Jump to content

pujdo

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Kupoprodajnim ugovorom postao sam vlasnik stana, te se na isti kao vlasnik uknjižio na gruntovnici. Načinili smo primopredajni zapisnik, i nakon dokaza o podmirenju svih troškova vezanih uz stanovanje primio sam ključeve stana. Po prethodnom dogovoru vlasniku sam dozvolio da ostane boraviti u stanu daljnjih do maksimalno 10 dana, kako bi u miru mogao iseliti svoje osobne stvari u drugi stan. Za tu dozvolu također smo načinili pisani sporazum kojim se bivši vlasnik obavezao u roku 10 dana iseliti i osloboditi stan od stvari. Predao sam mu duplikat ključeva. Postoji li bilo kakva opasnost da se bivši vlasnik ne želi iseliti iz stana nakon 10 dana i koje su moje mogućnosti u takvom slučaju da ga na to natjeram. Zahvaljujem na odgovoru ili sugestiji.
  2. Radi se o predugovoru i nije ovjeren kod bilježnika. Kako nema klauzule o kapari i dvostrukoj kapari kao odustatnini,prodavatelj tvrdi da sam obavezan ispoštivati ugovor.Ja bih ipak želio svoju kaparu nazad te odustati od predugovora. Može li ovjerena kopija originala predugovora kod bilježnika iz koje bi vidljivo da je ugovor potpisan prije datuma na njemu biti osnova da je taj ugovor nevažeći. Koja mi je druga opcija da zatražim poništenje ugovora a ne izgubim kaparu?
  3. Na zahtjev prodavatelja pristao sam potpisati kupoprodajni ugovor za nekretninu u 1.mjesecu ove godine s time da smo ga datirali na 01.04 ove godine. Sada bih želio poništiti ugovor i tražiti povrat kapare prije nastupa tog datuma temeljem tvrdnje da je ugovor nevažeći jer je datiran gotovo 3 mjeseca nakon što je zaista i potpisan. Imam li na to pravo i koje su posljedice za mene s obzirom da sam i sam pristao staviti pogrešan datum na ugovor koji sam potpisao? Ako netko zna molio bih za odgovor s obzirom da mi ističe vrijeme u kojem bih mogao eventualno nešto učiniti.
  4. Moj djed umro je bez oporuke te su stan koji je iza njega ostao naslijedili njegovi sinovi popola tj. moj otac i stric.Temeljem odluke o nasljeđivanju uknjižili su se kao vlasnici stana svaki sa udjelom 1/2. Nakon pola godine stan su prodali,a novac dobiven prodajom ravnomjerno su primili popola.Nedavno je pronađena oporuka moga djeda kojom svoj stan ostavlja svojim sinovima i dvojici unuka ravnomjerno. Kao jedan od unuka kakva su moja prava sada kad je stan prodan? Na koji način i prema kome(ocu,stricu ili kupcu stana) ta svoja eventualna prava mogu ostvariti?
  5. Zaključen je kupoprodajni ugovor za dio nekretnine. Isplata kupoprodajne cijene ugovorena je na način da se kupac obavezuje prodavatelja isplatiti u određenom roku na način da će financirati i organizirati gradnju dva stana za prodavatelja. Pitanje je: Da li nasljednici prodavatelja u slučaju njegove smrti ostvaruju sva prava i potraživanja iz tog ugovora na isti način na koji ih prodavatelj ostvaruje za života? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
  6. Da li je valjan ugovor u kojem se npr. u članku 3 navodi određena obveza jedne od strana,te se tim člankom upućuje na članak 5 u kojem je dotična obveza detaljno opisana po točkama. Da li je važan kronološki red za pravovaljanost ugovora?
  7. Pretpostavljena situacija: Nekretnina je suvlasništvo dvije osobe u omjeru 68/100 idealnog dijela prema 32/100. Banka je založni vjerovnik na cjelokupnoj nekretnini,tj ima založno pravo na oba suvlasnička udjela. Vlasnik 32/100 idealnog dijela nekretnine ima založno pravo na preostalom dijelu cjelokupne nekretnine tj na suvlasničkom dijelu,sa pravom prvenstva naplate iza banke . Zbog nepodmirenih tražbina banka pokreće postupak ovrhe na cjelokupnoj nekretnini,te dolazi do prodaje na dražbi. U kojoj poziciji je tada vlasnik 32/100 idealnog dijela,naime on je faktički i ovrhovoditelj i ovršenik na neki način. Kako se namiruju tražbine u takvoj situaciji?
  8. Pretpostavljena situacija: Nekretnina je suvlasništvo dvije osobe u omjeru 68/100 idealnog dijela prema 32/100. Banka je založni vjerovnik na cjelokupnoj nekretnini,tj ima založno pravo na oba suvlasnička udjela. Vlasnik 32/100 idealnog dijela nekretnine ima založno pravo na preostalom dijelu cjelokupne nekretnine tj na suvlasničkom dijelu,sa pravom prvenstva naplate iza banke . Zbog nepodmirenih tražbina banka pokreće postupak ovrhe na cjelokupnoj nekretnini,te dolazi do prodaje na dražbi. U kojoj poziciji je tada vlasnik 32/100 idealnog dijela,naime on je faktički i ovrhovoditelj i ovršenik na neki način. Kako se namiruju tražbine u takvoj situaciji?
  9. pujdo

    a

    a
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija