Jump to content

idjokano

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Molim savjet,ja sam vlasnik polovice kuće(četvrtina nasljedstvo),a četvrtinu sam otkupila od jednog nasljednika. Drugu polovicu su nasljedila djeca,nakon smrti roditelja. Jedna od vlasnica četvrtine ne živi u Hrvatskoj,a punomoć je dala drugoj nasljednici četvrtine koja živi u Hrvatskoj. Vlasnica jedne četvrtine koja živi u Hrvatskoj punomoć je dala svom sinu. Pitanje da li taj sin može zakonski potpisati podjelu kuće,ako nema direktnu punomoć od tete,koja živi u inozemstvu, nego samo punomoć od svoje majke. Molim hitni odgovor i unaprijed se zahvaljujem
  2. Postoji predstavnik,a upravitelj je GSK. Hvala na brzom odgovoru.
  3. Poštovani, Jedan od suvlasnika zgrade proširio je svoj stan na zajednički tavan( cca 5 m2), bez da je obavijestio suvlasnike zgrade. Većina nas se s tim nije složila na sastanku suvlasnika,iako dotični nije bio prisutan.Što mi možemo kao suvlasnici napraviti? Hvala lijepo na odgovoru!
  4. Prije dosta godina,zaključio sam ugovor s Elektrom i el.brojilo glasi,kao i računi na moje ime. Sada je došlo do podijele obiteljske kuće i ja želim imati svoje brojilo,ali korisnik druge polovice kuće ne želi platiti novo el.brojilo,nego se koristiti mojim. Što mogu napraviti,a da je po zakonu i regularno? Molim za savjet i zahvaljujem se!
  5. Uzdržavao sam roditelje.napravio sam im sanitarni čvor s septičkom jamom u dvorištu., kupaonu i Wc. Septičku jamu sam napravio sam uz pomoć susjeda i sve što je bilo potrebno,ja sam i financirao. Sada nakon njihove smrti,kuća se dijeli na zakonske nasljednike i može se podijeliti na dva dijela. Načelno je postignut dogovor,ali je problem septička jama. Oni žele koristiti tu s.jamu,a ja se s tim NE slažem ,jer ona je smještena na polovici dvorišta koje bi trebalo meni pripasti. Bez ,da su me pitali ,na tu jamu su spojili odvodnu cijev .U njihovom dijelu dvorišta ima mjesta za drugu septičku jamu. Što ja mogu napraviti? Molim savjet
  6. Može li mi netko odgovoriti,smije li se suvlasnik bez odobrenja suvlasnika koji je platio priključenje na elektru i sve platio,pri podijeli kuće prikopčati na to brojilo?
  7. Hvala na savjetu,a kako se dijele struja, voda i što napraviti jer je bez mog pristanka postavio odvodnu cijev u septičku jamu,koju sam ja napravio ,a nalazi se u dvorištu,koje još nije podijeljeno ?
  8. Nakon podijele kuće,septičku jamu,vodu i el.brojilo sam ja sam financirao. Sada suvlasnik želi koristiti tu septičku jamu(koja je premala za zajedničke potrebe,iako ima mjesta za izgraditi novu..) Cijelo vrijeme sam plaćam i struju i vodu .Bez mog znanja iz svog dijela je prokopao odvodnu cijev preko zajedničkog dvorišta do septičke jame. Što mi je čininiti? Dali mogu tražiti povrat novca 50% za uplatnice koje sam ja uplatio tokom svih ovih godina.Što sa strujom i vodom? Molim za hitnost!!!
  9. U mirovini sam od 06.02.2016.god.Uz otpremninu dobila sam i plaćeni godišnji odmor za 2016 god.Radila sam u javnoj službi. Da li imam pravo na regres od 1250kn,koji je vlada nedavno odobrila? Hvala!
  10. Da li mi netko može odgovoriti,u svezi Zaštite na radu.Mora li uz stepenice u javnim ustanovama biti obavezno rukohvat? Ima li kakav propis o tome? Hvala!
  11. Mislim da imam 38 godina radnog staža,a 2 godine produženog mirovinskog, koji sam sama uplaćivala, kada sam bila na radu u inozemstvu preko tehničke pomoći nerazvijenim zemljama 1977-1979.po zanimanju sam liječnik spec. Puno Vam hvala na brzom odgovoru.
  12. 21.12.2015 godine ozljeda na radu, sada bolovanje. Ozljeda je takva da će liječenje biti duže (prijelom, sanacija, rehabilitacija) U veljači 2016god navršavam 65 godina. Dali me poslodavac, bez obzira na ozljedu na radu i opravdano bolovanje, može poslati u mirovinu i ukinuti mi financijsku naknadu za bolovanje ? Da li imam pravo na godišnji odmor za 2016god? Mora li poslodavac isplatiti godišnji odmor,ako ste ga u nemogućnosti koristiti u mom slučaju? Molim za hitnost
  13. Suvlasnici u mojoj zgradi potpisali su ugovor s građevinskom firmom, prvi ugovor sanacija krovišta i drugi ugovor termo fasada na dvorišnoj strani. Prvi ugovor je isplaćen u cijelosti,i ako posao nije završen i nije nastupila primopredaja,a Ugovor 2 na pola napravljen posao, skele uz kuću, gradilište napušteno.Usmena obećanja o nastavku radova, koji su trebali biti gotovi do 1.5.2014.god. Koja su prava nas suvlasnika? Čije je vlasništvo napuštena skela? Da li se može ugovarati posao s firmom koja je u blokadi ,zbog neplaćenog poreza? Kako raskinuti ugovor od 20.02.2014god ,a rok za dovršetak radova je 40 dana? Hvala na pomoći
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija