje 2/3 kazne, vec samo placanje pola kazne u roku od 3 dana po clanku 245. Prekrsajnog zakona.
 5. Ukratko. Kuca je izgradjena 1969. i prije koju godinu je hrvatski d.. prodao kucu talijanskom d.. (srl) koji je upisan u zk. I sada bi ja kao hrvatski drzavljanin kupio tu nekretninu. Zanima me koja davanja ima sadasnji vlasnik i u kojoj drzavi. Znam da hrvatska ima ugovor o sprjecavanju dvostrukog oporezivanja s italijom no zanima me ima li tko iskustvo iz prakse. Hvala
 6. Nakon što dobijete rješenje kojim se Vaš zahtjev za ozakonjenjem zgrade odbacuje zatražite od ustanove koja Vam je izdala rješenje o plaćanju naknade za zadržavanjem nezakonito izgrađenih objekata u prostoru da poništi predmetno rješenje i izvrši povrat sredstava
 7. Grad ili Općina svojom odlukom propisuju uvjete vezane za komunalni doprinos, te se oni razlikuju u pojedinim jedinicama lokalne samouprave. Nazovite ih i pitajte.
 8. Shaq

  Povrat komunalne naknade

  Zalite se, nemate sto izgubiti, a drugostupanjsko tijelo ce ocijeniti da li je grad potrosio sredstva namjenski ili nije i kakav je odnos uprihodjenih i potrosenih sredstava, te da li Vam je grad duzan vratiti novce ili nije.
 9. Prvo da se osvrnemo na Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama koji u članku 22. kaže "Podnositelj zahtjeva, odnosno vlasnici zgrade za koju je doneseno rješenje o izvedenom stanju, osim za pomoćnu zgradu, dužni su po izvršnosti tog rješenja platiti komunalni doprinos i vodni doprinos u skladu s posebnim propisima, ako ovim Zakonom nije propisano drukčije." Dakle, podnositelj zahtjeva u ovom slučaju je Vaša majka, bez obzira na to tko je pokrenuo postupak i pritom se u obzir u vezi oslobađanja od plaćanja komunalnog doprinosa mogu uzeti samo činjenice koje ona ostvaruje. Drugim riječima, ako Vam majka ispunjava uvjet u vezi prebivališta onda će biti oslobođena, a ako ne ispunjava onda neće. Da je rješenje o izvedenom stanju kojim slučajem doneseno na pokojnog oca onda bi ste mogli tvrditi kako ste nasljednici njega i njegovog pravnog statusa te tražiti oslobađanje, no kako se rješenje nemože uručiti mrtvoj osobi takvo rješenje bi bilo nezakonito. Imate opciju odgode početka plaćanja komunalnog doprinosa za godinu dana od izvršnosti rješenja kojim je utvrđena obveza pa se poslužite time ukoliko vam je od pomoći.
 10. Po vazecoj sudskoj praksi vrijede propisi koji su bili na snazi u vrijeme pokretanja postupka: ZAKLJUČCI O PRAVNIM SHVAĆANJIMA SA SJEDNICE IMOVINSKO-PRAVNOG ODJELA UPRAVNOG SUDA ZsIIIo_170308 održane dana 17. ožujka 2008. godine u 10,00 sati 1. DA LI JE ZA PRIMJENU PODZAKONSKIH PROPISA U POSTUPKU UTVRĐIVANJA KOMUNALNOG DOPRINOSA ODLUČNO POKRETANJE UPRAVNOG POSTUPKA U KOJEM SE ODREĐUJE KOMUNALNI DOPRINOS ILI JE ODLUČNO POKRETANJE UPRAVNOG POSTUPKA IZDAVANJA AKTA NA TEMELJU KOJEG SE MOŽE GRADITI. Z A K LJ U Č A K Komunalni doprinos koji se utvrđuje vlasniku građevne čestice na kojoj se gradi građevina, odnosno investitoru, utvrđuje se prema podzakonskom propisu, odluci o komunalnom doprinosu, koji je na snazi u vrijeme pokretanja postupka izdavanja akta na temelju kojeg se može graditi. Tako da će te platiti komunalni doprinos koji je bio na snazi onda kada ste podnijeli uredan zahtjev za izdavanjem dozvole.
 11. Članak 131. stavak 6. Zakona o cestama kaže: "Nekretnine koje su prema ovom Zakonu nerazvrstane ceste i bile su u uporabi kao nerazvrstane ili javne ceste prije 1. siječnja 1997., javno su dobro u općoj uporabi u neotuđivom vlasništvu jedinice lokalne samouprave na čijem se području nalaze."
 12. to sto kuca nije legalizirana nema nikakve veze. ako je kuca u naselju, pogotovo u njegovom izgrađenom dijelu otidji u nadlezni ured katastra i zatrazi broj. ako ta kuca postoji vec dugi niz godina vrlo je vjerojatno da je jedinica lolakalne samouprave u postupku sredjivanja ulica i kucnih brojeva tvom objektu i dodijelila kucni broj.
 13. imam pravomocnu presudu kojom je nalozeno mom duzniku da mi isplati odredjeni iznos. presuda je donesena 1994. godine ali nikad njen petit nije izvrsen. znam da je rok zastare za presudu 10 godina, al me zanima moze li se nekim drugim nacinom izvrsiti i da li se ista moze napraviti po pitanju izvrsenja.
×
×
 • Napravi novi...