Jump to content

tratkovic

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tratkovic objavio

  1. Pa izrazito je teško dokazati riječ protiv riječi, ali ipak hvala na informaciji. Lijep pozdrav
  2. Poštovani, Da li odvjetnik u prekršajnom postupku (fizički napad od strane klijenta) može odgovarati za namještanje i nagovaranje izmišljenog svjedoka i njegov lažni iskaz? Hvala na informaciji.
  3. Hvala na odgovoru! Da, mislim da će se to tako i morati napraviti, zato što mi se u zadnje vrijeme i blokira ulazak u kuću ne samo od nje nego i od njenih roditelja (koji ne žive tamo ni blizu) i prijeti policijskom prijavom za zlostavljanje i maltretiranje. Pa stoga bilo kakav oblik prijetnji bi zaobišao i dodatno zato što je neučinkovito, jer se gospođa ne želi uopće dogovarati nego produžava sa raznim izlikama vrijeme da se konkretne stvari ne počnu rješavati. Ići ću nažalost sa tužbama. Još jedno pitanje ako ste upoznati s time. Moji roditelji su direktno uplatili 2011. godine na partiju kredita na moje koji sam ja digao prije braka za kupovinu zajedničkog stana 50.000 eura kako bi izašli iz kredita u CHF. Da li to ulazi u bračnu stečevinu ili je to nešto što mogu izvući kao svoj novac izvan bračne stečevine? Isto tako i za automobil za koji je moj otac uplatio polovicu iznosa kao dar meni. Hvala još jednom!
  4. Poštovani, U kratkim crtama. U braku smo stekli nekretninu kupljenu na kredit za koji su meni moji roditelji uz dogovor o vraćanju posudili iznos za zatvaranje kredita. Auto je kupljen pola od dara mojih roditelja i druge polovice od zajedničkog kredita. Sve potvrde i uplate imam. Imamo jedan kredit dignut na moje ime i još je ostalo dvije godine otplate. Ja sam privremeno bio izašao iz zajedničkog doma prije 8 mjeseci jer smo bili u postupku mirenja pa da ne dolazi do pretjeranih svađa kada za to nije potrebno, i ostavio sam joj privremeno auto na korištenje. Na kraju se nismo pomirili i razveli smo se u 3. mjesecu ove godine. Pitanje je slijedeće. Kako je gospođa povrijeđena, odbija bilo kakav razgovor o podijeli. Odlučio sam se na odvjetnika i to je u tijeku. Pitanje je slijedeće. Da li i na kakav način imam pravo na korištenje automobila i kuće (nemam mogućnost drugog smještaja niti drugi automobil) do sudskog epiloga? Npr. idem na godišnji i htio bi koristiti automobil u tom periodu. Ona ne ide nigdje u tom periodu, a posao joj je na 100 m od kuće te neda automobil na korištenje i ne želi potpisati punomoć za korištenje istog. Hvala unaprijed na odgovoru. Lijep pozdrav!
  5. Pozdrav G-man i zahvaljujem na Vašem mišljenju. Moja odvjetnica još presudu nije preuzela i kako kaže neće do 1.9., jer do tada će sutkinja morati dati svoje obrazloženje njene presude, pa ćemo na osnovu toga ići na žalbu. Ovo sve što sam naveo je što sam vidio u pisarnici iz spisa. Iskreno jedva čekam dobiti u ruke kompletan spis i siguran sam da ću Vam ovdje dati na uvid sve bez obzira kakav ishod bio na drugostupanjskom. Što se tiče tražbine u tužbenom zahtjevu, opcija nismo imali. Gledali smo kako najlakše i najbrže zaustaviti tog čovjeka (tek nakon naše intervencije u Ministarstvu zdravstva i u Liječničkoj komori su ga maknuli sa fakulteta i pripremili mu otkaz u bolnici nakon čega je on nevoljko otišao u prijevremenu mirovinu). Znajući par njegovih slabosti, a najveća mu je novac, išli smo sa zahtjevom za zabranu pristupa i privatnom tužbom u odštetnom zahtjevu od 150.000 kn koje u slučaju dobijanja spora doniramo Klinici za pedijatriju koju je kao šef 20 godina sustavno uništavao. Ali dobro, kako ste i rekli bez dokumentacije na uvid ne možete dati bilo kakav suvisli odgovor. Nadam se da ću moći ubrzo priložiti spise da se vidi o čemu se sve radi. U svakom slučaju, hvala!
  6. Poštovani, Nastojat ću biti kratak. Naime, početkom 2009. godine osuđen je doktor (suprugin šef) na kaznu zatvora od 18 mjeseci zbog uznemiravanja, mobinga i seksualnog napada na radnom mjestu. Dobio je umjesto zatvora uvjetnu od dvije godine. U te dvije godine je ponovio sličnu stvar na vukovarskom veleučilištu VeVu, ali su uspjeli nekako zataškati kako ne bi otišao u zatvor na odsluženje kazne. Uznemiravanje moje supruge nije prestalo ni nakon pravomoćne presude (a počelo je uznemiravanje i klevetanje čak i mene kao supruga kroz prijetnje preko treće osobe), te smo nakon pola godine odlučili ga tužiti privatnom tužbom. Prvo ročište je održano u listopadu 2009. godine. Do 2014. godine održano je 10 ročišta i promijenjeno je četiri sutkinje/sudca na njegov zahtjev. Odrađeno je dva medicinska vještačenja koja idu nama u korist i za koje je sutkinja (zadnja sutkinja i na nju nije imao prigovora zbog njegovog poznanstva s njenim ocem) napisala da je valjano i da ga prihvaća. Na drugoj glavnoj raspravi smo napomenuli da ne bi tu uopće bili da se čovjek nije smirio i prestao sa napadima i da smo i sada voljni to napraviti ukoliko stane, na što je doktor rekao da nije za ništa kriv. Nastavili smo borbu. Nakon trećeg ročišta je bio i platio 15% oštetnog zahtjevnog iznosa kako bi si smanjio iznos kamate. Za sve dodatno što nije bilo u kaznenom postopku smo imali dokaze i niti jedan nije pobijen, tj. niti pokušan biti pobijen. Sveukupno 13 ročišta, dva vještačenja, pet različitih sudaca. Sada ja kao potpuni laik u pravu imam pitanje i molim za odgovor ili Vaša mišljenja. Kako je moguće da nakon gotovo pet godina i svih stvari koje smo uspjeli dokazati sutkinja kaže za tužbu da je neosnovana i naloži da platimo sve sudske troškove? Ako je tužba stvarno neosnovana, da li se to nije moglo reći nakon tri glavne rasprave, a ne se razvlačiti pet godina po sudu i ročištima na koja tuženik nije došao na njih 10 od 13!? Naravno da ćemo se žaliti, ali ako je naše sudstvo i dalje podložno onoj "znam sutkinjinog oca, on će mi srediti sve", da li ima smisla sve ovo ili trebamo svi postati lopovi, kamtari, silovatelji i ubojice jer očito se samo njih štiti? Eto, ne znam da li mi može uopće netko dati odgovor, ali bilo kakvo mišljenje i uputa za što dalje je dobrodošla. Zahvaljujem unaprijed! Toni Ratković
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija