Jump to content

zao

Korisnik
 • Broj objava

  300
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O zao

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

1609 pregleda profila
 1. Prema našim "bajnim" zakonima izgleda da se na internetu mogu objavljivati lažne informacije bez ikakvih pravnih posljedica i to sve na račun poreznih obveznika. Međutim, ako netko zna neki članak nekog zakona ili propisa koji se krši na gore navedeni način, molim da mi javi.
 2. Tužba Upravnom sudu protiv građevinske inspekcije i nadležnog Ministarstva, nakon što iscrpite sva pravna sredstva, prvo prema pouci o pravnom lijeku dotičnog rješenja, ili tužba Općinskom sudu direktno protiv susjeda.
 3. Čisto iz znatiželje pitam, ima li ijedna zemlja na svijetu u kojoj je moguće postavit takav zahtjev (za ocjenom suglasnosti zakona sa zakonom)?
 4. Postoji li neki članak nekog zakona prema kojem mogu tražiti pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti ZAKONA SA ZAKONOM? NAPOMENA: ne mislim na pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti općeg akta sa zakonom (Visoki Upravni sud) i zakona s Ustavom (Ustavni sud).
 5. Može li se jednom tužbom pokrenuti spor na Upravnom sudu protiv više pojedninačnih odluka javnog tijela, koje su istovjetne činjenično pravne osnove? Meni kao pravnom laiku to djeluje kao kršenje članka 3. stavka 1, točke 3. Zakona o upravnim sporovima (ZUS-a) koji propisuje da je predmet upravnog spora ocjena zakonitosti pojedinačne odluke i članka 22. stavka 2. točke 1. ZUS-a koji propisuje da se tužbom može zahtijevati poništenje ili oglašivanje ništavom pojedinačne odluke. Ali kako je u pravu sve moguće, (za razliku od života :-), objavljujem ovu temu.
 6. Pošiljku je nesporno dostavila regulatorna agenciija, jer su me prethodnio jednom obavijestili da prvo dostavljanje nije uspjelo, pa su određenog dana i sata zakazali drugu dostavu, što su i učinili. Ali ja se pitam, što u slučaju da ni ta druga dostava nije uspjela, regulatorna agencija je u obavijesti navela da bi ONI u tom slučaju pošiljku ostavili u moj poštanski sandučić, što bi značillo da mi je službeno isporučena pošiljka. Ja se pitam je li to sve po zakonu, jer smatram da samo Hrvatska pošta ima pravo ostavljati pošiljke za koje je obvezno osobno dostavljanje u poštanske sanduči
 7. Moja riječ protiv njihove, ja tvrdim da ništa nisam našao u svom poštanskom sandučiću, oni tvrde da su pošiljku ostavili u moj poštanski sandučić. Govorim o mogućoj situaciji, kome će sud vjerovati? Naravno, prije njima (regulatornoj agenciji) nego meni, ali ima li neki propis na kojeg se mogu ja pozvati, zašto regulatorna agencija šalje samo meni svoje pošiljke osobno (preko vlastite kurirske službe), a ne preko Hrvatske pošte (kao što to uglavnom radi)?
 8. Budući da ja pravno ratujem sa Hrvatskom poštom, regulatorna agencija mi je svoju pošiljku osobno uručila uz potpis na dostavnici, U slučaju ostavljanja (novih, budućih) pošiljki regulatorne agencije u moj poštanski sandučić, računa li se to kao da je dostavljanje obavila Hrvatska pošta, jer u slučaju ostavljanja pošiljke u moj poštanski sandučić, niti Hrvatska pošta ne dobiva moj potpis kao primatelja pošiljke nego joj se vjeruje na riječ da mi je ostavila pošiljku?
 9. Može li regulatorna agencija svoju odluku dostavljati (vlastitim) ostavljanjem u moj poštanski sandučić, a da se takva dostava smatra službeno obavljenom u smislu čl.85. st.5. ZUP-a? Ili takvu dostavu može obavljati samo Hrvatska pošta ili drugi dostavljač koji ima nekakvi ugovor sa regulatornom agencijom? Čl.85. st.5. ZUP-a: "Dostava se smatra obavljenom danom uručenja, odnosno danom kad je pismeno ostavljeno u poštanskom sandučiću ili pretincu ili ako toga nema, na vratima ili drugom za primatelja vidljivom mjestu, osim ako stranka dokaže da iz opravdanih razloga nije mogla primiti
 10. Prema čl.8. st.1. Općeg poreznog zakona "sve živo" je porezna tajna, a onda dolazi taj čl.8. st.5.. toč.3. prema kojem porezna tajna nije iznošenje podataka tijekom poreznog, prekršajnog ili sudskog postupka, što je za mene, pravnog laika proturječno jedno drugome. Moj slučaj ie ovakav, prijavio sam Poreznoj Javno tijelo zbog sumnje na nezkonito poslovanje, a onda mi je Porezna odbila zahtjev za priznavanje stranke u tom postupku. Drugim riječima, ja sam ukazao na nezakonitosti, a onda nemam nikakvih saznanja šta je Porezna poduzela po tom pitanju. Ako se odlučim za tužbu, trebao bi imati
 11. Zato da se obeshrabre drugi koji bi, poput mene podnijeli sličnu tužbu, Naravno, to je samo moje mišljenje.
 12. Molim tužitelja iz presude Upravnog suda u Splitu Usi-246 (iz veljače) da se javi tužitelju iz presuda UsI- 379, 384, 389, 394, 404, 409, 414 i 419 (iz ožujka) radi razmjene iskustava.
 13. Sad vidim da je presuda objavljena i u Narodnim novinama i to odprilike tjedan dana nakon što sam zaprimio pisani otpravak presude (rok za žalbu VUS-u je 15 dana). Zatražio sam očitovanje od Narodnih novina i mišljenje od Ministarstva pravosuđa. Ako netko zna još koju adresu, molim da mi javi.
 14. Nisam objavio ovu temu zbog objavljivanja osobnih podataka (od strane Suda). Hvala na linku, provjerio sam i moja žalba nije evidentirana jer Upravni sud nije u sustavu e-spisa, pa ponavljam svoje pitanje: Nije li Sud negdje trebao objaviti i da je podnesena žalba na presudu, kad je već presudu objavio na svojim internetskim stranicama?
 15. Da (osobni podaci u inicijalima), Ne znam (je li predmet u sustavu e-spisa), mislim da nije (iz nevezanog razgovora).
×
×
 • Napravi novi...