Jump to content

asudrh

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. m y tế này nữa nhưng hôm nay tôi sẽ không nói về vợt cầu lông fleet húng tôi. Vì vậy mà chúng tôi đã bố trí cho chỗ của mình

    Vì là một trung tâm ý tế nên chúng tôi thường hay vợt cầu lông theo sở thích với 1 cái TV, 1 dàn loa âm thanh nổi v

    tạo ra khá nhiều chất thải y tế- những vật nhọn nhiễm máy chơi game PlayStation ở góc phòng (chúng tôi

  2. Izvod iz sudskog registra da je pravna osoba brisana iz registra.
  3. Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti propisano je koje udruge mogu obavljati ugostiteljske djelatnosti. To su sljedeće udruge: – Hrvatski ferijalni i hostelski savez u objektima omladinskog turizma (hostel) za svoje članove i članove međunarodnih udruga omladinskog turizma kojih je savez član, – Hrvatski planinarski savez i njegove članice u svojim planinarskim objektima prvenstveno za svoje članove i članove međunarodnih udruga planinara kojih je savez član, – lovačke udruge koje su na području lovišta pravo lova stekle koncesijom ili zakupom sukladno posebnim propisima i ribičke udruge, u svojim prostorijama i prostorima, za svoje članove i druge registrirane lovce i ribolovce, – udruge pripadnika nacionalnih manjina u svojim prostorijama i prostorima za potrebe svojih članova i drugih pripadnika te nacionalne manjine, odnosno pripadnika istog naroda u svrhu održavanja kulturnih i drugih događanja radi očuvanja, promicanja i iskazivanja nacionalnog i kulturnog identiteta nacionalne manjine, – Savez izviđača Hrvatske u izviđačkim centrima za svoje članove i članove međunarodnih skautskih udruga, – amaterske sportske udruge za svoje potrebe u svojim poslov*nim prostorijama i prostorima. – Hrvatska glazbena mladež u objektima Međunarodnog kulturnog centra u Grožnjanu za svoje članove i članove međunarodnih glazbenih udruga kojih je Hrvatska glazbena mladež član ili partner te Pod uvjetima propisanim ovim Zakonom određene ugostiteljske usluge mogu pružati pravne osobe koje nisu ugostitelji. Prema tome udruga bi mogla pružati ugostiteljske djelatnosti ukoliko ispuni uvjete propisane zakonom. No, postoji i mogućnost da udruga osnuje trgovačko društvo (j.d..) koje će obavljati ugostiteljsku djelatnost.
  4. Možete slobodno obavljati tu djelatnost ukoliko ne primate naknadu za uslugu. Bilo bi dobro ako ćete se baviti tom djelatnosti često da tu djelatnost navedete u statutu udruge. Ukoliko ćete se oglašavati da vršite takvu djelatnost onda morate istu djelatnost odnosno uslugu navesti pod gospodarske djelatnosti udruge.
  5. Poštovani, ukoliko ćete organizirati izlete i aranžmane do 2 dana onda možete to navesti kao djelatnost u statutu, odnosno odredbi kojom se uređuju djelatnosti udruge. No, ukoliko će ti izleti trajati duže zakon koji ste naveli brani Vam organiziranje takvih izleta, prema tome za obavljanje te djelatnosti trebali bi ste osnovati trgovačko društvo (najbolje j.d..) ili zadrugu i putem trgovačkog društva ili zadruge obavljati navedenu djelatnost. To je jedino moguće rješenje, u suprotnom ste u sferi obavljanja neregistrirane djelatnosti te Vas se može teretiti za prekršaj. Što se tiče poreza na dobit udruga nije obveznik sve dok obavljanjem svoje djelatnosti ne stekne prihod veći od 230.000,00 kuna. Udruga može bez obračunavanja poreza (PDV-a) pružati usluge samo svojim članovima, a osobama koje nisu članovi mora obračunavati PDV.
  6. Poštovani, Imam jedan problem s pravom zaloga upisanim na nekretninu temeljem ugovora o hipoteci. Naime, radi se o tome da je 1996. godine s ŠKZ s kojom je pregovarano oko davanja kredita, sklopljen ugovor o hipoteci, no iznos od 20.850,00 kuna nikad nije isplaćen, a založno pravo na navedeni iznos je upisano u ZK. Do danas se to pitanje nije rješavano, u međuvremenu ŠKZ je likvidirana te je prestala postojati. Možete li me savjetovati što uraditi da se navedena uknjižba prava zaloga obriše iz ZK? Unaprijed hvala na odgovoru i srdačan pozdrav!
  7. Zakon o udrugama ne predviđa mirovanje udruge.
  8. Način osnivanja ustrojstvenih oblika udruge (u ovom slučaju klubova) regulira se statutom udruge. Dakle u statutu bi trebalo pisati na koji način se osnivaju klubovi i da li oni mogu imati pravnu osobnost odnosno može li ih se registrirati pri uredu državne uprave. Ukoliko je statutom određeno da klubovi nemaju pravnu osobnost onda ih ne možete registrirati sve dok se statut ne izmjeni.
  9. Ukoliko ne postignete dogovor, da.
  10. Ukoliko Zahtjev za upis promjena u registar udruga (uz koji ide i zapisnik) nije predan uredu državne uprave odnosno gradskom uredu za opću upravu (Zagreb) oni ne mogu u pravnom prometu upotrebljavati niti postupati po promjenama koje nisu upisane u registar udruga (članak 19. stavak 5. Zakona o udrugama). Ukoliko sumnjate na nepravilnosti prijavite ih nadležnom Uredu državne uprave u županiji odnosno gradskog uredu za opću upravu Grada Zagreba ako se sjedište udruge nalazi u Zagrebu. Oni su nadležni izvršiti nadzor nad udrugom.
  11. Sukladno odredbi čl.41 st.1 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, ugovor bez Vašeg postpisa je ništetan budući da zakon propisuje sljedeće: " Članak 41. (1) Za poduzimanje poslova koji premašuju okvir redovitoga upravljanja (naročito promjena namjene stvari, veći popravci, dogradnja, nadogradnja, preuređenje, otuđenje cijele stvari, davanje cijele stvari u zakup ili najam na dulje od jedne godine, osnivanje hipoteke na cijeloj stvari, odnosno davanje pokretne stvari u zalog, osnivanje stvarnih i osobnih služnosti, stvarnoga tereta ili prava građenja na cijeloj stvari) potrebna je suglasnost svih suvlasnika" Sukladno tome, možete zahtjevati razvrgnuće vlasništva i/ili naknadu u dogovoru s Vašim bratom ukoliko on ne pristane možete podnijeti tužbu nadležnom sudu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija