Jump to content

fakin

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je fakin objavio

  1. 1.1.2010. stupio je na snagu dorađeni zakon. u starom zakonu sudjelovanje u online klađenju je bilo zabranjeno, ali nije postojala kazna za fizičku osobu (nas obične ljude) ali.. novi zakon (dio koji se nas tiče) glasi: Glava IX. INOZEMNE IGRE NA SREĆU Članak 68. (1) Zabranjeno je: .............. 2. sudjelovanje u inozemnim igrama na sreću ako se ulozi uplaćuju na području Republike Hrvatske 3. prikupljanje uloga u Republici Hrvatskoj za sudjelovanje i uplatu u igrama na sreću koje se priređuju u inozemstvu Članak 73. ......... (3) Novčanom kaznom od 10.000,00 do 50.000,00 kuna kaznit će se fizička osoba ako postupa protivno zabrani u svezi s inozemnim igrama na sreću (članak 68.). Mene recimo zanima dali se ova kazna (10.000,00 do 50.000,00kn)odnosi na ovu godinu i dali mogu naplatiti tu kaznu nekome ako se utvrdi da se kladio online 2008. i 2009. godine ?
  2. Ako je igranje igara na sreću online zabranjeno u Hrvatskoj koja bi bila kazna jer ne vidim da je to definirano ? Dali država može oduzeti dobitke ? Ajmo pravnici da čujemo
  3. Ok, a kakva bi bila situacija sa uplatama iz online kladionica na devizne račune građana. Dali se tu plaća kakav porez na dohodak ?
  4. Ovo i mene također zanima a svugdje gdje sam se raspitivao o tome nisam dobio suvisli odgovor.
  5. Mislim da mu se primjenjuju stari zastarni rokovi
  6. Ovako mene su pokup ili policajci ispred benzinske pred kojom sam kršio javni red i mir, odveli me u stanicu i tamo dali da pušem alkotest. U vrijeme kada su me zatekli uopće nisam bio u automobilu i kako ja mogu onda odgovarat za vožnju u pijanom stanju . Btw odvijetnik je rekao da će im poslat pismenu obranu i da će zatražit prebacivanje slučaja u Zg.
  7. Da samo onda neznam zašto mi je odvjetnik rekao da je praksa takva da se rasprava održava po mjestu prebivališta okrivljenika u ovom slučaju mene
  8. Zvrka daj se skoncentriraj i čitaj kaj sam napisao, netreba se glavna rasprava održati tamo gdje se ja sjetim nego tamo gdje sutkinja sama rekla da će se održat (Zagreb), da bi nakon pola godine promjenila mišljenje . Očito je da svakavi ljudi rade u našem pravosuđu . A i dobro je alexavg primjetio tko će sve to meni platiti
  9. Situacija sljedeća napravio sam prekršaj u Delnicama napisao prigovor Sudu u Delnicama. Nakon toga sam nazvao tamo sutkinju koja je rekla da je primila prigovor i da će poslat Sudu u Zagrebu taj slučaj da se proveda glavna rasprava. Jučer dobio od Suda u Delnicama da moram doći tamo na glavnu raspravu. Dali se to može prebaciti u Zagreb ?
  10. Dali se taj novi zakon odnosi na prekršaje od 2008. ili se on primjenjuje i na stare prekršaje ?
  11. Ok, Okan to sam shvatio, ali mi svejedno treba pravnik da mi kaže što mi je najbolje činiti i kako se postaviti na sudu.
  12. Pa šta nema niti jedan pravnik ovdje
  13. Danas ponovno poštar ostavio plavu
  14. Radi se o alkoholu, stvar je u tome da nisam ništa napuhao iako da sam onda bolje znao zakon puhao bi (jer mi ovako prijeti maksimalna kazna). Prošlo je 13 mjeseci a ja još ništa nisam dobio sa suda u vezi toga ali mi je prošli tjedan poštar ostavio onaj plavi papir pa pretpostavljam da se o tome radi. Pa bi se iz tog razloga htio savjetovat sa pravnikom (koji ima iskustva s tim stvarima) što mi je najbolje činiti,a vozačka mi naravno treba.
  15. Pozdrav svima, zanima me koji se uvijeti moraju ispunit da bi dobio uvjet na vozačku umjesto zabrane i dali mi tko može preporučiti dobrog pravnika za pometne prekršaje ? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija