Jump to content

delb

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nije mi jasno koji je smisao čl.11. zakona o prebivalištu u kontekstu predhodnih članaka tog zakona. Smatram apsurdnim da pod prijetnjom kazne moram u policijskoj postaji prijavljivati svoje boravište, ne znam postoji li takva odredba u "normalnim" državama. Uostalom, ako me policajac legitimira u gradu koji mi nije prebivalište zašto bih se ja morao izjašnjavati o vremenskoj duljini i razlogu svog boravka u tom gradu, pogotovo ako znam da mi slijedi prekršajna prijava ako nemam prijavljeno boravište. Jednostavno ću reći da se ne želim izjasniti.
  2. Pozdrav, Smješten sam kod obrtnika čiji je obrt pružanje usluge smještaja i on je po čl 11 zakona o prebivalištu dužan prijaviti nadležnom tijelu boravište osobe kojoj pruža smještaj. Znači li to da nisam ja osobno dužan dolaziti u nadležnu policijsku postaju i prijavljivati svoje boravište, tj. je li moja obaveza, u smislu tog zakona, završava davanjem osobnih podataka tom obrtniku?
  3. Pozdrav, Rješenje o nasljeđivanju postalo je pravomoćno prije par mjeseci, međutim, u zemljišnoj knjizi nema nikakve promjene. Pitao sam u zemljišnoknjižnom odjelu suda i tamo su rekli da nisu dobili ništa od bilježnika koji je vodio postupak. Ja nisam jedan od nasljednika iz tog rješenja, ali sam suvlasnik nekretnine o kojoj se radi. Je li moguće da nasljednik može zaustaviti ili prolongirati upis u zemljišnu knjigu zbog poreza na promet nekretnina?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija