Jump to content

mail

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mail objavio

  1. Situacija je slijedeća : Dijete ima 13 godina i otac nema skoro nikakvu komunikaciju sa djetetom. Putem suda određena je alimentacija u iznosu od 870 kn. Nakon promjene zakona i uvođenja zaštičenog računa prebacio je prihode ( ima redovni prihod ) na zaštićeni račun te prestao plaćati alimentaciju. Pošto je CZSS pokrenu postupak nakon 6 mjeseci je uplatio 600 kn te je centar prekinu postupak za prisilnu naplatu ( to je bilo 2009 g. ) od tada uplaćuje svakih pet mjeseci 600 kn da bi spriječio pokretanje postupka. Na sudu ništa nismo uspjeli riješiti jer on ne želi doći na raspravu niti donijeti ikakvu dokumentaciju. Ako netko ima ikakav savjet, bili bi Vam zahvalni!
  2. Molio bih vas za odgovor na slijedeće pitanje: Kupac kupuje robu koristi je,te nakon dva dana se predomišlja tj, dolazi u trgovinu te iako roba nema nikakav nedostatak želi vratiti istu i iskljućivo traži povrat novca pozivajući se na zakon o zaštiti potrošaća.Dali je trgovac dužan vratiti novac? Hvala unaprijed!
  3. Molio bih vas da me savjetujete u vezi ovrhe. Ovrha je za policu dopunskog osiguranja HZZO na iznos 960kn iz 2005g.Siguran sam da je to plaćeno u 11 ili 12 mjesecu 2005g ali nemogu pronaći uplatnicu.Dali netko zna gdje bi se mogla pronaći kopija uplate? Hvala unaprijed
  4. Krivo ste shvatili moj post,mene osobno ne zanima djetetov otac nego samo dobrobit tog djeteta jer svaki dan svjedocim njegovoj boli jer ga otac nije posjetio ni nazvao vec 3 mjeseca,te je doslo do toga da mu mama govori neka on njega nazove sto dijete ne zeli jer je povrijedjeno.Ja osobno bi naj sretniji bio da nas ostavi na miru ali zbog djeteta koje pati i koje neshvaca zasto je tata takav,zasto salje policiju(kada smo bili na moru trazila nas je policija jer je otac prijavio da je na more otisao sa nepoznatom osobom samo da provijeri gdje je djete i skim iako je dobro znao da smo svi troje na moru posto mu je zena rekla) ja mlenog obozavam a i on je mene zavolio i svjestan sam da on ima svog oca i to mu nikada nebih oduzeo ali tesko je biti postrani kada vidite da se otac preko djeteta sveti njegovoj majci a djete mu je samo oruzje u toj nakani.Eto g.Fikus nismo mi svi harlekini isti,iako djete nije genetski nije moje za njega bi sve ucinio!
  5. Uskoro cu se vjencati sa ženom koja ima maloljetno dijete,dijetetov otac nam stalno pravi probleme iako po dijete dolazi rijetko i rijetko kontaktira sa njim.Usredotocen je na moju buducu zenu i cini sve da joj zagorca zivot.Sada pitanja:Nakon vijencanja,kakve probleme mozemo ocekivati od djetetovog oca,dali zakonski ima kakvih problema sto ce zena nositi moje prezime a dijete ocevo prezime,sto sa alimentacijom(vec je tuzio za smanjenje na osnovu nase vanbracne zajednice).Hvala unaprijed
  6. Isti slučaj je imao moj otac,zbog poledice sletio sa ceste i udario u drvo Seat Ibiza stara mjesec dana.Cijena joj bila 85000kn po kasku mu isplaćeno 59000kn(uračunali amortizaciju za mjesec dana 30%!) uz prodaju olupine(čovjek koji je kupio olupinu osposobio je auto za 2 tjedna) jedva namako za novu!Još je morao platiti kaznu(1000kn+2 boda) iako niko nije bio ozlijeđen ni oštećen!
  7. Dali je moguće dobiti na uvid sudski zapisnik i gdje?Kakva je procedura? Parnica je vođena prije 3 godine. Hvala unaprijed
  8. Prije nekoliko godina moja je svekrva zatražila otpust iz hrvatskog državljanstva, budući da živi u Njemačkoj gdje je i udana za Nijemca. Tom je prilikom moga supruga posjetila socijalna radnica i zatražila od njega da se potpiše na papir kojim jamči skrb za svoju baku odnosno svekrvinu majku. Mi nemamo nikakav primjerak tog papira i ne znamo koja su naša prava, niti obveze. U sve se uplela suprugova sestra koja živi u Sloveniji i baku je smjestila u udomiteljsku obitelj. Bakina mirovina ne pokriva cjelokupni iznos troškova, te me zanima tko je dužan plaćati razliku (majka i sestra moga supruga tvrde da će to one činiti, ali što ako to ne naprave?). Treba li vlasnicu tog udomiteljstva upoznati s činjenicom da je suprug bakin skrbnik?
  9. mail

    Stari slučaj

    Informativno me zanima:1980 godine djed moga oca je prepisao pola placa na mog oca a pola je tadašnja općina tražila u zamjenu za stan koji bi dodjelila djedu i sad me zanima pošto su oni tu polovicu placa upisali u vlasništvo te prodali a stan je i dalje u vlasništvu grada tj. dali su mu stan na korištenje uz najamninu dali moj otac može tražiti taj stan?Znam da zvuči komplicirano ali ima li ikakve šanse da se sudski dobije naknada za tu polovicu placa jer su oni dobili zemljište a djed ništa(postao je podstanar)
  10. Poštovani alta31 Malo se zamislite o onom što ste napisali,iz vašeg posta zrači misao:"Plaćam alimentaciju i izvršio sam svoju obavezu"! Dali je vama vaše dijete obaveza? Umjesto da razmišljate na taj naćin,kupite malo odjeće kakvu dijete voli(sigurno će se razveseliti!)
  11. -Kuća je sagrađena bez ikakovih dozvola u dvorištu umjesto šupa koje su srušene.Tako da nije uvedena na ničije ime(vlasnici svega su roditelji od bivšeg),da bi se do nje došlo mora se proći kroz kuću od roditelja. -Bivši muž je automobil i čamac prodao još dok je trajala rastava. -Rastava je nastupila zbog njegove prevare i fizičkog nasilja te su je izbacili bez ićega(u onome što je imala na sebi) na cestu i sina joj nisu dozvolili viđati sve dok joj sudski nije dodjeljen.
  12. Koji detalji su potrebni da bi mogli više reći o tom slućaju? Pa ću ih napisati.
  13. Molio bih vas za savijet u vezi imovine iz ženinog prošlog braka,naime kuća je sagrađena u dvorištu roditelja bivšeg muža koji više ne živi tamo i koji je u sukobu sa roditeljima jer mu nedozvoljavaju da sa novom ženom živi u toj kući.. žena mi razmišlja pokrenuti sudski postupak jer još i dan danas otplaćuje kredite za tu kuću iako ne namjerava za sebe tražiti ništa,nego želi da se dio prepiše na sina iz prvog tog braka.Kake su joj šanse na sudu pošto je kuća na zemljištu njegovih roditelja.Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija