Jump to content

naivna30

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani,imam dva pitanja u vezi nasljeđivanja i ostavinskih rasprava. 1.Pokojnica (moja kuma) nije imala djece,ni muža, ni brata ni sestre ,roditelji (bake,djedovi) umrli prije nje.Njezina mama je imala sestru koja ima dvije kćerke (znači sestrične pokojne),a njezin otac brata koji ima jednog sina (bratića pokojne).Oni su jedini nasljednici,te me zanima kako se dijeli imovina u ovom slučaju: dobivaju li njih troje svaki 1/3 imovine, ili bratić sam dobiva 1/2, a sestrične dijele drugu polovicu. 2.Da li je ostavinska rasprava javna,u smislu da joj mogu prisustovati i oni koji nisu pozvani?
  2. Nalazim se u sličnoj situaciji (samo kraći vremenski period),te me zanima koje metode mogu koristiti i koliko se može unazad dokazati da si bio gdje si bio.(Da pojasnim,ako se pojavi sumnja da živiš negdje drugdje,a ne na adresi za koju primaš putne troškove,koje se metode koriste da bi se to dokazalo i koliko unazad vrijedi,npr.ako me policija ne nađe danas,to ne znači da tamo nisam bila prije mjesec dana ili ???(zaposlenik u javnoj službi)
  3. Obiteljska situacija je poprilicno komplicirana,mozda je odlazak i najbolje rješenje uz nekakve mjere osiguranja,ali to valjda spada u drugi topic. Hvala na odg.
  4. Molim pomoć za slijedeći problem: Zivim s roditeljima preko 30 god. u kuci koju je moj otac naslijedio od svojih roditelja.Svi skupa radimo na obiteljskom poljop. gospodarstvu (90% zemlje također djedovina),no tek za posljednje tri godine posjedujem papire da doista radim na opg.Problemi su poceli pred otprilike 1,5 god. blagim nagovaranjem da se odselim pa sve većim pritiskom.Naime,sestra koja radi u drugom gradu i posljednjih 15 god. dolazila 2-3 puta godišnje naprasno je počela ulagati u obnovu kuće i tada je počeo sve jači pritisak. Imam li pravo na vlasnistvo ili na uzivanje barem jedne prostorije u toj kuci?(Baka je umrla pred desetak godina (otac jedini nasljednik),i zapravo sam jedina koja se brinula o njoj posljednjih pet godina njezina zivota,no dokaza za to i ne posjedujem,.Moja ulaganja u kuću je tesko dokazati jer je novac zajednicki,a radove su obavljali rodbina,prijatelji i sl.-racuna nema.)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija