Jump to content

tovre

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je tovre objavio

  1. Pozdrav,

    Nedavno sam kupio staru kamenu kucu u Istri sa okucnicom. Imam dva problema, prvo u mom dvoristu mi je postavljen drveni stup za telekomunikacijske kablove (telefon) koji sluzi kao razvod telefonskih kablova za mene i jos 5-6 susjednih kuca. Kako se stup nalazi na djelu dvorista gdje ulazi vozilom, smeta mi i htio bih da se ga makne. Nigdje nema nikakvo pravo usluznsti za taj stup.

    Drugo, na vanjskom zidu kamene kuce, osim mog ormarica sa brojilom, do njega nalazi se jos jedan malo veci razvodni ormaric za nekoliko susjednih kuca. Kabel ulazi u ormaric iz zemlje, te nakon toga preko moje kuce razvodi se drugim susjedima. To mi također smeta i ne želim takav ormar na svojoj kuci, te bih zelio da ga iz HEPa maknu. Također nema nikakvo pravo usluznosti zapisano.

     

    Što mi je činiti? Osim da se idem boriti sa nekoliko vjetrenjača?

  2. Pozdrav. Naime imam jedan specifican problem. Radim kod poslodavca vise od 5 godina na istom poslu na istom radnom mjestu. Na pocetku mi je davao ugovor o radu svakih 6 mjeseci, tri puta za redom. Kasnije mi je obecao ugovor na neodredjeno, ali kada sam ga pitala taj ugovor dao mi je opet na određeno za naredna 3 mjeseca. Sada kako mi je taj ugovor istekao, ali i dalje radim, pitala sam ga opet ugovor. I opet sam dobila ugovor na određeno za 3 mjeseca, ali ga nisam potpisala. Sada bih ja otišla iz ove firme u kojoj nemam ugovor i zanima me, da li mogu dobiti otpremninu za 5 godina rada, te da li trebam ostati otkazni rok, i ako da koliki bi bio.

    Hvala

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija