Jump to content

ciki bejbi

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Eto, to se dogodi kad kreten piše oporuku! (osoba koja je dobila ovo pravo prolaza , btw, ima i svoj ulaz na parcelu. ) Sorry na neprikladnom komentaru i hvala na odgovoru!
  2. Poštovani! Prodajem zemljište 1/1 vlasništvo koje je opterećeno u vlasničkom listu pravom prolaza i provoza susjednog zemljišta. Je li prodajom prestaje to pravo ili se prenosi na budućeg vlasnika? H v a l a unaprijed! (važno mi je jako, može li brzi odgovor? )
  3. U redu, hvala Vam mucho na odgovoru, nadam se da ću izaći na kraj s ovom zavrzlamom, zaželite mi sreću!:hvala: Ažurirano
  4. Hvala Vam na odgovoru, zanima me još, mogu li nasljednici odmah dati tu izjavu o diobi kako ne bi trebali dva puta slati svoje naslj. izjave jer žive vani. Je li za sporazumu diobu potrebna isto neka sudska procedura ili je dovoljan javni bilježnik?
  5. Hvala puno, zanima me još ako bi se u naknadnom upisivanju imovine nasljednici odmah dogovorili o podjeli nasljedstva koje je odavno usmeno raspoređeno između nasljednika kako ćemo se odreći vlasništva nad određenom česticom ako se ne zna koja je koja po sadašnjoj izmjeri. Npr. kuća koja je pripala mom ocu prema usmenom dogovoru nema više isti broj čestice, ja to razumijem, ali kako objasniti starijim ljudima da će se usklađenje naknadno izvršiti i da se odreknu moje čestice( slučaj je baš da je prema staroj izmjeri moja kuća stričeva, a njegova moja!)
  6. Hvala Vam na odgovoru, ima još jedan detalj, za navedenu čestici vrijedi druga izmjera pa sam dobila informaciju da je potrebno u usklađivanje čestica sa geodetom i advokatom. Trebam li ja osobno angažirati ove ljude prije predaje zahtjeva za nadopunu rješenja?
  7. Može li mi netko odgovoriti na pitanje, pliz!
  8. Poštovani! Nedavno sam otkrila da nakon smrti moga djeda, pa onda i oca nije provedeno rješenje o nasljeđivanju u zemljišne knjige. Kao vlasnik upisan je pok. djed 1/1. Predala sam zahtjev i ovjeren spis iz arhiva za upis vlasništva, ali mi je odbijen jer za česticu na koju sam se htjela upisati stoji da nije u rješenju. Nakon toga sam predala zahtjev za dopunu rješenja s dokazom o vlasništvu pok. djeda nad navedenom česticom (vlasnički list djeda ovjeren od suda) Je li to dovoljno za nadopunu rješenja? Nije mi jasno jer mi je jedna službenica na sudu rekla da je, a druga da sud treba zvati sve nasljednike upisane u rješenju kako bi se upisala pronađena čestica). Lijepi pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija