Jump to content

TommyLee

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je TommyLee objavio

  1. Citat: Meni vrlo draga osoba u postupku je razvoda braka. Suprug nije uložio niti 1 lipu u kupovinu namještaja, bijele tehnike itd… Znači: nameštaj (spavaća soba, dječja soba, dnevni boravak) , bijela tehnika, tv i Hi-Fi oprema, kuhinja i prateći uređaji (hladnjak, perilica, pećnica, ploča za kuhanje), da skratim, sve što 3-soban stan čini kompletno namještenim... ... sitne stvari i uređaje neću niti nabrajati Citat: Stvari su u stanu njegova oca, nema pristup njima. Citat: Svu bračnu imovinu stekla je kao poklon od svoje majke (dokaz: računi, čekovni izvadci i bankovni ugovori o kreditiranju kupnje, na majčino ime) ili prije braka.
  2. Draga hanja, Niti jednom rječju nisam doveo u pitanje NEKRETNINU koja i tako njoj ne pripada. "Krpice" uopće nisu bitne niti bi itko pametan trošio vrijeme i novac na sudu zbog njih!
  3. Potpuno vas shvaćam. Čovjeka boli nepravda. Na ovom forumu sam vidio 100 puta gore problematike, ali isto tako se godinama odričeš i gradiš svoju imovinu a netko ti sve kao vjetrom odnese, odnese ti godine života... U komentarima sam se trudio biti što manje emocionalan(topic je ipak pravne prirode), ali nekad je teško... Hvala svima koji su učestvovali u raspravi i pozdrav!
  4. Bilo bi ti u redu da su stvari kod nje. Naime, stvari su u njegovom stanu (njegova oca) i ona nema pristup njima. Više ne živi tamo. Njegov odgovor je da ga tuži ako želi doći do stvari (samo da bi joj "izvlačio" živce).Osobno nisam u interesu, samo bih htio pomoći nekome tko to zaslužuje...
  5. Poštovani Bigfoot, Naravno, pravo i pravda često imaju različite smjerove... Poštovana Ane, Kompletna imovina je 99,9% stečena kao njena predbračana ili poklon od njene majke. A sada joj suprug negira i jedno i drugo U CIJELOSTI!!! Što se tiče njegovih zasluga, da je postojalo bilo sto od njegove pomoći u kućanstvu ili braku, ne bi došlo do rastave - oportunistički tip. obraz-đon, itd. Hvala vam svima na komentaru!
  6. Rubens, hvala na komentaru, ali sudski postupak rastava braka i sudski postupak podjele imovine su dva različita i kompletno pravno odvojena postupka. Mene je zanimalo moguće slično ili isto iskustvo forumaša tj. ostale mogućnosti, osim privatne tužbe (vjerojatno skupo i dugotrajno), ali ipak hvala!
  7. Cijenjeni forumaši, molim pomoć. Meni vrlo draga osoba u postupku je razvoda braka. Svu bračnu imovinu stekla je kao poklon od svoje majke (dokaz: računi, čekovni izvadci i bankovni ugovori o kreditiranju kupnje, na majčino ime) ili prije braka. Suprug nije uložio niti 1 lipu u kupovinu namještaja, bijele tehnike itd… Niti je ostvarivao redovita primanja. Živjeli su u stanu njegovog oca. Sada joj (uskoro bivši) suprug osporava potpuno ili djelomično pravo na tako stečenu imovinu, kao i na njenu imovinu stečenu prije braka. Zakon kaže: Članak 257. (1) Imovina koju bračni drug ima u trenutku sklapanja braka, ostaje njegova vlastita imovina. (2) Vlastita imovina je i imovina koju je bračni drug stekao tijekom bračne zajednice na pravnom temelju različitom od navedenoga u članku 252. ovoga Zakona (nasljeđivanje, darovanje i sl.). Koja su njena prava i opcije? Postoji li druga opcija osim privatne tužbe? Zahvaljujem svima koji nađu vremena pročitati ili dati odgovor na ovu temu. Možda i nekom drugom pomogne.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija