Jump to content

Shaq

Korisnik
 • Broj objava

  65
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je Shaq objavio

 1. Znam da je tema stara 8 godina, al i meni treba informacija u vezi ovoga. Dakle imam stan u Slobostini, Karela Zahradnika 28 i trebam ugovor izmedju izvođača zgrade i prvog vlasnika zbog sastavljanja uložaka za katastarsku česticu. Dakle imam sve ugovore osim tog prvog i sud mi ne prihvaća pravo vlasništva bez njega. Hvala
 2. Shaq

  2/3 kazne

  da, prekrsajni nalog
 3. Shaq

  2/3 kazne

  kaznjen je u srijedu, jutros je bio u policiji gdje mu tvrde kako pola kazne ne prolazi vec mora platiti 2/3 kazne
 4. Na koji propis se MUP poziva u prekrsajnim nalozima gdje stoji da se plaćanjem 2/3 kazne u zadanom roku smatra da je kazna u cjelini placena? U konkretnom primjeru prijatelj je dobio kaznu za prekoracenje brzine od 21km/h za koji je propisana novcana kazna u iznosu od 1000kuna. Trazio sam u ZSPC i u Prekršajnom i nisam našao koji propis regulira placanje 2/3 kazne, vec samo placanje pola kazne u roku od 3 dana po clanku 245. Prekrsajnog zakona.
 5. Ukratko. Kuca je izgradjena 1969. i prije koju godinu je hrvatski d.. prodao kucu talijanskom d.. (srl) koji je upisan u zk. I sada bi ja kao hrvatski drzavljanin kupio tu nekretninu. Zanima me koja davanja ima sadasnji vlasnik i u kojoj drzavi. Znam da hrvatska ima ugovor o sprjecavanju dvostrukog oporezivanja s italijom no zanima me ima li tko iskustvo iz prakse. Hvala
 6. Nakon što dobijete rješenje kojim se Vaš zahtjev za ozakonjenjem zgrade odbacuje zatražite od ustanove koja Vam je izdala rješenje o plaćanju naknade za zadržavanjem nezakonito izgrađenih objekata u prostoru da poništi predmetno rješenje i izvrši povrat sredstava
 7. Grad ili Općina svojom odlukom propisuju uvjete vezane za komunalni doprinos, te se oni razlikuju u pojedinim jedinicama lokalne samouprave. Nazovite ih i pitajte.
 8. Shaq

  Povrat komunalne naknade

  Zalite se, nemate sto izgubiti, a drugostupanjsko tijelo ce ocijeniti da li je grad potrosio sredstva namjenski ili nije i kakav je odnos uprihodjenih i potrosenih sredstava, te da li Vam je grad duzan vratiti novce ili nije.
 9. Prvo da se osvrnemo na Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama koji u članku 22. kaže "Podnositelj zahtjeva, odnosno vlasnici zgrade za koju je doneseno rješenje o izvedenom stanju, osim za pomoćnu zgradu, dužni su po izvršnosti tog rješenja platiti komunalni doprinos i vodni doprinos u skladu s posebnim propisima, ako ovim Zakonom nije propisano drukčije." Dakle, podnositelj zahtjeva u ovom slučaju je Vaša majka, bez obzira na to tko je pokrenuo postupak i pritom se u obzir u vezi oslobađanja od plaćanja komunalnog doprinosa mogu uzeti samo činjenice koje ona ostvaruje. Drugim riječima, ako Vam majka ispunjava uvjet u vezi prebivališta onda će biti oslobođena, a ako ne ispunjava onda neće. Da je rješenje o izvedenom stanju kojim slučajem doneseno na pokojnog oca onda bi ste mogli tvrditi kako ste nasljednici njega i njegovog pravnog statusa te tražiti oslobađanje, no kako se rješenje nemože uručiti mrtvoj osobi takvo rješenje bi bilo nezakonito. Imate opciju odgode početka plaćanja komunalnog doprinosa za godinu dana od izvršnosti rješenja kojim je utvrđena obveza pa se poslužite time ukoliko vam je od pomoći.
 10. Po vazecoj sudskoj praksi vrijede propisi koji su bili na snazi u vrijeme pokretanja postupka: ZAKLJUČCI O PRAVNIM SHVAĆANJIMA SA SJEDNICE IMOVINSKO-PRAVNOG ODJELA UPRAVNOG SUDA ZsIIIo_170308 održane dana 17. ožujka 2008. godine u 10,00 sati 1. DA LI JE ZA PRIMJENU PODZAKONSKIH PROPISA U POSTUPKU UTVRĐIVANJA KOMUNALNOG DOPRINOSA ODLUČNO POKRETANJE UPRAVNOG POSTUPKA U KOJEM SE ODREĐUJE KOMUNALNI DOPRINOS ILI JE ODLUČNO POKRETANJE UPRAVNOG POSTUPKA IZDAVANJA AKTA NA TEMELJU KOJEG SE MOŽE GRADITI. Z A K LJ U Č A K Komunalni doprinos koji se utvrđuje vlasniku građevne čestice na kojoj se gradi građevina, odnosno investitoru, utvrđuje se prema podzakonskom propisu, odluci o komunalnom doprinosu, koji je na snazi u vrijeme pokretanja postupka izdavanja akta na temelju kojeg se može graditi. Tako da će te platiti komunalni doprinos koji je bio na snazi onda kada ste podnijeli uredan zahtjev za izdavanjem dozvole.
 11. Članak 131. stavak 6. Zakona o cestama kaže: "Nekretnine koje su prema ovom Zakonu nerazvrstane ceste i bile su u uporabi kao nerazvrstane ili javne ceste prije 1. siječnja 1997., javno su dobro u općoj uporabi u neotuđivom vlasništvu jedinice lokalne samouprave na čijem se području nalaze."
 12. to sto kuca nije legalizirana nema nikakve veze. ako je kuca u naselju, pogotovo u njegovom izgrađenom dijelu otidji u nadlezni ured katastra i zatrazi broj. ako ta kuca postoji vec dugi niz godina vrlo je vjerojatno da je jedinica lolakalne samouprave u postupku sredjivanja ulica i kucnih brojeva tvom objektu i dodijelila kucni broj.
 13. imam pravomocnu presudu kojom je nalozeno mom duzniku da mi isplati odredjeni iznos. presuda je donesena 1994. godine ali nikad njen petit nije izvrsen. znam da je rok zastare za presudu 10 godina, al me zanima moze li se nekim drugim nacinom izvrsiti i da li se ista moze napraviti po pitanju izvrsenja.
 14. mozete podnijeti zahtjev za legalizaciju ali ne u skladu sa zakonom o postupanju s nezakonito izgradjenim gradjevinama, vec ce te morati izraditi dokumente i podnijeti zahtjev u skladu sa zakonom o prostornom uređenju i gradnji.
 15. Pozdrav, ima li tko primjer izjave zemljišnoknjižnog vlasnika ili njegovih nasljednika kojima se potvrđuje pravo predlagatelja, a vezan za pojedinacni ispravni postupak... Hvala i pozdrav
 16. Shaq

  Pomoc uknjizba

  bio je vlasnik kuce, tj on ju je izgradio..
 17. Pozdrav, otac kupio kuću prije 25 godina, no ugovor u kojem stoji da prodavatelj plaća porez nije ovjeren. Zivimo u toj istoj kuci cijelih tih 25 godina, no u zemljisniku se ona vodi kao drustveno vlasnistvo bez ikakvog prava koristenja na ime bivseg vlasnika. Molim Vas da mi savjetujete kako pokrenuti postupak knjizenja i da li će otac morati platiti porez na promet nekretnina iako u doduse neovjerenom ugovoru stoji da je prodavatelj bio duzan platiti porez. Ukoliko cu ipak morati platiti poret sto je vrlo vjerojatno da li je moguce da se porez obracuna prema cijeni iz tog ugovora ili bar po parametrima iz te godine kada je kuca kupljenja ili ce se morati platiti po procjeni cijena koje vrijede u skorasnje vrijeme. Hvala
 18. Shaq

  Pečat

  Dakle, gdje je zakonski definirano koji se akti pečatiraju kojim pečatom. I da li je igdje definirano da li se pečatom mora obuhvatit naziv i potpis službene osobe.
 19. Shaq

  Komunalni doprinos

  Tako je, podnositelj zahtjeva bi bio duzan podmiriti naknadu za zadrzavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru no nije tako jednostavna stvar kod komunalnog doprinosa. Vjerojatno su te JLS su u svojim odlukama o komunalnom doprinosu propisale pojedina "osiguranja" kojima osoba koja se djelomično oslobađa plaćanja komunalnog doprinosa mora udovoljiti, tipa vlasništvo nad nekretninom bilo da se radi o knjižnom vlasništvu, bilo da je dobijeno pravo građenja na tuđoj čestici. Pročitajte Odluku o komunalnom doprinosu nadležne JLS i znati će te više.
 20. plati odmah 2011 i 2012, a ove ranije godine ne moras platit..ukoliko ti posalju rjesenje o ovrsi prigovori na zastaru i miran si..
 21. Dakle, u radnom sam odnosu na neodređeno, a zivim u domacinstvu s nezaposlenim ocem i sestrom. Da li mogu njih upisati kao uzdrzavane clanove kucanstva u poreznoj prijavi za 2012 godinu i koje dokumente trebam priloziti.
×
×
 • Napravi novi...