Jump to content

dburek

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dburek objavio

  1. U tom slučaju mi je nejasno zašto se u zakonu na više mjesta povezuje potraživanje nužnog dijela po darovnim ugovorima uz smrt ostavitelja, s obzirom da sam kao nasljednik prvog reda iza mog oca navedenim darovnim ugovorom zakinut na pravo koje me pripada kao nužnog nasljednika. Smatrate li da imam pravo potraživati nužni dio po navedenom darovnom ugovoru, za koji sam saznao tek nedavno i smatram da mi je za očevog života namjerno zatajen? Unaprijed hvala i srdačan pozdrav.
  2. Da još jednom pojasnim: Skrbnica mog nećaka nije spomenula Ugovor o darovanju na ostavinskoj raspravi, a uvidom u zemljišnje knjige prije rasprave utvrdio sam da je vlasnik predmetnog stana tada bila sasvim druga osoba. Pravni poslovi o kojima nisam imao saznanja nisu mi bili poznati u trenutku kada je moj otac umro. Da li mog nećaka to čini nepoštenim posjednikom sukladno čl. 138 ZN-a. Pozdrav.
  3. Poštovani, molio bih Vaše mišljenje koje se odnosi na darovni ugovor, kojim je moj otac za života darovao stan unuku, mom nećaku. Nasljednici prvog reda smo moj nećak i ja. Nakon smrti mog oca (umro 2014.), prilikom ostavinske rasprave predmetni stan u kojem je živio moj otac nije bio spomenut, kao ni Ugovor o darivanju istog stana, očigledno stoga što u to vrijeme bio ništavan s ozbirom da je stan bio uknjižen kao vlasništvo sasvim druge osobe te ga moj otac tada nije ni mogao darovati. Nedavno sam slučajnim uvidom u ZK ustanovio da je stan u međuvremenu,
×
×
  • Napravi novi...