Jump to content

joekifla

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sve super dok ne dođe do EUN-a. Za sada nisam imao problema. Zapravo me čudi da do sada nije došlo do toga. G-man hvala na odgovorima. ???
  2. Najveći prekršaj je prekoračenje brzine. Znači nikada u alkoholiziranom stanju, uzrokovane prometne itd. Imao sam više prekršaja zbog prekoračenja brzine. I to u rasponu do 1500 kn. Uvijek plaćena kazna, znači prihvaćanje sudskog rj. Ne kažem da sam najgrađanin ali 10 mj zatvora je već brutalno. Ali cijeli postupak je bio takav. Zapravo sam ja uočen od strane službene osobe ( znači samo me vidio, bez legitemacije). I na rekao kazao osuđen. Sada tražim način da ne moram u zatvor. Cilj nije zastara nego da se rj na drugi način. Povoljni za obje strane. Ipak zatvor je skup i na teret poreznih obveznika.
  3. Da, u pravu ste. Bila je izrečena sigurnosna mjera. I to zabrana upravljanja vozilom B kategorije. Što se tiče presude, sud je tako presudio. Sve je u zakonskim okvirima. Iako je kazna mogla biti blaža ili čak rad za opće dobro. Nisam dovoljno upućen u pravo RH ali moglo se i s novčanom kaznom zamjeniti. Nije mi cilj izbjeći kaznu,ali kaznu zatvora si ne mogu priuštiti. Čisto sumnjam da bi mi poslodavac dao godisnji na 10 mj. ??
  4. Točan datum je 03.10.2014. Teški kriminalac teško, recidivizam možda. Kažnjen sam zbog upravljanja vozilom pod zabranom. Inače prvi susret s kaznenim sudom. Do tada samo prekršajni, i to zbog prekoračenja brzine. Znači bez težih prekršaja. Hvala na odgovorima.
  5. Da , radi se zastari izvršenja kazne zatvora. Osudjen na 10 mj. Znači 6 godina od pravomoćne presude?
  6. Jel mi netko može reći kada nastupa zastara?
  7. Koji su zakonski rokovi za preinaku pravomoćnih presuda tj? Npr zamjena kazne zatvora za rad za opće dobro?
  8. Svi rekli da nisam ja. on je mozda vidio auto. Posvađao sam se prije 5 godina. i cijeli vrijeme me pokušava kažnjavati. Imam presudu s prekršajnog suda, oslobođen. Pokušao je jos jednom. istu takvu prijavu. ali nisam bio u državi pa sam imao dokaz.(putovnica). Tako da ne znam šta bi više trebao. otići iz države?
  9. Nije dobio, policajac je dosao kući i pitao mene jesam upravljao i takva pitanja. Rekao sam ne. Bio na rođendanu,imam svjedoke. Na to me napao i poceo vikati da ce me privesti. rekoh može, ali u svakom slućaju da izadje van. naravno nije.. tek nakon 7 puta je izašao van i zaprijetio mi.. kad tad cu te uhvatit.. cak je kolega koji je bio s njim odbio dati izjavu na sudu, tj dosao je drugi policajac ne taj koji je bio u autu. Tu informaciju mi je rekao policajac koji je bio zapravo u autu. Čuda....
  10. hvala.. za odgodu znam. meni treba nest da dokažem da nisam kriv. I ako nije dokazano da jesam. nego samo na vjerovanje. a ja imam dokaze da nisam. ne znam koga da tužim, kome da se žalim. ovo nije humano niti po zakonu čisto. Kleveta malo teža.
  11. Problem je sto nisam ja vozio. Niti zaustavljen.. Nego se svodi na vidjenje.. Tj rekla kazala. Posto sluzbrna osoboa nije zaustavila automobil nego je upcila i prijavila mene kao vozaca. Nije prvi put, sud je vec ponistuo jednu prijavu. Posto sam imao dokaz da nisam bio u drzavi. Tako da mi je sada kriticno. 20-tog se motam javiti na sud.
  12. Znaći ja bi trebao odslužiti kaznu zatvora,nakon toga bi trebao tužiti i tražiti naknadu štete? Razloga ima vise.. od novih svjedoka, do priznaja tko je zapravo upravljao vozilom. npr automobil čak nije moj. a vlasnika nisu ispitali niti je dobio kaznu sto mi je dao automobil! greški ima dosta tak da se nadam poštenom suđenju. hvala na odg..
  13. Osuđen sam na 10 mj zatvora zbog voznje pod zabranom tj cl 311. St.2. E sada pitanje.. U postupku je dosta nepravilnosti. Isto tako nakon pravomocne presude sam dosap do dokaza da je sluzbena osoba dala lažni iskaz? Jel taj dokaz moze biti razlog za preispitvanje? Posto je izjava jedini dokaz protiv mene?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija