Jump to content

bianco

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, molim za pomoć pri izračunu sudskih pristojbi u ovršnom postupku nad nekretninom. Slučaj je da je banka pokrenula ovršnim postupak nad stanom zbog neplaćanja kredita. Utuženi iznos je cca 200.000,00 kn. Slučaj se već 2 god nalazi na sudu i za sada, hvala bogu, još nije došlo do prodaje nekretnine. Kako je banka nedavno izrazila želju za dogovorom, te nam predložila uplatu od oko 5,500 eura + sudske troškove, da bi se ova ovrha ukinula i kredit zatvorio, ono što mene zanima je kolike mogu očekivati sudske troškove, okvirno barem. Da li mogu očekivati neku enormnu brojku ili s obzirom da je riječ o ovrsi nad stanom postoji ipak neka nada? Puno hvala na odgovoru!
  2. Zanima me da li u slučaju isteka ugovora na određeno postoji šansa dobivanja otpremnine, ako je radnik odradio tri godine u toj firmi bez prekida. Ugovor se ne produžuje na inicijativu poslodavca ali tehnički je razlog istek ugovora. Hvala!
  3. Poslodavac mi je pri prijavi na mirovinsko za posao prodavača upisao potrebnu stručnu spremu VSS. Kako ja odlazim sa ovoga posla i prijavljujem se na burzu da bih mogla aplicirati za stručno osposobljavanje u struci problem nastaje jer prema potvrdi iz mirovinskog ja imam već 11 mj. iskustva u struci (dipl. politolog) kod tog istog poslodavca iako zaista radim kao prodavač i nemam niti dana tog iskustva. Potpuno je jasno da za posao prodavača nije potreban VSS ali potvrda iz mirovinskog prikazuje drugačije. Kako su mi na HZZ dali oprečne informacije te me uputili na pravnu službu koja mi ne odgovara molim za savjet.
  4. Moja situacija je da na ugovor na određeno radim kao prodavač u jednoj trgovini godinu dana. Kako sam završila fakultet a već 2 godine ne mogu naći posao u struci odlučila sam se za stručno osposobljavanje, za koje je preduvjet mjesec dana nezaposlenosti na burzi. Ugovor na određeno mi ističe 30.9 te me zanima mogu li ikako dobivati naknadu sa burze s obzirom da se ugovor neće produžiti na moju inicijativu odnosno da li će HZZ biti upoznat s činjenicom tko je odlučio ne produžiti ugovor? Zahvaljujem na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija