Jump to content

SinisaV

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. MUP, čitali su se odgovori dok su se ispravljali testovi na glas u sali u kojoj se još pisalo, ali na način da je onaj kojeg su trebali primiti stavljen u prvu klupu i u svom testu je imao prekrizene neispravne odgovore i paraf uz ispravne (to je tom dečku omogućeno ciljano)...taj isti je dobio najviše bodova i na intervjuu, iako nije znao odgovoriti, ali očito je bio simpatičan. Da li je u redu da onda na ponovljenom testiranju bude ista komisija, a bila je i opet je najviše bodova dobio taj momak, ali razlika je da mu je trebalo pola vremena manje od mene i još jedne cure da dovrši test, što garantiram da je nemoguće jer toliko treba za pročitati pitanje i na intervjuu opet isto, više smo mi znali, ali nismo ostavili neki dojam istoj komisiji na koju smo se žalili i zbog čije su nepravilnosti ponovili testiranje. zar je normalno da ostane ista komisija?
  2. Ukljucujem se u temu novim pitanjem.... nepravde kod natjecaja za prijem. Da li moze ista komisija na koju sam se zalio i na temelju zalbe je ponovljeno testiranje, ponovno obaviti testiranje u istom sastavu,osim vanjskog clana, a odbor je za iste utvrdio nepravilnosti na prvom testiranju i normalno da zbog moje zalbe mene vide kao problem. Dal se na to mogu zaliti, meni to nije eticki korektno.
  3. Moji upit je slijedeći: Javio sam se na natječaj za prijam u državnu službu raspisan od strane Ministarstva pravosuđa. Nakon provedenog testiranja, a na kojem sam utvrdio veće nepravilnosti kao npr. ispravljanje pismenih testova na glas u sali u kojoj smo još pisali što je favoriziralo kandidatkinju u prvome redu, najbližu šaptačici-članu komisije, a koja je i igrom slučaja dobila i najviše bodova na intervjuu, izjavio sam žalbu. Došao je odgovor iz Min. uprave kojim se zbog mojih navoda koji su potvrđeni ponavlja testiranje i prije neki dan ponavljano je testiranje najviše iz razloga što su se testovi ispravljali na glas u sali u kojoj su se još pisali. Međutim na ponovljenom testiranju najprije me šokiralo da su svi članovi komisije, osim vanjskog člana Min. uprave, ostali isti (njih troje), ali ovaj put malo bolje organizirani u smislu da se ovaj put nije šaptalo "predodređenoj" kandidatkinji već je i ona u svojoj gluposti rješila test (sigurno imala je pitanja) više nego u pola vremena manje od mene, a vjerujte nisam glup i učio sam. Da li je etički u redu i da li netko ima ideju koji je najbolji pravni razlog za navesti u budućoj žalbi da nisu smjeli biti isti članovi komisije na koje sam se žalio prvi put i da me čak i to dovelo u nepovoljniju situaciju, tj, nismo se u tom trenutku natjecali pod istim uvjetima jer smatram da je kod iste komisije imala prednost ona "predodređena", inače rodica sutkinje. Kako to srušiti? Ne mogu im dopustiti da pobjede. Iznendadio ih je moj rezultat jer se približio za dva boda njenom, ali na intervjuu su odigrali na način da su nam dali isto bodova i ostala je njena prednost tako da ispadne da nisu ljuti na mene i moju žalbu. Što bi Vi na mom mjestu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija