Jump to content

I&M

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na brzom odgovoru. Ovdje se ne radi upitu staža za komplikacije nego o uvjetu staža za porodiljni dopust, a tu se traži 12 mjeseci neprekidno ili 18 u posljednje 2 godine. Ovih 18 svakako imam, ali evo htjela sam samo provjeriti što se sve računa u staž.
  2. Pozdrav, mene zanima računa li se vrijeme provedeno na komplikacijama u neprekidni staž koji je naveden kao uvjet za porodiljni (12 mjeseci) s time da mi je nedugo nakon otvaranja komplikacija istekao ugovor o radu? Naime, otvaram porodiljni 18.12, ali imala sam prekid od dva mjeseca (6 i 7 mjesec) radi komplikacija - hospitalizirana itd. Od početka pedagoške godine opet radim i radit cu sve do datuma kada moram na porodiljni. Naglasavam da mi je u vrijeme odlaska na komplikacije ugovor istekao tako da ta dva mjeseca nisam bila u radnom odnosu (radila sam u skoli na određeno što znači da bi svakako preko ljeta bila nezaposlena). U elektronickom ispisu staža navedeno je da je trajanje staža za te komplikacije 2 mjeseca. LP
  3. Poštovanje, zanima me definicija zakona u vezi neplaćenog dopusta? Što to znači za mene koja sam zaposlena na neodređeno, a htjela bih uzeti mjesec-dva neplaćenog dopusta? Razmisljam da iskoristim pravo na taj dopust (naravno, ako mi ga odobre) te da nakon njega otvorim porodiljni dopust 45 dana prije termina poroda. Može li se biti na neplaćenom dopustu pa odmah nakon njegovog isteka otvoriti porodiljni dopust? Npr. budem na neplaćenom od 1.11 do 15.12, a onda otvorim porodiljni 16.12 (45 dana prije termina). Lijep pozdrav!
  4. Molila bih Vas pravni savjet u vezi mog slučaja. Od listopada 2013. bila sam u radnom odnosu (ugovor na određeno) pa sve do 30.6. 2014. Dana 23.6 zbog oskudnog krvarenja u trudnoći (9 tjedan trudnoće) završavam u bolnici i tamo sam sve do 3.7. Obavili su mi sve moguće pretrage – sve uredno, ali morala sam malo mirovati. Inače, zanijela sam uz pomoć potpomognute oplodnje, inseminacija. Za to vrijeme otvorila sam komplikacije u trudnoći jer sam još bila u radnom odnosu. Komplikacije zatvaram s datumom 31. 8 radi toga jer sam iznenada dobila ugovor na neodređeno kod istog poslodavca kod kojega sam i radila u trenutku otvaranja komplikacija (radi se o pravnoj osobi). Ugovor sam potpisala 1. 9. i odmah počela raditi. Naglašavam da je moja trudnoća nakon tog kratkotrajnog krvarenja tekla sasvim uredno, mirovala sam preko ljeta, svaki pregled uredan i s kolovozom prestajem piti zadnju terapiju koju sam uzimala. Sada planiram raditi sve do datuma otvaranja rodiljnog dopusta (45 dana prije termina). No, što ako se u međuvremenu dogodi iznenadno pogoršanje koje zahtjeva ponovno otvaranje komplikacija? Hoću u tom slučaju imati problema s komisijom HZZO-a? Mogu li oni moj slučaj okarakterizirati kao fiktivno zaposlenje (što zaista nije) i reći da mi je ugovor ništavan i da nisam bila sposobna za zasnivanje radnog odnosa u trenutku potpisivanja ugovora? Što zapravo to znači...da mi poništavaju ugovor i da ostajem bez posla?? Unaprijed hvala na odgovoru !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija