Jump to content

frenki zg

Korisnik
  • Broj objava

    1711
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    21

Sve što je frenki zg objavio

  1. Napiite prigovor - pritužbu narad navedenih djelatnika, napišite , sve točne podatke.od adrese, vrijeme, ktj. sati, imena djelatnika koji če posvjedočiti.. Dobit će te odgovor u pisanom obliku, , nađite na netu, točan naziv ureda za prituđbe građana. Bez, naloga,preko praga ne smiju uči, osim ako za isto imaju od suda odobrenje.
  2. Može - ugovorom o djelu., ili tehničko poslovnoj suradnji. To je nepoznanica, jer niste napisali o kakvom i kojem poslu je riječ. Može de rditi i o Odvjetničkoj firmi ili obrtu, i da isti traži tim ugovorom, od drugog pravnka određene struke poslovnu suradnju - a, znate koliko je satnica jednog odvjetnika. U naprijed, da, ali ne - retro-ativno, niste napisali , godinu
  3. Standardno povečanje Temeljnog kapitala ili Dikapitaizacija Trg. Društva, istu radi, Vlasnik društa , ili Večinski Suvlasnk -uz suglasnost, ostalih suvlasnka- vlasnika udjela , govorimo, kad je u ptanju Doo. Kod D.D-a, se isto radi na 2 načina (govorim, o pojedincu koji hoče povečat svj udio u Dioničkom društvu, jedan način je da ako su dionice istoga na burzi, iste otkuoi, i time povečava svoj udio u D.D.-u. Drugi način je uz Suglasnost Skupštine,a naprijedlog jednog od dioničara, ili predsjednika Uprave, za čiju opet suglasnost moraju dati članovi uprave,da se izvrši - Dokapitalizcija D.D.-a, Dioničar koji povečava temeljni kapital D.D.-a to radi u novcu, opremi, repromaterijalu,,itd- sve osim novca mora biti poocjenjeno od stane ovlaštenog sudskog vještaka. Tako povečani temelni kapital D.D.-a se uisuje u knigu dioničara, a, navedena vrijednost, ide u korist Dioničara koji istu vrši. Sve navedene radnje, obsvlja javni bilježnik, i kod Doo i D.D-a. Takva provedena radnja, povečava Temeljni kapital Društva u cjelni, u matematičkm zbroju u postocima udjela, svi ostali - matemtički imaju jednak % udjela u društvu, ali,svi osim onoga tko je povečo svoj udio zadržavaju svoje Financijsko stanje istim. Npr, . jedno društvo ima 5 suvlasnika ili dioničra, svaki ima po 200.000.e, to je po 20% po jednom članu,,ukupan Kapital Društva je 1.mil eura, ako ja svoj udio povečam za još 200.000.e , znači ja imam 400, a ostali i daje imaju po 200.00, u postocima je zaostale članove, stanje ne promjenjeno. Na jedan mil, imali su svi po 20%, sad 4 člana imju ,,svojih,, 800., 000 i to je opet, svakome od njih isto stanje,, ali se samo financij i stanje u % povečalo za Člana koji je izvršio ovečanje kaitala, on sad ima 400.00 ali u % se njegov dio povečao, ali - ne na štetu ostala 4 ćlana, več na ,,svoju štetu,, jer je tih 200.000 morao od nekuda pribaviti, ali, to je - njegov, sretni, problem.
  4. Se dogovorite e - poštom. Oni su vam dužni dostsviti u pisanom obliku,koju dokumentaciju da dostavite., slično , kad se radi o Iravnom nadzoru, isti su se dužni najaviti, 3 dana ranije i dogovoriti, koju dokumentaciju da priredite (jer je moguče da se ista nalazi u knjig. servisu,a isti je naputu ) vrijeme, kadi vama odgovara vrijeme kontrole.
  5. Točno. Da nije tako, na svakoj livadi uz obalu ili jadransku magistralu bi bilo u svakom naselju ili dvorištu po desetak kampera ili mobilnih kućica.
  6. Na koju vrstu vještačenja mislite..? Psihijatrijsko - vještačenje radi utvrđivanja poslovne ili radne sposobnosti..?
  7. Sama Riječ - Neizravni u odnosu na - Izravni, nadzor vam daje odgovor. Tržiti će od vas da im dostavite određenu dokumentaciju - neće dolaziti,osobno kod vas , več čete vi, Osobno Gospodi doči s papirima , pred noge. Što ta provjera podzumijeva? - Vjerovatno, pregled tražene dokumentacije. Koje dokumente ću morati prikazati ? - One, koje oni zatraže. Što mogu generalno oćekivati da če inspektor tražiti od mene? - Vjerovato, sve ono što je u opsegu njihovog posla.
  8. Otvori paušalni obrt, prijavi sebe na 4 sata, što ti zakon dozvoljava, a imaš stručnu naobrazbu za naedenu djelatnost. Ako ti bude tebao dodatni radnik, to možeš riješiti preko studentskog servisa. Minimalno radno vrijeme, zakonom nije određeno, problem nastaje, tek , kad radiš van dozvoljenog radnog vremena., što znaći da možeš raditi kako tebi odgovara.
  9. Malo, je nejasno, u smislu- dali vi nmjeravate, prodavati ili kupovati.? Dali otkupljivač, osim što plati otkupljeno ima još određene troškove, je preširoka tema, za koga otkupljuje, tkovrši prijevoz, dali isti plasira u tranzitu ili koristi skladište dok ne nađe kupca..puno otvorenih pitanja, za kvalitetan odgovor.
  10. 2.) Zato što ste Vi Osobno Vlasnik te, Pravne Osobe, i firma može početi loše poslovati i može doči do nemogučnosti vračanja kredita, a banka takav rizik ne želi, niti bilo koji referent, po pravilima banke isti ne smije potpisati. -1.) Niste napisali, dali se radi o banci koja je u vlasništvu R.H. -e ili o nekoj drugoj Banci, iste ne morate imenovati, samo napišete, traženo. Niste napisali, dali se to odnosi na Revolving (dozvoljenom minusu po računu firme) ili o standardnom keditu, za obrtna srdstva. Bnke su u H.R. u 99% slučajeva u privatnom vlasništvu, što u prijevodu znači da svaka od njih može imati svoja pravila. Banci je, uz Garanciju uz garanciju za slučaj ne vračanja istoga, jednaka i stavka - odakle će te isti vračati,neovisno, o kolikoj i kakvoj garanciji garnciji se radi u smislu - Hipoteke ili Fiducije na npr. Nekretnini koja je 3 - 4 puta vrdnija od dobijenog kredita.
  11. Ako se radi o stalnom poslu, onda . Da, ali, ako se radi o jednokratnoj ili nekoliko otkupa godišnje , možete to uraditi ipreko ugovora o djelu, i na kraju godine platiti porez na dohodk, od nesamostlnog rada.
  12. Prestanak dvojnog iskazivanja Cijena Proizvoda u trgovinama nema veze sa konverzijom Temeljnog kapitala Trg Društva.(objava na sudskom registru, koliki je temeljnni kapitl određene firme , nije Cijena za prodaju navedene firme., već je ista, Informativnog karaktera, koji je zakonom propisan. Npr. Firma koja ima upisan temeljni kapital 20.000.kn = 2.654,46 ,eura, se može ustupiti (prodati bez naknade ) a druga, sa istim tem.kapitalom može biti prodana za xx Mil. eura, sve ovisi o imovini koja je u vlasništvu iste. Temeljni kapital 20.000,00 kuna / 2.654,46 euro (fiksni tečaj konverzije 7.53450) ne piše Cijena Firme. Zakonodavac je propsao i uvjete Konverzije - za Trgovačka Društva - prilikom prve pravne radnje, nema odeđenog roka niti kažnjavanja ako se isto ne uradi do određenog datuma. Kad su u pitanju D.D. - donička društva ista su dobila zakonski rok da izvrše Konverziju temeljnog kapitala.
  13. Obratite se predstavniku stanara, isto je u njegovoj nadležnosti, tj, da kontaktira firmu kojoj se plača pričuva . A, odgovor će vam dati isti, koliko znam , za donošenje takvih odluka je potrebna nadpolovična suglasnost vlasnika stanova.
  14. Da i Ne. Vlasnik obrta je fizička osoba. Obrt je Pravni subjeat, na kojeg se ne odnosi spomenuti zakon. Za isti vrijedi zakon koji štiti sve potrošače, dali isti proizvod kupili u obrtu - firmi ili dioničkom društvu. Ovisno, kako je isti upozoren , neformalno, tj, u razgovoruili formalno u pisanom obliku,koji je potpisao - znači, prihvatio navedene uvjete. To znači, da se o istome bili upoznati prije same kupnje. Dali ste na navedene uvjete pristali i kupili, to vi znate. Odgovor znate sami - ako ste naručili nešto , svojim uvjetima, znači da je isti rađen samo za vas - odgovor ste dobili. Ovdje je malo nejasno, dali ste vi kupac ili prodavatelj.? Jedan zakon štiti kupca/ potrošaća, a drugi prodavatelja, svako ima pravo da bude zaštičen., ako je NETKO upozoren u pisanom obliku, da npr. proizvod koji kupuje , nema garanciju, a isti ga ipak odluči kupiti, odgovornost je istim preuzeo kupac, upozoren u pisanom obliku, a odluči se na kupovinu istoga, sve navedeno je rađeno po zakonu.
  15. Za Temeljni kapital od Doo 2.000.kn se vrši konverzija po zadatom tečaju koji je iskazan u Sudskom registru. Nema nikakve promjene u % kod konverzije, jer, ponavljam ista se radi po zadanom kursu i več vam je isti, - preračunat u Eure, na vama je da kod bilježnika podnesete zahtjev za konverziju temeljnog kapitala, i tu oko te teme se priča završava , evo vam , preneseno sa sudskog registra. Temeljni kapital 20.000,00 kuna / 2.654,46 euro (fiksni tečaj konverzije 7.53450)
  16. Instagram , X (bivši tviter ) Facebok itd..su Mediji, koji vam mogu služiti kao mjesto, gdje možete reklamirati svoje proizvode. Na određenim navedenim medijima, postoje opcije gdje vlasniku iste platite, da se vaš proizvod reklamira, u području u kojem vi želite,. A kao čete iste proizvoditi, regitrirajuči Obrt ili Trgovačko društvi, je na vama da odlučite.
  17. frenki zg

    Wolt i Bolt

    Možete. Zato određeni privrednici imaju obrt paušalac, i firmu van sustava PDV-a, pa, malo rade na jedno, malo na drgo, da ne pređu zakonski propisane norme.
  18. Moj savjet je, da ne otvarate - ništa, s obzirom na iskzanu mjesečnu zaradu, koja je upitna, jer se odeđene stvari iz pitanja, obavljaju samo po sezoni. Kupite vozilo, ako več istii nemate i radite s ugovorom o djelu, to se odnosi i na prijevoz putnika, i brodicom, ili kao skiper, jer bi, kod obrta morali imati više izdvojenih pogona ili ako je firma u pitanju, više poslovnih jedinica, a to iziskuje dodatne troškove. Kažete da Imate regulirano zapolenje, zdravstveno i mirovinsko. U tom slučaju,jabih to regulirao ugovorom o djelu, sa svakim od navedenih, i na kraju godine plati, porez na prihod od nesamostalnog rada., naj više čistogprihoda, a naj manje nepotrebnog rashoda.
  19. Poslovnica je, jedno , istu otvaraju, trg, društva, a, u obrtu je to - izdvojeni pogon. Mješate pitane,iz 2 odgovora - o obrtu paušalcu i o firmi, kad je riječ o poslovnici., I, neznam šta sa time želite postiči, a teško vam je napisati, konkretno pitanje koje vas zanima, da bi dobili konkretan odgovor. Odgovore , dobijate , besplatno, napisana slova se , ne naplačuju, samo trebba malo truda, u ovom slučaju ste me doveli u situaciju, da čitam stara pitanja, i stare odgovore, da bih shvatio što vas konkretno zanima. Za kvalitetan odgovor, treba postviti pitanje, po mogučnosti, što detaljnije, ili - kavo pitaje,,takav i odgovor.
  20. Doregistracija djelatnosti u nekomtrg. društvu je standardan ili pojednosavljeno - jednostavna radnja. Ista se obavlja kod javnog bilježnika,istom samo kažete koje djelatnosti želite dodati, i to jesve. Bilježnik u vaše ime, sačini Odluku , ako istog angažirate, da isti sve pošalje na trg. sud,. Navedena radnja vas košta, oko 300.eur - uradite u istom poslu i konverziju temeljnog kapitala iz kuna u eure - cijenu sam napisao, i sa ovom radnjom. Vi, možete nastaviti raditi sa firmom, i dalje, ali samo one djelatnosti za koje je firma registrirana, kad dođe sa suda riješenje,tad možete i nove, upisane djelatnosti.
  21. Obratiti se sudu i tražiti klauzulu pravomočnosti na navednu presudu, kad istabude stavljena, vratit če va u zakonskom roku, samose vi morate osobno obratiti i sudu po pitanu pravomočnosti, i onome tko vam je isti oduzeo, da bude ažurniji u vračanju istoga.
  22. Postoji proizvođač, a isod njegasu generalni ili regionalni distributeri, koji su kao predstavnici proizvođača ovlašteni za distribusiju na tržište. Za , osobne potrebe, to možete raditi, ali, takav proizvod ,,dorađivati, , i dalje plasirati na tržište nije dozvoljeno, bez ugovorao poslovnoj suradnji sa distributerom, uvoznikom, s nekim sa kime možete sklopiti određeni ugovor.
  23. Ako su zadnjem suđenju, svi dokazi odbačeni, a ist je osuđen, to ne znači ništa dok ne prođe drugostupanjska odluka, pa i ta, tek kad bude pravomočna, moguče je da ga ponovo oslobode, to če smo biti sudski dokaz, da je isti nevin. Ovdje se vjerovatno barata, sa ..paušalnim,, dokazima, da ništa nije uzeto u obzir, da ni vještačenje nije provedeno,. Nemože se dati točan odgovor , bez uvida u komletan sudski spis. Nečija moguča paušalna ocjena , npr , da ništa nije vještačeno,, nemože se komentirati, jer nema dokaza, dali je bilo ,,materijala,, za vještačenje. Što se tiče Objektivne ili Subjektivne procjene suca, to je njegovo zakonsko pravo, da presudu može donesti i na ,,osobno donesenom zključku, Ponavljam , bez uvida u cijeli sudski spis, neprimjerno bi bilo donositi neke paušalne ocjene, mišljenja, jer to več zadire u domenu osobnog nagađanja.- a, to onda nije Odgovor.
  24. 1. Prijava nije dokaz, već Osnova, za pokretanje kaznenog postupka. 2. Prijavu DORH kad prouči sav materijal, odbacuje ili prihvča. 3. Sud ako prihvati DORH-ov prijedlog , pokreče postupak. 4. Nitko vam nije rekao, da su Dokazi, nezakoniti ili pribavljeni nezakonito. To se Pravno naziva - Procesno Pravo, tijek, cijelg sudskog postupka. Rdosljed : Policija Dorhu, Dorh Sudu, a isti donosi Presudu. Na sudu se Sucu obrača, samo kad se od istoga dobije odobrenje,da se nešto kaže ili pojasni - Ne, komentira . Sve što smatrate danije u redu,ili porutuzakonito, pišete u žalbi,ili tijekom postupka, psanim putem tražite određenu radnju, ništa van toga. Za to pstoje Odvjetnici, koji usmjeravaju klijenta , pišu podneske,prijedloge, prigovore, žalbe.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija