Jump to content

PSTP

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima ! Jedna Češka tvrtka me želi zaposliti kao predstavnika u HR i dodijeliti mi njihov automobil na korištenje s obzirom da se radi o terenskom poslovanju. Da li mogu upravljati tim automobilom po Hrvatskoj (kao HR državljanin) samo sa ugovorom sa tom tvrtkom ili je potreban još neki dokument ? Puno hvala na pomoći. Lijepi pozdrav !
  2. Pozdrav svima, Imam problem sa prijenosom poslovnog udjela u društvu sa 9 udjelničara gdje je 8 udjelničara potpisalo da se odriče prvokupa i daje punomoć direktoru firme kako bi se prijenos registrirao na trgovačkom sudu. 1 udjelničar odugovlači sa potpisivanjem odnosno ne želi potpisati punomoć direktoru kako bi se registrirao prijenos. Taj udjelničar je u vlasništvu 10% društva. Moje pitanje : - Da li se prijenos može registrirati bez tog jednog potpisa ? - Da li da pošaljem pismeni zahtjev toj osobi i da se pozovem na čl.9 i čl. 10 društvenog ugovora pa ako ne dobijem odgovor da li se smatra kao da je pristao ? (Nažalost nisam odmah zatražio službeni pismeni zahtjev vjerujući da će svi potpisati ) Hvala ! ------------------------------------------------------ Članak 9. Član društva može svoj udjel ustupiti trećoj osobi, samo uz suglasnost drugog člana društva koji ima pravo prvokupa. Suglasnost se daje u pismenom obliku u roku od 15 (petnaest) dana od dana kada je zatražena preporučenom pošiljkom. Ukoliko u navedenom roku član od kojeg se traži suglasnost o istom se ne očituje, smatra se da je suglasnost dana i da se odrekao svog prava prvokupa. Članak 10. Udjeli se mogu prenositi u cjelini ili djelomice, ispravom sastavljenom u obliku javnobilježničkog akta, uz uvjete predviđene u prethodnom članku.
  3. Prekosutra idem pred drugostupanjsku komisiju u Zagreb jer sam se žalio na rješenje prvostupanjske iz Splita (manje od 20%) Imam dijagnosticiran PTSP 1994 godine ali nemam kontinuirano liječenje. Od 2005 idem redovito na kontrole i imam jedno bolničko liječenje. Dijagnoze su mi: F43.1chr F42.0 F62.0 Što mogu očekivati u Zagrebu i koliko traje obrada drugostupanjske komisije? Unaprijed hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija