Jump to content

Kako Dalje

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Također još jedno kratko pitanje , u zakonu o radu piše da je minimalan G.O. 4 tjedna tj 20 ili 24 dana, a šta je sa dodacima na godišnji zbog godina staža, to nije obavezno?
  2. Pozdrav! Da li se radniku koji radi 5 dana u tjednu (pon-pet) broji subota u godišnji odmor ako je godišnji u trajanju od npr. 2 tjedna?
  3. Pozdrav svima, imam slučaj gdje je radnik dobio 3 dana plačenog dopusta povodom rođenja djeteta a 1 od tih dana je došao raditi te je naknadno za ostala 2 dana donio potvrdu o bolovanju povodom pratnje za ženu i djete. Da li bi mu se trebalo omogućiti 3 dana dopusta naknadno ili moraju biti iskorišteni bez odgode, isto tako šta bi bilo u slučaju da je radnik bio na godišnjem? Hvala!
  4. Pozdrav svima, da li postoje neki iznosi minimalne/maksimalne plaće koju direktor malog poduzeća može imati. Ukoliko ne postoje i direktor (također i suvlasnik) može sam sebi staviti minimalac (2700kn neto), da li je to za njega isplativo gledajući da će tako plaćati manje doprinose nego na veću plaću. Kakva je logika razmišljanja iza toga ako uzmemo u obzir da poduzeće trenutno posluje pozitivno. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija