Jump to content

tedji

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. tedji

    elaborat

    pozdrav svima. nekaj me zanima. radi se o zgradi i njenim spremištima u dvorištu zgrade. spremišta je investitor spojio u stan koji naravno ne postoji u zemljišnim knjigama. kompenzirao ih je s osobom A za neke poslove (navodno postoji ugovor o tome?!). no, po etažnom elaboratu ta spremišta pripadaju jednom stanu u zgradi u vlasništvu osobe B (kojoj u kupoprodajnom ugovoru ne piše da kupuje i ta spremišta nego samo stan). mene muči čija su to spremišta? može li osoba B potjerati osobu A iz njih na temelju elaborata? što se uopće može?
  2. Tražim odvjetnika za slijedeću situaciju: http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/60063-isti-stan-prodan-2-puta#forumpost308723 javiti se na tedji411@gmail.com hvala
  3. puno hvala na pomoći i odgovoru
  4. poštovani, moj tata je kupio stan prije 7.5 god. Nije zatražio upis vlasništva do 10. mj. prošle god., kada mu je odobren upis na 2/3 stana jer je bivši vlasnik prodao 1/3 stana trećoj osobi u 9.mj. prošle god. (koja je odmah zatražila upis vlasništva i dobila ga i koja je znala da je stan prodan mom tati jer živim u tom stanu preko puta te treće osobe). mene sad zanima: 1. mogu li bivši vlasnik i treća osoba raskinuti svoj kupoprodajni ugovor (nekim čudom, na naš nagovor ili prijetnjom tužbom) i može li nakon toga treća osoba zatražiti nekakvo brisanje svog vlasništva nakon toga kako bi se moj tata upisao 3/3 tj. 1/1? 2. može li moj tata sklopiti s trećom osobom kupoprodajni ugovor za tu 1/3 kako bi postao vlasnikom 1/1 a da nakon toga ne bude kazneno ili drukčije gonjen (budući da je ugovor fiktivan i nema isplate, osim plaćanja poreza na promet nekretnine naravno) 3.kolike su šanse da dobijemo sudski spor? ja u tom stanu živim od naše kupnje stana, s jednim prekidom od godine dana. od kupnje stana svi su računi na tatino ime. stan je kupljen na kredit, tom prilikom banka je zatražila vlasnički list prodavatelja koji je bio 1/1. banka je isplatila traženi iznos prodavatelju. (ima li i banka u tom slučaju naš kupoprodajni ugovor?) kredit je osiguran upisom založnog prava na jednu drugu tatinu nekretninu. znam da smo pogriješili što nismo odmah zatražili upis vlasništva, budući da to više ne možemo promijeniti razmatramo što nam je sada činiti. u svakom slučaju, tražit ćemo savjet odvjetnika.
  5. samo da se ispravim, stan je kupio moj tata, a ne ja. no tata i ja smo sklopili ugovor o darovanju nekretnina 2005. ovjeren je kod javnog bilježnika, ali mi stoji doma. može li mi nekako pomoći taj ugovor o darovanju da izbacim ovog trećeg iz vlasništva tatinog stana?
  6. poštovani, kupila sam stan 2004. g., predala zahtjev za upis vlasništva tek 2011. prodavatelj je bio vlasnik 1/1. dobila sam rješenje da sam djelomično upisana kao vlasnik na 2/3 stana, jer je mjesec dana prije mene netko treći predao zahtjev za upis vlasništva na taj isti stan u dijelu 1/3 što mu je odobreno, na temelju kupoprodajnog ugovora koji je sklopljen par dana prije nego je predao svoj zahtijev za upis vlasništva. sve to nekome može izgledati legalno, no budući da su prodavatelj i taj treći sklopili kupoprodajni ugovor o 1/3 stana iz samo njima poznatih razloga (ne pada mi na pamet ništa osim prijevare mene i lopovluka), zanima me dali uopće mogu poništit taj njihov ugovor o kupoprodaji 1/3 stana ili što uopće mogu učinit da postanem vlasnikom 1/1. taj treći mi je prvi susjed, viđam ga svaki dan, pa bih vas molila za savjet prije nego mu upadnem u stan i postanem neubrojiva
  7. imam pitanje: zanima me jedna stvar kod ugovora o doživotnom/dosmrtnom uzdržavanju. situacija: bili jednom brat i sestra. sestra želi potpisati taj ugovor s roditeljima. može li to ona bez pristanka svog brata?
  8. bok svima! imam jedno pitanje: prije 4mj. frendica je rodila blizance, jedan je umro zbog nekih bacila (nisu streptokoki nego nešto slično) koje je pokupio u inkubatoru, naime pregledom njenog vaginalnog brisa ustanovljeno je da ona nije bila nosioc tih bakterija. nitko nije ništa poduzeo, može li se uopće nešto poduzeti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija