Jump to content

Friedrich

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Friedrich objavio

  1. Kojim poslom se netko može baviti kad to završi? Ne znam ima li smisla to upisivati ako mi na mom poslu neće biti priznato (nije mi ni fakultet priznat) a ne znam kojim bih se poslom mogla uopće baviti- hoće li mi to išta značiti u životu- a pogotovo me zanima s obzirom na to da patim od ptsp-a (mislila sam da to obuhvaća zanimanja vezana više uz policijski rad).
  2. Na kraju je završilo tako da sam ostao bez auta, jer iako bih mogao na sudu sve dokazati, to bi puno koštalo, dugo trajalo a ne bih se mogao naplatiti. Potpisali smo sporazum. Jbg.
  3. Pretpostavljam da netko s dijagnozom mentalne bolesti ne može obavljati ovaj posao? Ne znam koji zakon uopće obuhvaća sve što se tiče osoba s mentalnim bolestima ili su odredbe razasute po raznim člancima? Hvala i pozdrav!
  4. Poštovanje, kupila sam stan (2. po redu) nakon stupanja u brak, od 53m2 (1. je bio 31m2). Zatražila sam (ponovo) oslobođenje od poreza na 1. nekretninu zbog proširenja obitelji (stupanje u brak). Rješenje je došlo negativno, ali u njemu stoji da žalba odgađa rješenje. Po preporuci referentice u poreznoj upravi žalila sam se na rješenje. Trebali su odgovoriti u roku od mjesec dana, ali sad je prošlo više od godine. Teku li zatezne kamate? Trebam li što prije kontaktirati poreznu- platiti pa nastaviti čekati odgovor. Kamata nije mala...
  5. Nisam ništa prešutio. Rekla je, doduše, da mora sve papire pogledat da bude sigurna. Ali bojim se da bi me to moglo koštati više od vrijednosti auta. U svakom slučaju, kad vidim što mi kaže obratit ću se i nekom drugom odvjetniku...čisto da vidim drugo mišljenje. Ne bi doista imalo smisla da osobna imovina kad se njome počne unutar braka raspolagati, mijenjati iz novca u nekretninu odjednom postane zajedničko vlasništvo.
  6. Budući da sam prodao manji stan i kupio veći za vrijeme braka (sve sa svojim novcima) kaže mi odvjetnica da se to ipak smatra bračnom stečevinom. Možda bolje da ne pokrećem imovinsku parnicu i molim boga da ne ostanem bez svega...
  7. Ma radi se o tome da ja nemam vozačku, a imao sam novce. U salonu su mi rekli da ja ne mogu biti vlasnik nego supruga. zato je uplatnica auto-salonu nosila ime moje supruge kao platitelja, a novci su dignuti smog računa (oni isti novci od moje majke). Sad mi svi kažu da sam mogao biti vlasnik bez obzira na vozačku...a eto, nisam to tad znao.
  8. A auto kupljen na njeno ime mojim novcem može se smatrati mojim poklonom njoj, pa će se to u najgorem slučaju dijeliti - prodati pa podijeliti novce?
  9. Poštovanje, ušao sam u brak sa stanom i novcima koje mi je poklonila majka (nasljedstvo od pokojnog oca). To je, pretpostavljam, moja osobna imovina. Majka mi je poklanjala neke novce (također od pok.oca) i za vrijeme dok sam bio u braku. Je li to isto moja osobna imovina, sad kad se razvodimo? Budući da sam uzdržavao suprugu, moguće je da ću morati plaćati alimentaciju za nju neko vrijeme,dok se ne zaposli, ako to zatraži? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija