Jump to content

Horvat92

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na odgovorima. Jasno mi je da izradu plaćam 151 kn, ali zašto to nije zakonom definirano? Zakon nigdje ne spominje agenciju za komercijalnu djelatnost.
  2. Tar. br. 1. Plaća se 20 kuna: Na zahtjeve, molbe, prijedloge, prijave i druge podneske, ako ovom tarifom nije propisana druga pristojba. Propisana je druga tarifa, znači da ne vrijedi tarifa za zahjtev. Koju radnju plaćam pristojbom, ako ne izradu dozvole? Ne plaćam valjda to što čekam 1h u redu u policijskoj postaji? Dakle, čemu tih 151 kuna?
  3. Upravne pristojbe plaćaju se za spise i radnje pred tijelima državne uprave. Zakonom o upravnim pristojbama određeno je Tar. br. 14. 1. za vozačku dozvolu je 15 kn. Zašto policija traži 35 kn u biljezima, a ne 15 kn što je sukladno zakonu. Zašto moram uplatiti 151 kunu (redovni postupak), za obrazac vozačke dozvole putem uplatnice koja se podiže u policijskoj upravi ili postaji? Zašto ta radnja nije obuhvaćena upravnom pristojbom? Molim pojašnjenje. Ove cijene sam preuzeo sa stranice mupa: http://www.mup.hr/46.aspx
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija