Jump to content

corsa

Korisnik
 • Broj objava

  12
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Poštovani, dobio sam posao u Sloveniji i trebam se odlučiti dali otići raditi tamo ili ne,pa bi htio da mi netko objasni neke stvari da lakše odlučim. Rad u Sloveniji kao dnevni migrant,rezident sam RH,i kao takav, plaćam porez na dohodak u Sloveniji od nekih 273 EUR. Trebao bi postati rezident Slovenije kako bi se priznale neke olakšice kao recimo olakšica za djecu,zato bi trebao prijaviti boravište u Sloveniji, no to ne želim jer ću teško naći nekog u Sloveniji da mi to omogući. e sad,pitanje... Postoji li koji način da ja tamo dobijem olakšicu na dvoje djece ili bilo kakvu olakšicu ili neki najlakši način da dodjem do "boravišta" u Sloveniji ?
 2. Poštovani, supruga mi radi za minimalnu plaću,bila je mjesec dana na bolovanju i dobila umanjenu plaću za 600 kn. Zanima me ,dal u tom slučaju nije trebala dobiti minimalnu plaću od 3000 kn ,odnosno " minimalac " ?
 3. corsa

  Sabor i kvorum

  Kako bi onda SDP mogao rušiti kvorum ako Plenković ima 90 potpisa za vladu ?! Zbog tog sam postavio to pitanje.
 4. corsa

  Sabor i kvorum

  ukoliko sam dobro razumio,za izglasavanje nekog zakona nije potrebno da bude 76 glasova "za",već samo natpolovična večina trenutnih zastupnika u saboru ?!? To ,recimo može biti i samo 76 zastupnika,time se ispunjava kvorum,no samo polovica od tih treba biti "za" i zakon je prošao. Dali to tako funkcionira ?
 5. Poštovani,neznam gdje bi postavio ovo pitanje a da i se na njega adekvatno odgovori,pa i molim Vas nemojte zamjerati što sam to pitao ovdje iako nije pravo mjesto za to. Zanima me koliko sabornika treba biti u sabornici da se postigne kvorum. Kako to zapravo funkcionira ? Treba li biti oporbe na glasovanju i koliko ako vladajući imaju večinu ?
 6. Što vi mislite,htio bi vaše mišljenje o tome? ?
 7. Poštovani ! Evo slušao sam vaš savjet i poslao mu pismo i povratnica je stigla. No,u međuvremenu sam kontaktirao advokata koji me uputio na privatnu tužbu,zapravo prvo prijava pred tužbu koju sam platio 750 kn,kaže da u roku od osam dana treba vratiti pare ili će ga strpati u zatvor. Zanima me, zašto advokat preporuča tužbu prije prijave DORH-u i policiji? ! Nije mu valjda bitna tužba zbog love koje će ubirati od vođenja procesa ?!?!
 8. Ok,no nije mi jasno,kakav će to pismo, biti dokaz na sudu ? Pa zar ne može on slagat sadržaj tog pisma ?? Recimo,kaže da ga nisam tražio to u pismu.
 9. Ok,to ću napraviti,no što mi je za činiti? Ja sam odlučio da mi on više ne treba? što ako on nakon tog želi doči da započne s radom kako bi izbjegao prijavu,jer nakon što jednom započne s radom ja ga više ne mogu prijavit za prijevaru,a on će me 100% opet zavlačiti.
 10. Da,nije tri mjeseca,htio sam napisat,prošlo je tri mjeseci od sklapanja ugovora. Svejedno hvala vam, malo ste mi uljepšali dan. Zaprijetio sam mu jučer, no nema odgovora. Sutra namjeravam podnijet prijavu na policiju. Nakon prijeve, što dalje,kako če se to razvijati,po vašem mišljenju ?!
 11. Poštovani,molim nekog tko se razumije u zakone da mi pojasni koja su mi prava i što mogu učiniti u mom slučaju. izvođač građ.radova prevario me, pokupio 28000 kn i sad se ne javlja ,već kasni sa radovima tri mjeseca. Imam sklopljen ugovor u kojem stoji da će započeti s radovima početkom 6 mjeseca,no taj ugovor nije ovjeren kod bilježnika,al ima pečat i potpis. Što ću dobiti prijavom na policiju i dal uopće ima to smisla ?
×
×
 • Napravi novi...