Jump to content

p65508

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani Javljam se u svezi držanja jelena lopatara. Korisnik p65508 nije Vam postavio narečeno pitanje isto Vam je postavio neki drugi korisnik zabunom-greškom je odgovor došao na moj račun.
  2. Zahvaljujem se na datom odgovoru na narečeno pitanje. Prjave nije podnosita Upravnom odjelu za graditeljstvo već inspekciji graditeljstva,podnijete tri prijave u svezi neistovjetnosti građevinske dokumentacije i gospodarske zgrade, gospodarska zgrada pomaknuta udesno za dva metra, gospodarska zgrada ima dvije etaže,nadozid 1,5 m što je suprotno Provedbenom planu uređenja općine Hum na Sutli opisano u čl.12 t.1,u istu je uvedena struja za koju susjed ne posjeduje dokumentaciju. Mislim da iz gore navedenog je vidljivo da dokumentacija gradnje nije istovjetna sa gospodarskom zgradom. Nadzornik gradnje ne utvrđuje povredu gradnje,niti donosi Rješenje o usklađivanju dokumentacije i objekta. Lijep pozdrav
  3. Susjed je izgradoi gospodarsku zgradu bez građevinske dokumentacije. Nadzornik gradnje utvrdio 03.05.2002.g. povredu gradnje,donio Rješenje o uklanjanju objekta. Po donijetom Rješenju o uklanjanj,susjed podnio zahtjev za izdavanje lokacijske i građevinske dozvole,nisam se odazvao kao susjed uvidu u spis. Kasnije sam saznao da je 21.10.2002 izdana lokacijska i 5.12.2002. građevinska dozvola na osnovu lažne kopije katastarskog plana izdane 04.06.2002.poništene 17.06.2002.prije ishođenja dozvola. Dozvole su izdane na osnovu ničega, bez pravovaljane pravne podloge.Na poništenoj kop.kat.plana desna međa k.č.pomaknuta u desno za 1 mm kako bi objekat bio prikazan u cijelosti na k. č. prikazana poveznica na javno- prometnu površinu koja ne postojina kat.planu. Podnijete tri prijave 2012-14.g. inspekciji graditeljstva sa gore navedenim te de zgrada ima dvije etaže i nadozid 1,5 m suprotno Provedbenom planu uređenja općine Hum na Sutli čl.12 t.1.Mjesto objekta nije sukladno lokacijskoj dozvoli,u objekat je uvedena ele.struja za koju susjed nema dokumentaciju.Nadzornik grdadnje donio tri obavjesti da nema povrede gradnje,te da su dozvole pravovaljane i pravomoćne.Podnio sam prijavu Ministarstvu graditeljstva 08.04.2015,koji je istu proslijedio istom nadzorniku gradnje,koji je ponovo proveo nadzor po gore navedenom te nije utvrdio povredu gradnje.Ponovo nije ništa poduzeo u svezi dvije etaže,povišice,uvedenoj struji i mjestu objekta kouje nije sukladno lokacijskoj dozvoli. Ministarstvo daje odgovor da je građevinska dozvola postala pravomoćna 02.01.2003.te da nisam koristio pravne ljekove koji su mi bili na raspolaganju.Za ishođenju dozvola na osnovu lažne i poništene kopije katastarskog plana prije ishođenja istih saznao sam po isteku pravnih ljekova.Molim Vas dali su pravomoćne i pravovaljane lokacijska i građevinska dozvola izdane na osonovu ničega, lažne, poništene kopije katastarskog plana i dali se na tako izdane dozvole odnose pravni ljekovi prigovora u roku dvije godine i dr. Lijep pozdrav
  4. susjed je ishodiolokacijsku i građevinsku dozvolu za gospodarski objekt lažnom,poništenom kopijom katastarskog plana koja je poništena prije ishođenja dozvola,to znači da je dozvole ishodio bez pravovaljane podloge,na osnovu ničega. Ishođenjem istih mi je nanio štetu. Upoznat sam da je rok za prigovor dozvola dvije godine,koji je prošao. Molim Vas da li se taj rok isto odnosi na dozvole koje su izdane na osonovu ničega,bez pravne podloge,lažnom poništenom kopijom katastarskog plana koja je poništena prije ishođenja lokacijske i građevinske dozvole.
  5. Pošto sam zainteresirana stranka za uvid u jedan spis legalizacije bespravne gradne djelatnica ureda za graditeljstvo isti mi je dala na uvid,u kojem sam pronašla lažnu geodetsku snimku,geodeta je u geodetskom snimku lijevu među susjedove parcele nacrtao preko moje kuće iako je po katastarskom planu ista međa udaljena od moje kuće 4,3 m.U spisu sam pronašla i nevaljalu građevinsku dozvolu koja je izdana za gradnju kuće na jednoj parceli a kuća predmet legalizacije sagradita na drugoj parceli udaljenost između parcela je oko 500 m.Na osnovu nevaljale građevinske dozvole koja je izdana za drugu parcelu ovlašteni projektant je susjedu protuzakonito čineći KD,izračunao bitno umanjeno davanje vodnoj zajednici prilikom legalizacije.Kuća je 704,12 kubnih metara,u nevaljaloj građevinskoj dozvoli je kuća 542,80 kubna metra,pa je tako susjed platio vodnoj zajednici naknadu za 179,32 kubna m umjesto 704,12 kubnih m čineći KD prevare zajedno sa ovlaštenim projektantom i djelatnicom ureda za graditeljstvo.Djelatnica ureda za graditeljstvo mi je rekla da nju neinteresira geodetska snimka a da je građevinsku dozvolu uzela kako bi gospodin imao manja davanja legalizacijom.Djelatnici graditeljstva uz pismeno dostaviti dokazi da su gore narečena dva dokumenta lažna,nevjerodostojna,nepoduzima u svezi toga ništa donosi riješenje o legalizaciji bespravno sagrađene kuće. Napominjem da sam u spis uložila tužbu o pokrenutom sporu 2010 godine i po zakonu o legalizaciji je predmet trebao biti stavit u mirovanje do okončanja spora.Podnešena prijava Ministarstvu graditeljstva koje je potvrdilo pravovaljanost riješenja legalizacije.Zatražen prijem kod Ministrice graditeljstva do istog nije došlo. Napominjem da je inspekcija graditeljstva postupala po prijavi u svezi sporne kuće te prije donešenog zkon o legalizaciji bespravne gradnje te je u prvoj inspekciji donijela riješenje da nema povrede gradnje iako je navedena kuća sagradita na jednoj parceli agrađevinska dozvola izdana za gradnju nas drugoj parceli udaljenost parcela oko 5oo m.Po mom daljnjoj upornoj intervenciji i ponovnom podnošenju prijave inspektorica graditeljstva nakon jedne godine donosi riješenje o uklanjanju obijekta.Neznam dali je bilo moguće donjieti riješenje o legalizaciji iako je donešeno riješenje o uklanjanju obijekta. Po završenom postupku legalizacije nakon jednog vremena od djelatnice ureda za graditeljstvo sam zatražila uvid u narečeni spis što je odbila navodeći da mi to neće dati jer po ZUP-u to nije dužna.Čula sam da po zakonu o davanju informacija je to dužna pa neznam dali je to istina.Prtpostavljam da mi spis nije dala na uvid iz razloga plasćanja umanjene vodne naknade.Za vrijeme uvida u spis dok je trajao postupak djelatnica je prema meni bila nekorektna,bezobrazna pa vas molim kome se može podnijeti prijava na njen rad,jednom prilikom sam snimala razgovor što sam joj i rekla,a ona mi je odgovorila da to mogu staviti na big brader uz stalno podsmijavanje.
  6. jesam ali mi je rekao das mi je dao pisano i da više nema namjeru o tome raspravljati
  7. pozdrav. dajem nadopunu vezano za postavljeno pitanje pa vas molim za detaljniji odgovor. Susjed posjeduje pomoćnu zgradu od moje kuće na udaljenosti 5 metara u kojoj drži svinje u svezi istog podnešena prijava komunalnom redaru koji je u odgovoru na prijavu naveo "Uvidom u prostornu plansku dokumentaciju op.Hum na Sutli odnosno odredbe članka 6.točke 04-13 Odluke o ciljanim izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja op.Hum na sutli(sl.glasnik Krap.-zag.žup. 18/2011) i uvidom u ortof.snimak te terenskim uviđajem udaljenost navedenih objekata u skladu je sa zakonskim odredbama".Komunalni redar me je uputio na veterinarsku i sanitarnu inspekciju. U navedenoi općinskoj odluci stoji u članku 6 točci 4 Pomoćne zgrade iz alineje 2 ovog stavka koje se smatraju izvorom onečišćenja iliopterećuju okolinu mogu se graditi na udaljenosti 20 m. od stambene zgrade vlasnika i na udaljenosti od 40 m.od stambene zgrade susjeda. dali je komunalni redar postupio sukladno odredbi iako mislim da je trebao donijeti rješenje o zabrani držanja svinja u tom obijektu,jer mi je isti izjavio da to ne spada u njegovu nadležnost,uputio me sanitarnoj i veterinarskoj inspekciji.
  8. pozdrav. dajem nadopunu vezano za postavljeno pitanje pa vas molim za detaljniji odgovor. Susjed posjeduje pomoćnu zgradu od moje kuće na udaljenosti 5 metara u kojoj drži svinje u svezi istog podnešena prijava komunalnom redaru koji je u odgovoru na prijavu naveo "Uvidom u prostornu plansku dokumentaciju op.Hum na Sutli odnosno odredbe članka 6.točke 04-13 Odluke o ciljanim izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja op.Hum na sutli(sl.glasnik Krap.-zag.žup. 18/2011) i uvidom u ortof.snimak te terenskim uviđajem udaljenost navedenih objekata u skladu je sa zakonskim odredbama".Komunalni redar me je uputio na veterinarsku i sanitarnu inspekciju. U navedenoi općinskoj odluci stoji u članku 6 točci 4 Pomoćne zgrade iz alineje 2 ovog stavka koje se smatraju izvorom onečišćenja iliopterećuju okolinu mogu se graditi na udaljenosti 20 m. od stambene zgrade vlasnika i na udaljenosti od 40 m.od stambene zgrade susjeda. dali je komunalni redar postupio sukladno odredbi iako mislim da je trebao donijeti rješenje o zabrani držanja svinja u tom obijektu,jer mi je isti izjavio da to ne spada u njegovu nadležnost,uputio me sanitarnoj i veterinarskoj inspekciji.
  9. Molio bih Vas na kojoj najmanjoj udaljenosti može biti objekat za uzgoj svinja za osobne potrebe (manje od deset komada),od udaljenosti oibiteljske kuće susjeda.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija