Jump to content

moonie53

Korisnik
 • Broj objava

  17
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O moonie53

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Postoji li mogućnost da hrvatski branitelj (200 dana borbenog sektora) dobije veću mirovinu zbog stupanja na snagu novog zakona o hrvatskim braniteljima od 1.1.2019. iako je čovjek već u mirovini 5 godina? Gospodin je išao u punu starosnu mirovinu i nije dobio nikakav bonus na temelju toga što je branitelj. Pošto je stupio spomenuti novi zakon od siječnja ove godine, može li se napraviti svojevrsna "revizija" njegove mirovine tako da mu se uključe novosteknuta prava na temelju toga što je branitelj? Hvala na odgovorima.
 2. Svjesna sam da nemam nikakvu prednost. Nitko to niti ne tvrdi. Samo mi neke stvari zvone u uhu kao nelogične, pa provjeravam. Hvala vam svima na odgovorima.
 3. Sigurna sam da je politika imala svoje prste. U međuvremenu sam saznala i da nisu svi članovi odbora ipak bili tamo na odlučivanju. Mogu li se odluke o zapošljavanju donijeti na sjednici školskog odbora ako nisu prisutni svi članovi?
 4. Ma super. Što znači da ravnatelj nakon godinu i pol rada nije mene uopće ni predložio. Hvala na odgovorima.
 5. Ma da, sve je bilo regularno. Kolegica udovoljava svim uvjetima natječaja, daleko od toga. Samo što se ne bi smjelo mijenjati učitelje tako olako. Ona im je već četvrta, a tek su treći razred. To je tako nepošteno i prema toj djeci (radi se o razrednoj nastavi) i prema meni i prema roditeljima... Ma mislim, fuj. Još me samo zanima je li ravnatelj mogao predložiti dvije osobe ili samo tu jednu?
 6. Pokušat ću biti kratka i jasna: radila sam u školi na zamjeni za bolovanje godinu i pol. U ljeti je kolegica koju mijenjam prekinula bolovanje i koristila svoj godišnji čime je meni prekinut ugovor o radu. Pred nekih desetak dana kolegica je odlučila da će i dalje biti na bolovanju, što je dovelo do natječaja za isto to radno mjesto. Javila sam se (uz svu silu drugih kandidata) i na to radno mjesto nisam primljena. Primljena je mlađa kolegica koja živi na području tog grada u okviru kojeg se nalazi škola. Ja živim na području drugog grada (susjedno područje). Školski odbor se izgovara da su odlučili uzeti "domaću" curu zbog smanjenja putnih troškova iako im ta teza ne drži vodu. Naime, ja imam manje kilometara do škole nego izabrana kolegica i samim time i manje putne troškove. Roditelji su digli paniku i već navalili na ravnatelja koji se izgovara na školski odbor te su čak i pisali Ministarstvu i pravobraniteljici za djecu. Još uvijek nisam dobila rješenje, ali me zanima imam li osnove za žalbu ili da pustim Ministarstvo i pravobraniteljicu da odrade svoje (ako oni uopće mogu nešto po tom pitanju napraviti)? Hvala unaprijed na odgovorima.
 7. ma da, trebali smo drugačije reagirati. zapravo smo očekivali drugačiji ishod te parnice. kad je presuda došla negativno po nas, bili smo u šoku i zablokirali smo. nije nam ni naš odvjetnik nešto puno pomogao u cijeloj toj paradi tako da smo ostali sami. sad je tako kako je. hvala na odgovorima.
 8. došla je pred više od godine dana. presuda da smo izgubili sud. mene zanima je li trebala doći kakva još odluka koja se odnosi samo na plaćanje tih troškova? jer takvo nešto nije došlo. osim toga, njihov odvjetnik je rekao da će se javiti čim se dogovori sa svojim strankama o plaćanju. to se naravno nije dogodilo.
 9. pred godinu dana smo se čuli s odvjetnikom od tužitelja i on je rekao da će razgovarati sa svojim strankama da se utvrdi neko plaćanje na rate i rekao je čovjek da će nam javiti u svakom slučaju što njegove stranke kažu. od njega nismo više čuli ni glasa. nakon toga je došlo to rješenje o oslobađanju od sudskih pristojbi i mislili smo da je to to. međutim, ovo je nešto drugo, tek sad vidimo. nismo dobili nikakvu sudsku odluku o plaćanju, niti nam je došlo neko drugo rješenje zato nismo ništa plaćali. pa nećemo plaćati sami od sebe i po vlastitoj odluci. valjda mora doći neki zakonski papir. trebala je doći prije ovog sudska odluka?
 10. problem je sljedeći: danas nam je stiglo poštom od fine zahtjev za izravnu naplatu kojim se potražuje naplata novčane tražbine na temelju presude općinskog suda od 10.5.2013. dalje piše da je ovršna odluka donesena 19.11.2014. i da se traži naplata u cijelosti i u dijelu (trošak + kamate). također zahtijevaju i naplatu zateznih kamata koje očito teku skroz do isplate od 10.5.2013. ići ćemo sad poslijepodne u finu da pitamo možemo li što napraviti po tom pitanju (otvoriti zaštićeni račun npr.) s obzirom da smo dobili rješenje od suda pred godinu dana da smo oslobođeni plaćanja sudskih pristojbi. mislili smo da se to odnosi na sve troškove, ali očito su troškovi i pristojbe potpuno dvije različite stvari. zanima me možemo li uputiti neku žalbu protiv plaćanja troškova jer supruga i ja primamo male mirovine i možemo li uopće očekivati da nam se žalba odobri na temelju već odobrenog oslobođenja plaćanja pristojbi? i također me zanima zašto ova naplata nije krenula odmah po ovršnoj odluci još pred godinu dana? izgleda kao da je odvjetnik od tužitelja čekao baš striktno godinu dana (jer je ovo podnio 18.11.2015.) da to podnese. hvala na odgovorima i lijepi pozdrav.
 11. ma da, to me i muči. nemam pojma što da radim. probat ću se žaliti na rješenje, pa ćemo vidjeti. hvala na odgovoru.
 12. gledam u taj članak zakona cijeli dan i jednostavno mi nije jasan. ako se u obzir uzimaju zaista samo zadnja 3 mjeseca rada, onda mi je jasno da će smanjiti na minimalac osnovicu. ali pošto sam većinu od tih 9 mjeseci provela u kontinuiranom radnom odnosu i mogu im dostaviti platne liste za pune mjesece rada, tada mi nije jasan taj članak. jer, naime, u tom slučaju oni MOGU izračunati osnovicu. drugi par rukava bi bio slučaj da ja niti jedan mjesec od tih spomenutih 9 mjeseci nisam radila puni. onda ok, ne mogu zbilja izračunati osnovicu.
 13. dakle, da objasnim situaciju prije svega pa se možda nađe netko sa sličnim slučajem. radila sam u školi 9 i pol mjeseci s tim da su zadnja 3 mjeseca nepuna (znači u siječnju sam odradila 27 dana, u veljači 10 dana i u ožujku 27 dana), a ostale mjesece sam odradila cijele i u kontinuitetu. nije problem da sam išla na bolovanje, nego su se zamjene tako posložile i nisam mogla odraditi cijeli mjesec. jučer su mi na burzi rekli da pošto nisam odradila ta zadnja tri mjeseca cijela da će mi isplaćivati 70% od minimalca. kako je to moguće ako sam ostatak radila puni mjesec i mogu im dostaviti i te platne liste tako da mogu odrediti osnovicu? je li netko već imao takav slučaj i možete mi reći kako da postupim? rješenje mi još nije ni došlo pa sam mislila pričekati da vidim što će pisati u rješenju pa da napišem žalbu. smatram da nije u redu da mi stave za osnovicu minimalac pošto sam većinu mjeseci koji mi ulaze u naknadu odradila cijele i to u kontinuitetu.
 14. Već smo se žalili prije godinu dana, sad je došlo rješenje kojim odbacuju žalbu i usvajaju odluku. Nigdje ne stoji da imamo pravo na žalbu.
×
×
 • Napravi novi...