Jump to content

rudar

Korisnik
  • Broj objava

    100
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je rudar objavio

  1. Ovo sve razumijem ali što ako je smanjena radna sposobnost nastala uslijed bolesti / ne ozljeda ili profesionalna bolest / ?
  2. Molim pomoć,da li je poslodavac obvezan postupiti po rješenju HZMO o djelomičnom gubitku radne sposobnosti i da prihvati obrazloženje istoga rješenja i primjeni u praksi / korisniku omogući rad na lakšem radnom mjestu /.
  3. Želio bih srušiti do temelja pomoćnu zgradu / manja od 50m2 / koja je legalizirana i ne bih ništa gradio na tom mjestu / posadio bih travu /.Mogu li to napraviti sam bez nekih papira ili nečije suglasnosti ?
  4. Možda nije odgovor baš na vaše pitanje ali sindikat kaže da je odradio svoje.http://sing.hr/pdf/info/info151.pdf
  5. Moje pitanje i dilema glase : može li otac pokloniti , darovati ili na neki drugi legalni način svome djetetu dati vlastitu policu auto osiguranja na kojoj ima bonus 50% ?
  6. Ako je plaćen za svoj rad kao predstavnik stanara onda bi trebao komunicirati sa sustanarima bez obzira koliko je plaćen / minimalno ili maksimalno /.Zanima me da li postoje uopće predstavnici stanara koji to rade volonterski u današnje vrijeme.Postoje li,onda su to jako rijetki.
  7. Preko domaće internet trgovine kupljen proizvod uz koji prodavatelj poklanja kao dodatak još jedan proizvod,na naš upit o kakvom se točnom proizvodu radi prodavatelj nam šalje slike dotičnog / nazovimo "poklona "/.Odlučujemo se za kupnju između ostalog i zbog tog "poklona" no na kraju dobivamo nešto sasvim drugo od onoga što smo vidjeli na slici koju su nam poslali.Proizvod je bio poklon za jednu osobu pa nije dolazio u obzir povrat koji je prodavatelj nama nudio,Što možemo učiniti,jer "poklon" koji smo dobili puno je manje vrijednosti nego onaj sa slika koje su nam dostavili prije kupnje.
  8. Upadam na temu ali izvinite.Ako imaš svoj stan / neadekvatan za broj članova obitelji / i nasljediš od roditelja pola kuće ti više nemaš nikakvih prava za stambeno zbrinjavanje preko ministarstva.Jesam li to dobro shavtio?Pomagajte,jer sam bio na listi za poboljšanje uvjeta stanovanja.
  9. 2011 godine sam imao isti slučaj,Na novo vozilo sam platio jer nije staro vrijedilo ali sam retroaktivno na zamolbu gradskom uredu za financije grada Zagreba dobio povrat.Piši im pa neka ti odgovore pisanim putem pa ćeš vidjeti koji navode odgovor.
  10. Upadam u temu sory.Mora li predstavnik suvlasnika / stanara / biti vlasnik ili suvlasnik stana ili može biti bilo tko ?
  11. Pitanja su hipotetska ako ovo ako ono.Mene zanima dali se uzima u obzir povećanje postotka oštećenja organizma kod procjene omjera rat_mir.Možda netko ovdje ima vlastiti primjer ovakve situacije u skorije vrijeme.Koliko je teško ili lako dobiti ovisi najviše o volji vještaka / nažalost,kriza je / koji te vještače jer moja med. dokumentacija govori u prilog pogoršanju koje će možda biti uzeto u obzir a možda i neće.
  12. Trenutni status : 40 % hrvi,opća nesposobnost,omjer 40 % rat a 60 % mir.Ako idem na novu procjenu postotka invaliditeta i on bude povećan / zbog pogoršanja bolesti / dali mi to ide u prilog da mi i omjer rat mir bude povećan / na njihovoj novoj procijeni / u korist rata a s time i mirovina.[
  13. Nije u direktnoj vezi ali možda ima smisla pitati.Koliko na visinu mirovine utječe ako da postotak invalidnosti.Odnosno uzimaju li vještaci i taj podatak u razmatranje kada odlučuju o postotku rat-mir;profesionalna ili opća mirovina.
  14. Mrljavac žao mi je što si moj post shvatio kao nešto loše jer moja je reakcija bila samo na dio tvog posta koji kaže da sada režu časnicima i težim invalidima a oni s manjom mirovinom nisu zainteresirani za događanja jer njih ne diraju sada.Veliku većinu je itekako briga i sam sam jako zainteresiran tako da o neprimjerenom postu nema mjesta govora.Pitanje je samo što se može učiniti na pojedinačnoj razini da se nešto pokrene i promijeni kako bi svi imali za donekle dostojan život.
  15. Zašto podmetati nekome da mu nije stalo što se događa drugome jer sada se njega ne dira.Pitaju li se "časnici" kako je onima sa manjim mirovinama do sada bilo i da li su prosvjedovali negdje ili još bolje kako je braniteljima bez posla i primanja a i takvih ima dosta.
  16. Znam da je jako malo ; ali 259 +1000 je 1259 kuna.
  17. Skidali su jedni a sada i drugi pa koja je razlika / nema je /.Mrljavac s ovim se nikako ne mogu složiti / Branitelj sa mirovinom manjom od 5000,00 kuna bruto neće prosvjedovati jer ga nije "zakačio" ovaj rez i biseri u vladi su računali na to. /
  18. Moje iskustvo sa prvostupanjskim vještačenjem je isto,vještak mi je rekao koliki omjer on predlaže .Ja osobno to nisam vidio na papiru nego usmeno tako da je moguće i to da mi je rekao samo da me se riješi a onda kada dođe sa revizije je konačno.
  19. Nije odgovor ali primjetio: u jednoj temi nastupaš kao muško a u drugoj kao žensko !!!
  20. Ovako smanjenje ima smisla samo da se i među branitelje / hrvi / baci kost da reže jedan na drugog.Jer ovi komentari kome treba a kome ne treba smanjivati to pokazuju.Koliko je tko dao doprinos u obrani suvereniteta države nije usporediv jer netko je mogao biti JEDAN dan u HV ali se je našao na krivom mjestu i ostao bez dijelova tijela zar je on kriv što je bio jedan dan u HV?
  21. Poslao i dobio odgovor od AUDIO da su mi dodijeljene dionice vupika i đure đakovića.Predao sam zahtjev za razliku većeg postotka invaliditeta u 7 mjesecu 2008 godine.Rješenje kažu stiže u kolovozu ili rujnu a sa njim i dionice na račun.
  22. Žao mi je ako si se našao prozvanim zbog mog pitanja. Moje pitanje je bilo čisto informativno i bez zle namjere jer do sada na forumu velika većina je imala LOŠE mišljenje o g.Taborskom ne znam dali opravdano ili ne ali je to tako. Nitko nikada nije spomenuo da ga je moguće kontaktirati ili nešto slično do tebe pa mi je to bilo neobično u tvom postu. Tko je pravi a tko lažni branitelj ima tko provjeriti a i tko je bio neprijatelj. Osobno te nemam namjeru provjeravati jesi pravi ili lažni branitelj niti mi je to bio cilj s mojim pitanjem.Sory ako te je nešto zasmetalo !!!
  23. " Jos samo da napomenem prije svega to mi je objasnio g.taborski zovite ga i pitajte.Tel.01 365 8029 " Na koji način,gdje i kako ti je objasnio i odakle broj telefona ? Gdje si bio s njim u kontaktu ?
  24. Moj komentar se odnosi na Vašun izjavu "Pas u mojoj prisutnosti nikada nije nikog ugrizao, bio je zaštitnički nastrojen ali ne i nasilan."
  25. Nisam još nikada sreo nekog vlasnika psa da je rekao da njegov pas želi ili može ugristi;pa za ljude ne možeš garantirati a pogotovo za psa.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija