Jump to content

FirstAid

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je FirstAid objavio

  1. Bok. Koliko sam imala prilike naučiti s ovog foruma, tvoji roditelji mogu potpisati izjavu kod bilježnika da će te uzdržavati, a isto tako i roditelji tvog partnera/partnerice. Ako su ti roditelji stranci, pazi da to prevedeš i nadovjeriš apostilama ako je potrebno. Sretno!
  2. Ja sam trebala apostile iz strane države. Trebaš dokument poslati veleposlanstvu države za koju ti dokument treba, pa će ti oni sve sredit. Najbolje pošalji email ili nazovi rečeno veleposlanstvo, da sve saznaš. Sretno!
  3. Molim nek mi netko da jednostavan odgovor. Da li stranac koji traži prvi privremeni boravak (spajanje obitelji), a nalazi se u Hrvatskoj na kratkotrajnom boravku od 90 dana, mora sada prvi privremeni boravak tražiti u veleposlanstvu RH u svojoj državi? Ako da, da li je to moguće poštom, jer nema smisla da odlazi ponovno u svoju zemlju zbog ovoga? Ovi me zakoni izluđuju! Hvala
  4. Pozdrav! Moj suprug je državljanin Kanade. Vjnečani smo u Kanadi. Želimo ga prijaviti za privremeni boravak i skupljamo dokumente. Za vjenčani list su nam rekli da mora dobiti dodatne pečate u veleposlanstvima, što upravo radimo. Da li i ostali dokumenti (dokaz o nekažnjavanju, rodni list i sl.) isto trebaju dobiti dodatne pečate preko veleposlastva/apostilla pečat? Hvala na odgovoru
  5. Zaboravila sam napomenuti da je suprug stranac.
  6. Jedno kratko pitanje. Vjenčala sam se prije nešto više od 4 mjeseca u inostranstvu. Inače živim u Hrvatskoj. Da li to moram prijaviti u matičnom uredu? Da li i suprug mora biti prisutan (neće biti u Hrvatskoj do prosinca)? Da li je još nešto bitno u vezi toga? Puno hvala.
  7. Ja imam jako sličan problem kao ovaj dečko. Radi se o mom suprugu kojem isto tako za 7 dana ističe boravak do 90 dana. Nakon što sam našla gotovo sve informacije i prikupila gotovo sve dokumente (neki se sad prevode), na policiji su mi rekli da sam trebala doći mjesec dana ranije. Ovo me je jako zbunilo (da ne kažem slomilo, jer ga neću moći vidjeti sljedećih 5 mjeseci), jer nigdje nisam našla tu informaciju, čak ni u člancima zakona o privremenom boravku. Jedino mjesto gdje se spominje prijava mjesec dana ranije je kod produžetka privremenog boravka. Ali on ga ne produžuje, vec se tek prvi put treba prijaviti. Da li žena u policiji nije znala šta radi ili Vi koji ste pisali ovom dečku ne znate cijelu priču? Svaka pomoć je dobrodošla. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija