Jump to content

split15

Korisnik
 • Broj objava

  47
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O split15

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. split15

  Vankjižni vlasnik

  ne vjerujem da će doći do toga da će ga tko prijaviti ukoliko nije do sada ali eto volim biti spreman na sve međutim, druga stvar, sad sam siguran da se kupac neće moći nikad uknjižiti na poljoprivredno zemljište, što znači da ja nasljeđujem to zemljište nakon očeve smrti, kakva je onda situacija sa kupoprodajnim ugovorm između kupca i mog oca, da li će on i dalje pravno vrijediti ukoliko se kupac nije uknjižio?
 2. split15

  Vankjižni vlasnik

  Opet ponavljam, oca mi ne zanima više ta zemlja niti ta nekretnina na toj zemlji, niti ima novaca za otkup ičega, samo ga brine što je on i dalje stvarni vlasnik u zemljišnim knjigama a kupac je tu ilegalno izgradio kuću, i tko će snositi pravne posljedice ukoliko netko kupca prijavi zbog nelegalne gradnje, kako se zaštiti od toga? otac ne živi u istom mjestu i nije mogao nikako biti upoznat šta taj radi sa tom zemljom, niti ga je to zanimalo s obzirom da je prodao zemlju, jedina greška mu je što nije bio upoznat da se ovaj neće moći uknjižiti i to je to, odvjetnici ga nisu upoznali s tom stavkom uglavnom iritira činjenica da si upisan kao stvarni vlasnik u zemljišnim knjigama a prodao si zemljište
 3. split15

  Vankjižni vlasnik

  kako je mogao znati kome prodaje, javio se kupac zainteresiran za kupnju, nikad ga vidio niti čuo, niti je bio sumnjiv niti čudak da je znao da taj gradi možda bi i poduzeo mjere, ali opet kako je to mogao znati, ta zemlja nije u istom gradu gdje živi ali šta to sada znači, da moj otac recimo može bez problema prodati sada opet tu zemlju nekome drugome bez ikakvih problema, ili doći u tu kuću koju je izgradio i prisvojiti je sebi, i sve to bez da ne mora kupcu vraćati novce koje je platio za kupnju zemljišta, šta mu je sada činiti?? je li može poništiti kupoprodajni ugovor s obzirom da ovaj radi nelegalne radnje na zemlji, i da li u tom slučaju mora vratiti novce tom kupcu?
 4. otac je prodao poljoprivredno zemljište stranom državljaninu, i to iz države koja nije članica EU, kupcu je odbijena uknjižba i izgleda da se neće baš tako lako moći uknjižiti zbog striktnih pravila naše države glede prodaje poljoprivrednih zemljišta strancima, pogotovo ako ne dolaze iz EU, i sada moj otac ostaje jedini i stvarni vlasnik tog zemljišta kao da ga i nije nikome prodao, s obzirom da kupac postaje stvarni vlasnik tek kad se uknjiži u zemljišnik, a kao što sam rekao, u ovom slučaju izgleda da neće uspjeti u tomu e sada je stvar u tomu, kako je kupac na to poljoprivredno zemljište nelegalno izgradio kuću, bez ikakvih dozvola s obzirom da je negrađevno zemljište, sutra da se nešto dogodi sve pravne posljedice snosi moj otac s obzirom kako je on stvarni vlasnik, ili igra ulogu da na račun kupoprodajnog ugovora može zaštitit sebe?
 5. kupac želi provesti ugovor nego je stvar u tome, kako sam tek saznao, s obzirom da je kupac stranac i da je kupio poljoprivredno zemljište, kako su mi rekli država ima striktna pravila za strance glede kupnje poljoprivrednog zemljišta, i zbog toga je otežana uknjižba, neće ništa pomoći ni da ga ja idem uknjižiti. e sad ono što mene brine, kupac je na to poljoprivredno zemljište izgradio kuću, kako ja volim biti spreman na svakakve promjene okolnosti, znači dok god sam ja upisan u zemljišnik kao vlasnik mene bi se teretilo ukoliko bi njega netko prijavio za nelegalnu gradnju, i ja bi snosio pravne posljedice, bez obzira što imam kupoprodajni ugovor s njime da sam mu to prodao, je li to točno?
 6. prodao sam zemljište prije nešto malo više od 5g, isplaćena mi je u cijelosti kupoprodajna cijena, međutim kupac do dan danas nije predao zahtjev za uknjižbom, još uvijek se ja vodim kao vlasnik tog zemljišta, kada ja pravno prestajem biti vlasnik, je li to onog trenutka čim u javnog bilježnika potpišemo kupoprodajni ugovor? ima li kupac koji zakonski rok do kada mora predati uknjižbu na zemljišnik ukoliko ništa nije navedeno u ugovoru? je li taj ugovor može sada postati ništavan?
 7. hvala na dosadašnjim odgovorima. još ovo zadnje, ima li gdje kakav primjer zahtjeva kako bi to trebalo izgledati?
 8. otkud joj onda pravo tražiti novu raspravu, šta ja sad tu mogu napraviti da se izbjegne nova rasprava? onda bi je opet trebao pisanim putem tražiti da pribavi oporuku radi postupka?
 9. piše 'zemljišni sud u supetru' a treba pisati 'zemljišni sud u splitu' naravno da ću se odazvati, međutim kaže da trebam donijeti i oporuku od preminule a to nemam, predano je nekome, sad ne znam je li to na sudu ili u te bilježnice, gdje to inače bude? koliko inače bi trebala trajati ta ostavinska, bi li to moglo biti riješeno taj isti dan ili se čeka neko vrijeme?
 10. poslao sam joj kako ste naveli i dobio sam pismeni odgovor od javne bilježnice, točnije ponovo sam dobio od nje poziv na ostavinsku raspravu koja je istu napravila prije više od 10g, je li ovo normalan postupak, sve šta je trebala promijeniti jednu riječ a sad me poziva na ponovnu ostavinsku koju je ista ta bilježnica provela prije više od 10g??
 11. aha, a to ona treba kada donesem u ured na moj primjerak pečatom potvrditi da je primila?
 12. bit ću itekako uporan i naporan, ako treba tjedno slati požurnice. samo ne znam je li ona dužna kad to riješi poslati to ispravno rješenje na moju kućnu adresu ili bi trebao doći tamo osobno provjeravati i preuzeti?
 13. hvala na odgovoru. je li to treba izgledati samo ono kratko napisati da je žurno ili bi bilo dobro da to napiše odvjetnik i pošalje?
 14. rekli su mi i na sudu da to treba riješiti javni bilježnik, bio sam kod nje 3 puta međutim ne znam zbog čega tjera svoj inat i neće to da riješi, inače su mi rekli na sudu da je ta malo luda, ne znam šta da radim, ili je stvarno luda ili želi mito, da li da se obratim odvjetniku, je li se može šta pravnim putem je tužiti i natjerati da to ispravi? više ne mogu ići kod nje jer gubim kontrolu, ovo je postalo nenormalno
×
×
 • Napravi novi...