Jump to content

walter55

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je walter55 objavio

  1. walter55

    Šteta

    Nastavak:nakon što sam s odvjetnikom ponovno prošao presude uvidjelo se da je sud pogriješio u više točaka presude u prvostupanjskoj a zatim i drugostupanjskoj presudi s tim da je u drugostupanjskoj koja je dijelom potvrđena sud napravio još više grešaka.Potpuno pogriješio u omjerima koje pripadaju tužiteljima,(naravno na moju štetu),još više pomiješao brojeve čestica(spominju se čestica koja nije uopce spominjana),kao i vec navedeno uklanjanje poslovnog prostora.Da li od ovih saznanja imam ikakve koristi ili je ovo uzaludno?
  2. walter55

    Šteta

    Prvo sudjenje je počelo i moram platiti odvjetnika,a drugo zbog te greske morali smo izmjestiti poslovni prostor(kiosk)s navedene čestice što je uzrokovalo gašenje obrta.
  3. walter55

    Šteta

    U tuzbi su navedeni pravi brojevi k.č. međutim sud je krivo ih napisao u presudi
  4. walter55

    Šteta

    Ukratko,sud je naredio uklanjanje/rušenje objekta s čestice koja nema veze s kucom odnosno česticama koje su u tuzbi(ostavinsko i sl,)niti se navodi u istoj ,tj. prilikom pisanja presude sud je zamijenio brojeve čestica.Da li postoji način da se taj dio pravomoćne presude poništi/izmijeni i da li imam pravo na neku vrstu obeštećenja jer je očita greška suda uzrokovala financijske gubitke?
  5. Taj dio ne znam.Daljnja rodbina s kojom baš i ne komuniciramo.
  6. Ne mogu se upisati jer je im otac mijenjao prezime
  7. Upisani su u posjedovni list dok su na zemljisno-knjiznom odjelu odbijeni.
  8. walter55

    "Rodbina"

    Dio rodbine(daljne) želi se dokopati dijela zemlje pogotovo sad kad su saznali da je jedan dio postao građevinska zona.Ali po priči više ljudi njihov otac se odrekao nasljedstva radi dobijanja dječjeg doplatka u Jugoslaviji.Pitanje glasi:da li taj podatak s može iskoristiti i ako da gdje bi mogao naći o korisnicima dječjeg doplatka u Jugoslaviji(arhiv ili ministarstvo)? Unaprijed zahvala i Sretna 2021
  9. walter55

    Omaška

    Na temelju pojedinačnog ispravnog postupka sam upisan kao vlasnik na čestici zemlje koja je omaškom suda(krivo upisan broj čestice) završila kao dio pravomoćne presude.Mogu li se stranke iz te presude knjižiti kao vlasnici s tim da je ta presuda postala pravomoćna 2008?
  10. Da konkretiziram.Od pravomoćne presude je prošlo 12 godina,a stranka kojoj je dodijeljen dio parcele nije se još knjižila.Da li i u ovom slučaju vrijedi nepostojanje roka za uknjižbu ili?
  11. Da li postoji rok za za uknjizbu nakon pravomocne presude,tj. da li postoji zastara pravomoćne presude?
  12. Zaboravih napomenuti.vodio se ostavinski postupak ali on je nedavno rijesen tako da je sve s papirima čisto
  13. Od rodbine,tj.rodjaka koji odlazi u vani pa mi je ponudio svoju vikendicu na prodaju po dosta povoljnoj cijeni.kako je na otocima komplicirano i skupo graditi vidio sam priliku
  14. Vlasnik sam postao početkom 7 mjeseca.Susjedi povremeno koriste moju česticu(recimo jednom u 15 dana).Tako korištenje meni ne predstavlja problem već to što autima prelaze preko mojeg,oni i njihovi turisti(u sezoni svaki dan marširaju kao na Trst)a imaju pristup s druge strane.Također kad se parkiraju meni onemogućuju nesmetan prolaz.Dakle preostaje mi ili zabrana ili naknada kako ja to vidim jer čini mi se da samo ih tako mogu urazumiti
  15. walter55

    Naknada

    Zanima me mogu li tražiti naknadu za korištenje moje čestice.Naime susjedi se koriste mojoj česticom za prilaz svojoj kući iako imaju drugih mogućnosti(koje ne žele koristiti) za pristupiti.Htio bi znati mogu li im zabraniti prolaz preko moga(odvjetnik me tako savjetuje) bez da ulazim u sudski postupak i kao što sam napisao mogu li zatražiti naknadu za korištenje.
  16. Ovako,greška suda se sastoji u tome što je u presudu(pravomoćni dio)upisala krivi broj čestice,tj. česticu koja nije predmet tužbe.Ja sam kupio nekretninu u postupku(ostavinska rasprava+razgraničenje+ostala stvari koje se povlače iz tih stvari a loši rodbinski odnosi,tj.nedostatak istih).Tuženik(umješač u postupak ako sam dobro čuo) sam ja postao kupnjom od rodbine.A što se tiče nezadovoljnih strana(Crkva) u postupku knjiženja oni su odustali.Dakle mogu li česticu smatrati svojom ili ?
  17. Zahvaljujem.Imam jos jedno pitanje u vezi mog slucaja.Da li ista mijenja na težini ako kažem da sam sudski knjižen na česticu i da sud u svom rješenju navodi da ne postoji mogućnost žalbe i da eventualno nezadovoljne strane mogu tražiti svoja prava po pripadajućem zakonu.Također ovu odluku je donio isti sud koji je gresku i napravio.
  18. Nekretnina je svjesno kupljena od rodbine jer se nalazi se u postupku,Sama nekretnina se nalazi na dvije čestice koje su navedene u tužbi ali kako sam napisao sud je greškom uvrstio tu treću česticu(koja nema nikakve veze s nekretninom) u presudu.Inače presuda je dijelom pravomoćna i to na česticu koju sam knjižio.
  19. Ukratko,nakon kupnje nekretnine uknjižio sam se na česticu zemlje za koju sam naknadno saznao da bila u postupku i greškom dodijeljena(greška suda) suprotnoj strani.Poanta je u tome što to nitko nije primjetio(ni sud,niti ijedna strana u postupku) nego ja prilkom preuzimanja papira nekretnine.Za uknjižbu nije bilo nikakvih problema.Sad me zanima može li se ikako promijeniti pravomoćna presuda jer sustanari opet aktiviraju postupak i da li išta znači što je presuda bila 2008.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija