Jump to content

umorna

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. mi smo 2007 kupili stan u zgradi koja je izgrađena 2004. tada nije postojala još uporabna dozvola, bio je predan zahtjev i sve, ali je tadašnja administracija to radila strašno sporo, budući da to pri kupnji nije bilo obavezno imati, bilo je sve ok. u zgradi se nalazi 6 stanova, 5 drvarnica i jedna garaža. sve je odvojeno jedno od drugoga, tako da su ostali stanari koji imaju drvarnice upisani u svoj stan i posebno i na drvarnicu koja je etažirana odvojeno. mi nismo kupili ni garažu ni drvarnicu. na vlasničkom listu je postojala zabilježba da nekretnina nema uporabnu dozvolu, no ta se zabilježa maknula 2011 kada je zgrada uporabnu dobila. nakon toga, država je opet mijenjala neke zakone i kad smo započeli sa prodajom stana, tražili su nas da na vlasničkom listu mora biti napisano kako stan ima uporabnu, da nije dovoljno da je izbrisana zabilježba da nema. sad mi smo zbog velikih financijskih problema i nemogućnosti plaćanja nenormalne rate kredita primorani prodati nekretninu. ali banka kod koje naš kupac želi dignuti kredit isto tako traži da na vlasničkom listu eksplicitno piše da uporabna dozvola je izdana. sad tu nastaje veliki problem. u općini gdje se otišlo po tu neku potvrdu kažu da u građevinskoj dozvoli drvarnice i garaža nisu prikazane kao takve nego samo kao podrum. te da mi zbog toga ne možemo dobiti tu pozitivnu zabilježbu. sad mene interesira nekoliko stvari. pod broj 1. zašto su uopće izdali uporabnu ako tada nije štimalo stvarno stanje sa stanjem u građevinskoj dozvoli, 2. pošto ja prodajem stan koji nema u vlasništvu ni garažu ni drvarnicu, a ako zgrada kao takva odnosno stanovi imaju sve potrebno pa i uporabnu, zašto mi ne možemo dobiti tu pozitivnu zabilježbu, 3. da li se može sada to nekako legalizirati i tko to radi, da li to radimo mi kao cijela zgrada ili netko drugi i koja je cijena toga?
  2. Pozdrav, molim pomoć. suprug i ja smo vlasnici stana, koji je pod hipotekom banke. voljeli bismo ga prodati, no suprug je na žalost i porezni dužnik od otprilike 70.000kn, još se nema te zabilježbe na stanu, ali zanima me da li je to moguće, da li to može otežati prodaju. i što bi se desilo kada bi našli kupca koji pokriva onoliko koliko smo dužni banci, a nedovoljno više da bi pokrio i dug prema državi? da li bi se novi kupac mogao upisati? šta je sa mojim dijelom stana ukoliko se oni upišu? molim za odgovor i hvala unaprijed!
  3. Poštovani, prodajemo nekretninu koja glasi na supruga i mene, nekretnina je opterećena hipotekom zbog kredita koji glasi na moje ime. Dali je moguće opunomoćiti nekoga da napravi potpunu prodaju te iste nekretnine i otplatu kredita. ako da, kakve su to punomoći i gdje ih treba napraviti. drugo je pokretnina pod leasingom na suprugovu firmu. suprug je bio suvlasnik firme iz koje je izašao, no u leasing kući to još nije promijenjeno. da li postoji mogućnost neke punomoći da se taj auto proda bez njegovog prisustva? to uključuje potpise u svim bankama i leasing kućama. hvala unaprijed na odgovoru.
  4. pitanje. jedan objekt stariji od 1968. i dan je zahtjev za lokacijsku dozvolu... budući da traje ta razna reorganizacija u tim uredima i da je to jedna totalna katastrofa koliko se čeka. mi smo započeli tu adaptaciju.to je jedan jako mali objekt. ja pomažem prijatelju u svemu tome, i ovi koji su mu to vodili, dosta su neupućeni u taj predmet. ali ja sam među svim tim silnim papirima našla jedan dokument, di je jedna lokacijska dozvola bila odbijena, jer sukladno prostornom planu te općine, nije potrebna nikakva dozvola za adaptaciju. nitko mi ništa ne zna reči o tome. lokacijska je stigla, a budući da je adaptacija već započeta, zanima me kolika je kazna za tu adaptaciju bez građevinske dozvole?a za građevinsku će se čekati još nekoliko mjeseci, možda i godinu i više.
  5. umorna

    savjet molim...

    Molim Vas savjet oko sljedećeg... Imam problema sa susjedima... Njihova je zgrada iza moje spavaće sobe... Žive u prizemlju i imaju jedno dijete od 2g i jedno manje od 1g. Oni sa tom od 2g se od 8 ujutro igraju ispod mog prozora, na betonu i suncu i ne idu nigdje, a odmah do nas je prekrasna šumica... i cijelo jutro se derinjaju i svašta... a ja radim ko konj i hoću svoj mir bar jedan dan u tjednu, a šta je najgore nedjeljom je to još i ranije i glasnije... Ne idu nigdje s tim dijetetom osim u podne, kad naravno ja ne spavam... Šta je najgore, ovo drugo dijete počne se derati i plakati u 5 ujutro, valjda od silne topline i svega... i mama nikako da ga umiri, nego se tu i tamo počinje derati nešto, kao smiri se dosta isl. a kako tako malo dijete to može razumijeti... a to je 5h ujutro.. pa svi radimo i spavamo po noći... ja jednostavno ne znam šta da radim, bi li bilo neumjesno da im nekako dam do znanja da to nama smeta... ja sam luda.. više... ne spavam ni noćim a ni jutrom... pa ispaliti ću.. ne znam pomozite neki prijedlogom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija