Jump to content

cofibr

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je cofibr objavio

  1. U redu. Hvala Vam puno na pojasnjenjima.
  2. Ok. Imam jos jedno pitanje. Hoce li se traziti od prijatelja opet njegov iskaz s obzirom da ste rekli da ukoliko potvrduje moje navode, da bi mi to bio veliki plus? Sto bi zapravo znacilo, u suprotnom, da mi izdvajanje njegove izjave nejde bas u korist, ako sam dobro shvatio.
  3. U redu. To znaci da se dize nova optuznica, tj. da je ona prva nevazeca? Isto me zanima sto je s drugim djelom kazne, odnosno na oduzimanje vozacke dozvole i novcanu kaznu za koje pretpostavljam isto da ce uslijediti?
  4. Poštovanje! E ovako, prvo da vam se zahvalim na proslom odgovoru. Uz svo uzbudenje oko ispitivanja sam skroz zaboravio. Ispitivanje je proslo u redu, po meni. Dao sam iskaz, onako kako je bilo i bez odvjetnika. No nedavno mi je doma doslo postom da su se ta ispitivanja (ocito oba, mene kao okrivljenog i prijatelja kao ostecenog) izbacila iz dokaznog materijala jer nisu izvrsena u skladu sa zakonom. To mi bas i nije jasno pa bih vas zamolio da mi pojasnite. Druga stvar, dosla je optuznica prije 2 mjeseca i predlozena kazna DORH-a je glasila nesto kao da se predlaze kazna zatvora od 10mj, koja se nece izvrsiti ukoliko okrivljenik ne pocini novo kazneno djelo u roku od dvije godine. Znaci uvjetna na dvije godine. S obzirom da sam 30.1. pozvan na sud radi ispitivanja, mozete li me malo uputiti sto ce se dalje dogadati? Jel ja mogu prihvatiti samo ovu kaznu koja mi je predlozena pa da se s tim zavrsi sto prije? Nemam namjeru trazit nista drugo, bitno mi je samo da ne zavrsim u zatvoru. Trece, jel mi treba odvjetnik za to ispitivanje? Kao sto sam rekao, zelim sto prije zavrsiti sa sudom i rekao bih sve kao i na ispitivanju u policiji.
  5. Pozdrav! Evo upravo sam bio na razgovoru u policijskoj postaji Lučko, uglavnom pozvan sam sutra na ispitivanje u Heinzlovu u postaju, isto kao i moj prijatelj koji je stradao kao suputnik. U pouci o pravima se spominje izmedu ostaloga mogucnost angaziranja branitelja, pa me zanima treba li mi? Takoder bih zamolio za koji savjet vezan za samo ispitivanje.
  6. U redu, zahvaljujem na pojašnjenjima. I evo čisto informativno, prijatelj je od jučer doma i oporavlja se dobro, što je najbitnije.
  7. Puno Vam hvala na odgovoru, ali evo nadovezat cu se malo detaljnije na njega. Što se tice prijatelja, pričao sam s njim i uglavnom ne zamjera mi ništa jer smo prijatelji od djetinjstva, vise mi vjerojatno zamjeraju njegovi roditelji i ja sam sebi. Sad jel bi se zauzeo za moje ublazavanje kazne, vjerojatno bi, ali o tome cu s njim tek kada se potpuno oporavi jer ga ne zelim jos sa svojim teretom gnjaviti. Sta se tice alkohola tu su mi stvari jasne i spreman sam na sve da dokazem da i mislim tako. Što se njegovih ozljeda tice, zasad nista ne ukazuje da bi trebalo biti nekih trajnih ostecenja icega, pa ukoliko se nastavi ovako oporavljati, trebao bi se oporaviti na prvotno stanje, no to ce samo vrijeme pokazati. A sad, na stupanj krivnje, kao sto ste rekli, vjerojatno ne mogu utjecati, ja se konkretnog impakta ne sjecam, sjecam se svega prije i djelomicno poslije i znam da je u pitanju bila malo veca brzina i zanosenje auta jer sam uhvatio desnu bankinu, sad sto bi moglo iz toga izac, ne znam, ali pretpostavljam nista dobro. I ne znam jel ista znaci sudu pojasnjenje da ovakvo nesto iz namjere ne bih napravio nikome, a kamoli osobi koju smatram bratom. I za kraj jos jedno pitanje-sta sad? Da cekam samo poziv za sud i ne poduzimam nista u svezi toga ili da saljem neku molbu/zalbu s nekim objasnjenjem situacije?
  8. pozdrav svima! ovako, imam 22 godine i prosli vikend bio sam vani s ekipom u obliznjem klubu i malo se pretjeralo s alkoholom, uglavnom s najboljim prijateljem sam isao doma i sletio s ceste (ja sam vozio) u dvoriste nekom covjeku. Meni nije bilo skoro nista, samo lakse ozljede, ali zato frend je slomio kljucnu kost, 5 rebara i puknutu lubanju. Najvaznije je da je on dobro, oporavlja se i trebao bi se oporavit bez posljedica. Ja s druge strane si ne mogu oprostit takvu glupost i cijeli zivot ce mi to bit u glavi. I sad znam da zasluzujem sve sta me ide, ali s obzirom da sam prouzrokovao tesku nesrecu pod utjecajem alkohola(1,61 napuhano),plus sta su me u 10. mj prosle godine zaustavili te sam napuhao 1 promil i vozio prejak auto( ford mondeo od roditelja jer nam je to bio jedini auto), jel mogu ikako izbjeci zatvor? student sam i radim povremeno s tatom i mozda ne zbog mene, ali vise zbog roditelja jer znam da bi ih to dotuklo, a i ovako sam im vec previse toga priredio, a i kazem u interesu mi je da zavrsim taj fax i nastavim raditi s tatom kojem sam potreban u poslu kojim se bavi. Bilo sta drugo dolazi u obzir. novcana-radit cu i 10 godina za to ako treba bez da kuna ode meni ili neka uvjetna, bilo sta. Obecao sam sam sebi necu vise ni kap alkohola popit, a kamoli sjest takav za volan i posvetit se faxu i poslu i nedo Bog nikome ovo sto sam ja napravio. eto molim vas neki savjet i informaciju. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija