Jump to content

dea88

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dea88 objavio

  1. Imam, već mi je dida dao ali kad sam išla na bankomat izbacio mi je papirić i piše da je neovlaštena upotreba!
  2. Dobar dan, Trebala bih savjet u vezi tekućeg računa djeda. Radi se o tome da je teško pokretan i planiramo ga smjestiti u dom jer mu je zdravstveno stanje sve gore. Mirovina bi trebala pokrivati smještaj ali nemam punomoć kako bi pokrila troškove. Zanima me koja je procedura pošto dida ne može doći do banke i potpisati punomoć. Da li postoji mogućnost dolaska javnog bilježnika u dom? Da li je ovjerena punomoć dovoljna kako bih mogla podići novac umjesto njega? Unaprijed hvala!
  3. Imam pitanje u vezi prijave osobe koja je prijavila boravište na mojoj adresi. S osobom više nisam u kontaktu i zanima me da li ju mogu odjaviti bez njenog prisustva?
  4. Dobar dan, Trebala bih pravni savjet u vezi nasljeđivanja i preuzimanje dugova od osobe koja ih je napravila za vrijeme života. Čitala sam da ako nasljednik ne preuzme dugove da automatski gudi prava na imovinu. Da li je to istina ili nisam obvezna preuzimati dug? Unaprijed hvala!
  5. Dobar dan, Trebala bih Vaš savjet. Radi se o tome , da je moj dečko sinoć oko 02:30 izlazeći iz kružnog toga izletio sa ceste i srušio prometni znak. Nakon toga se udaljio s mjesta nesreće. Ujutro smo otišli na policiju da se javi da je on bio krivac za nesreću. Rečeno mu je da se stane na mjesto nesreće i da nazove policiju, što je i napravio. Nakon što su policajci došli na mjesto nesreće zajedno smo se uputili prema automobilu kako bi ga poslikali. Kada smo došli do auta na vjetrobranskom staklu nalazio se poziv kojim se temeljem odredni čl. 40 Zakona o policijskim poslovima i ovlastima. (N.N. br. 76/09), čl. 177. st. 3 Zakona o kaznenom postupku ( N.N br. 62/03). te da se javi u policijsku postaju radi davanja obavijesti u svezi prometne nesreće. Policajac nam je rekao da će se protiv njega podići kazneni postupak. Čitala sam o sličnim situacijama na internetu i vidjela sam da se u tim situacijama provodi prekršajna prijava a ne kaznena. Zanima me koja je moguća kazna osim naravno novčane? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija