Jump to content

master999

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozz! Ulomak sa ove stranice: http://www.hzzo.hr/obvezno-osiguranje/naknada-place-za-vrijeme-bolovanja "Osiguraniku kojem je za vrijeme trajanja privremene nesposobnosti prestao radni odnos, odnosno obavljanje djelatnosti osobnim radom naknada plaće pripada još najviše 30 dana računajući od dana prestanka radnog odnosa, odnosno obavljanja djelatnosti osobnim radom i to pod uvjetom da mu je izabrani doktor privremenu nesposobnost utvrdio najmanje osam dana prije dana prestanka radnog odnosa, odnosno obavljanja djelatnosti osobnim radom te da je u vrijeme prestanka radnog odnosa, odnosno obavljanja djelatnosti osobnim radom imao pravo na naknadu plaće sukladno Zakonu." Mene zanima ovo podcrtano, odnosno dali poslodavac ima pravo dati otkaz odmah ili 8 dana kasnije, a da ja ostanem bez te naknade od 30 dana. Ili mi je bolja opcija sa liječničkom dokumentacijom tražiti raskidanje radnog odnosa ( koji mi se produžava svakih 6 mjeseci) i imati 3 mjeseca naknade od HZZ-a. Doktor mi može dati najviše 30 dana bolovanja. Dali mi doktor može dati bolovanje, a ja da to priložim poslodavcu tek nakon 8 dana da mi ne može oduzeti tu naknadu od 30 dana.
  2. Znači ne bi trebalo biti problema Hvala vam!!
  3. Hoće li biti kakvih sankcija protiv mene, jer već dvije godine primam, a ništa ne prijavljujem. Ovo sam temu pokrenuo jer mislim da cu uskoro premasiti 10000 eura godišnje koliko sam mislio da je limit.
  4. Dali postoji neki limit, negdje sam pročitao da je 10000 eura, ako postoji gdje mogu vidjeti koliko mi je ukupno poslano. Jesu li oni uopće povezani s poreznom? Ažurirano Dali postoji neki limit, negdje sam pročitao da je 10000 eura, ako postoji gdje mogu vidjeti koliko mi je ukupno poslano. Jesu li oni uopće povezani s poreznom?
  5. Pozdrav! Primam novce preko western uniona, od majke koja ima otvoren obrt (gewerbe) u Njemačkoj. Moje pitanje glasi koliko je maksimalni limit slanja u jednoj godini a da ne moram ici prijavljivati porez ili placati ga. Dali se može vidjeti kolike su te uplate ukupno, npr u fini ili poreznoj, jer nisam pisao koliko sam primao. Takoder me zanima dali je ista situacija i za primanje na na bankovni racun. Ja sam sin, a ove godine sam upisao fakultet, tj do upisa na fax bio sam na birou skoro godinu dana. Još jedno pitanje, dali bi se isto trebao placati porez, ako salje novce na oca koji radi za 2400 4h na baušteli. Prijavljen je i poslodavac placa sve obveze. Unaprijed zahvaljujem!!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija