Jump to content

otpisani1

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozz, Moze neki naputak, nije uobicajen slucaj. Dijete je punoljetno ima 21g, ne znam ako studira, nismo u kontaktu uopce. Imam neko uvjerenje od prije 5g, da je dijete islo u gimnaziju pod drugim imenom i prezimenom (ne istim kao iz presude za alimentaciju), ne zive godinama (on i majka) u HR. Kome poslati tuzbu i gdje, imam presudu iz 2012g, sa nekim starim podacima od bivse, preudala se, ne znam za tocnost podataka, kao ni ti da li dijete dalje studira. Znam staru adresu iz HR, gdje bi mogla bi ti njezina majka, ako je ziva. Tko trazi osobe u inozemstvu sud ili trebam angazirati odvjetnika iz EU zemlje gdje se nalazi....
  2. Mozete i meni preporuciti nekoliko dobrih odvjentika za obiteljsko pravo u Zagrebu, moze na private message, lp.
  3. Postovani, Zanima me ako je moguca promjena vlasnika u zemljisnim knjigama dok traje sudski postupak razvrgnuća suvlasničkih odnosa, konkretno sto ako jedan od suvlasnika umre dok traje postupak na sudu koji se moze otegnuti, sto onda, sud ide dalje, nasljednik ima pravo preuzeti dalje postupak... lp, Robin.
  4. Pozz, Trebam informaciju, majka je jedna od dviju sestara, koju su zaobišli kod prodaje nekretnine davno, otac je različit, imovina je stečena u drugom braku. Postoji li neka kvaka 22, zastara datumom, da majka nema pravo na nužni dio od majke koju bi potraživala od druge sestre. lp, Robi.
  5. Pozz, Nebi htio otvarati novi topic na slicnu temu, ali opet da me se ne zamijeni sa trolanjem. Moja tvrtka je jos aktivna sluzbeno sa danasnjim datumom. Brza likvidacija je pokrenuta 2020 g Ozujak, zbog pandemije i potresa, rjesenje da se firma zatvara je doneseno krajem Svibnja. Sva dokumentacija je predana u arhiv. U meduvremenu ja predajem zalbu, koja se jos povlaci po trgovackom sudu, sva davanja za direktora uredno podmirujem. Moram li predavati GFI izvjesce sa 30.05.21 nesto se prica o prolongiranju roka i sa kojim datumom kada sam pokrenuo brzu likvidaciju (Ozujak), kada je rjesenje doneseno (Svibanj) ili se gleda i obuhvacena je cijela godina, da izbjegnem batinu od FiNE ako je moguce. lp, Robin.
  6. Zanima me sa kojim datumom unazad se moze sluzbeno raskinuti ugovor o zakupu poslovnog prostora prema PU, da ne bude dvojbi, u jednoj podruznici PU Zg mi je receno 8 dana, a u drugoj 15 dana, drugacije tumacenje poreznih zakona mozemo protumaciti neznanjem poreznih referenata... Prema zakonu o najmu poslovnog prostora, ako posebno nije navedeno otkazni rok traje sluzbeno 30 dana, tih 30 dana nema nikakve veze sa tumacenjem raskida ugovora iz prizme PU 88 dana ili 15 dana), tj. mjesam kruske i jabuke. Znaci konkretno me zanima koji je sluzbeni rok unazad sa kojim se moze razvrgnuti ugovor o najmu.
  7. Pozz, Ne znam ako se smije objavljivati preporuka za odvjetnika, a i kategoriju nisam pronasao pravu. Trazim dobrog poznavatelja advokata za imovinsko pravo u Zagrebu ili Rijeci. lp, Robin.
  8. Da ne ulazim previse u proslost, vlast je losom ekonomijom, pridonijela migraciji ljudi, ista vlast ima 290 clanak 5 obiteljskog zakona, koji ja ne mogu ostvariti, zelim reci zakon je trom, ne prati ekonomiju/migraciju ljudi, zasto ja moram placati alimentaciju dalje!!! , ima li netko jos slicnih iskustava...
  9. Ne znam ako smijem nesto dodati na tu temu. Moj problem je otprilike slican, osim sto je dijete sa majkom duze vrijeme u inozemstvu. Koga da trazim potvrdu, ako ne postoji nikakva komunikacija...
  10. Pozz, Molim strucnjaka (specijalista) za kazneno pravo. Osoba treba imati od 30-35 godina, da "jos grize". Definicija da "jos grize" znaci da nije medijski eksponiran odvjetnik, koji nece birati predmete, nego ce se zaloziti za isti kao da je jucer zavrsio Pravni fakultet, a 30-35 godina treba imati samo zato jer treba biti upoznat sa naprednim poznavanjem informatičkih tehnologija, primjer jest što znači "propagacija signala", ponude molim na mail credotehnologije@gmail.com
  11. Na Županijskom sudu u Zagrebu sam predao zalbu na odluku Opcinskog drzavnog odvjetnistva. Predmet je kod dežurnog suca istrage predan 11.06.18, ali do sada nikakvo rijesenje (ako postoji zakonska osnova za pokretanje privatne tutbe ili ne) nije stiglo na kucnu adresu. Pitanje je ako postoji neki zakonski rok do kojeg se ceka na odluku sucu!!!. Iskoristeno je pravo ostecene stranke da pogleda spis u citaoni, i tamo se vide samo dva datuma na spisu, ne znam sto to znaci. Malo cinicnog komentara, "dezurni sudac istrage", zvuci kako nesto urgentno, hitno, ovako to izgleda meni kao laiku, dobar paravan da stoji n+1 dana negdje u ladici spis.
  12. Hvala svima na doprinosu, materiju sam apsolvirao. To sto sam skinuo sa neta, vjerojatno je sazeti kazneni zakon, svaki clanak ima nesto slicno Q "tuzitelj je obvezan podici prema tom cla..." ili Q "kaznena djela koja se provode na prijedlog....ostecenik daje suglasnost", ALI ima i clanaka koji nisu imali nista, mozda zato jer je to bio sazmeti zakon, kao laiku to je bio kamen spoticanja. Ovime bi zatvorio ovaj topic.
  13. hvala na oba brza odgovora autora @drot13, ako sam dobro shvatio (moze brzi odgovor ako sam fulao nesto), prvo moram prijaviti DO, a prema članku 2. stavak 4, ako oni ne vide nista sporno, moze se ici na privatnu tuzbu eventualno.
  14. Pozz, Totalno amatersko pitanje, nece biti problem za pravnika po struci. Moze li ici privatna tužba prema članku zakona koji nema/ju dodatno stavku "moze i privatna tuzba", ALI nema niti unutar stavki clanka zakona "prema sluzbenoj duznosti"....
  15. Pozz, Trebam informaciju ako netko tko ima presudu zbog neplačanja alimentacije i dobivena strana se ne-moze namiriti kroz ovrhu!!! Dug sa kamatama stalno raste, da li je moguće zatražiti odsluženje zatvorske kazne, gdje, kome se javiti, više informacija, koliko se uopće računa proveden jedan dan u zatvoru???? lp.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija