Jump to content

maxmax

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Isto tako treba reći, da nije bilo ovoga prosvjeda u SAVSKOJ 66 ne bi došlo do odgode "mirovinskog zakona" za 01. srpnja 2015.g za hrvatske branitelje kao niti do povlačenja Prijedloga novog zakona o pravima HB za kojeg je ministar tvrdio da ne bi postoji ,a što je u konačnici nakon više pregovora rezultiralo Odlukom odbora za veterane Sabora RH o osnivanju pododbora i imenovanjem članova tog tijela( a koji je sastavljen od branitelja i prosvjednika) a koji trenutno rade na izradi novog Zakona o pravima HB sa namjerom da isti postane Ustavne kategorije.....veteransku bolnicu neću niti spominjati Pozdrav svim braniteljima ma gdje bili... Ažurirano Nije istina i ne nasjedajte na provokacije....iz Slavonskog Broda sam i do sada sam išao u više navrata u Savsku na jednodnevno "dežuranje" u organizaciji koordinacije braniteljskih udruga SB i sve troškove snosimo sami...
  2. Pozdrav g .Mrljavac! Zahvaljujem se na brzom i u detalje pojašnjenom odgovoru ,ali sam ne mogu biti korisnik tog prava jer sam izvan okvira.U svakom slučaju lijep pozdrav i sve dobro svima na forumu....
  3. Pozdrav svima! Ove godine mi je dijete krenulo u prvi razred OŠ i kupio sam mu knjige jer nisam znao da djeca HRVI-a imaju pravo na besplatne knjige....e sad ako nije problem da mi netko objasni da li sam zakasnio na nekavu naknadu i koji bi bio postupak buduči da sve ovo radim prvi put,unaprijed hvala jer stvarno danas svaka kuna dobro dođe...LP
  4. Žao mi je svake moje kune koju će mi oteti od mirovine koju imam kao HRVI po osnovi dva ranjavanja...relativno sam mlađa osoba ,ali isto tako sam bio još mlađi kad sam 91 dragovoljno otišao od kuće 100 -njak km dalje gdje su padale granate i gdje je već bio rat.............. Danas sam trn u oku svima i starijima i mlađima koji nemaju pojma što je rat ,danas sam po njima u "povlaštenoj" mirovini, danas sam teret ovoga društva . Svjedok sam mnogih rasprava u društvima oko mirovina i svatko ima svoje rješenje kako bi on to rješio od nekih realnih pa do radikalnih da nas treba sve potamanit jer mi smo uteg ovoga društva....... Ono što mi polako sjeda u glavu je to da sam možda uzalud potrošio svoju mladost ,zajedno sa svojim pokojnim suborcima jer novo je vrijeme ,neke su druge vrijednosti danas važne. Ali isto tako imamo krivice i mi sami jer nismo educicirali nove naraštaje oko žrtve koju smo dali, to nam nije bilo bitno jer smo trčali samo za osobnim interesima ,gazili smo preko naših prijatelja u namjeri da ostvarima svaku stavku iz zakona o pravima hrvatski branitelja i u toj trci za tim povlasticama izgubili smo smisao samog sebe, naše udruge postale su potrebne same sebi u promociji svojih predsjednika koji su se nastojali što više ulizati aktualnoj vlasti tog vremena samo radi proračunskog novca.... Mogao bih ovako još unedogled ali onda znam da pola Vas će ovo samo scrolat.....
  5. Podignuo sam hipotekarni kredit za izgradnju obiteljske kuće i pod hipoteku stavio svoj stan u kojem trenutno živim sa obitelji dok ne završim sa izgradnjom obiteljske kuće. Sve je u redu i sve mi je jasno osim da je svima putem interneta na sajtu gruntovnice vidljivo da mi je stan opterečen kreditom u korist "te i te" banke, iznos kredita, valuta i vremenski rok na koji je kredit podignut, pa zar taj podatak ne bi trebao biti tajan. Razumijem da potencionalni kupac mora imati dozvoljen uvid ,ali tada bi trebao taj podatak dobiti od suda i tada bi sve bilo transparento , vidilo bi se stanje nekretnine ali i koga je to zanimalo. Svi mi govore da je ovako u redu i da se ne narušava tajnost podataka i zato bih volio čuti i još koje mišljenje. Lijep pozdrav!!!
  6. Na dan pogibije Blage Zadre na RTL u dnevniku samo u donjem dijelu na traci je išao natpis o tome , dok je istog trenutka išao prilog o tragično preminulom Toši Proeskom tada sam se prvi put duboko nasamo zapitao gdje sam to ja. Kad je Brena održala koncert u Areni i dobila toliku podršku medija i javnosti tada sam prvi put pao na koljena i zaklopio oči od stida prema svojim poginulim prijateljima. A sada kad mi od moje mirovine krvavo stečene sa dva ranjavanja i stažom 0d 12.06.1991. u jednoj aktivnoj brigdi HV-a uzmu i samo jednu kunu to ću doživiti kao osobni poraz. Lijep pozdrav od poniženog!
  7. Još jedanput hvala na odgovoru , pretpostavljao sam da sam u boljoj poziciji samo nije mi to bila namjera jer ipak treba mi i kanalizacija ,ali opet ne na moju štetu. lp
  8. Pozdrav! Molio bih Vas pravni savjet i upute što mi je raditi jer, naime moje zemljište na kojoj mi je obiteljska kuća graniči frontalno sa javnom površinom po kojoj se izvode radovi na postavljanju kanalizacijskih cijevi i sada baš kod mog zemljišta na javnoj površini se sijeku po pravcu naftovodne cijevi Janafa i buduča kanalizacijska trasa i sada jedini manevarski prostor izvođača radova na postavljanju kanalizacije je da skrene sa trasom preko moga zemljišta u duljini od 45m preko moga kolnoga prilaza . Između ostalog morao bi porušiti i dva stara orasa i desetak višegodišnjih voćaka a zanimam me i buduči da je na tom mjestu u dogledno vrijeme planirana i jedna ostava dali bi tada imao pravo išta graditi na tom mjestu. U kratkim crtama to bi bilo to , investitor radova ja općina. Unaprijed se zahvaljujem na pomoći i lijep pozdrav!
  9. Udjeli , fondovi, bodovi , ministarstvo, torbari , vrijednost , 7% , te ovo te ono i kad ja to sve čitam zapitam se u kakvom sam ja to okruženju , odmah da naglasim daleko od toga da mi novci nisu potrebni meni i mojoj obitelji ,ali potrošit ću ih malo drukčije , kad sam krenuo u rat ništa od toga ( dionice , mirovina ,novci) mi nije bilo na pameti vjerujem isto tako i Vama , a sad kad sam izašao sa glavom na ramenima i dišem ovaj zrak i radujem se proljeću zapitam se gdje su mi prijatelji, koliko obilazimo njihove grobove , njihove roditelje , tko je njihovoj djeci kupio kad nekakvu sitnicu i što je najgore pamtimo li njihova imena i žrtvu. Isto tako razumijem i ogorčenost branitelja koji su izvukli deblji kraj , dok su ratovali profiteri su se bogatili , ali sačuvajmo svoje dostojanstvo nemojmo se prostituirati. Prijatelji toliko od mene , ako ti udjeli budu šta vredili , a mislim da hoće samo treba biti pametan i lijepo ih iskoristite , ali napominjem ako se budete žderali i samo kukali oko njihove vrijednosti nema tu zadovoljstva .
  10. Sa nepravdom se jako teško boriti i stvarno moraš biti jak da sve to ignoriraš i izboriš se za sebe u životu. A što se tiče tih lovaca nisu to lovci prijatelju to su ###### pa kako se god oni zvali nažalost i hrvatski generali.
  11. I meni preko RBA uplačeno , e sada koliko sve ukupno i jeli to sve nemam pojma
  12. Hvala na odgovorima! P.S.- u ovom slučaju mirovina iako nekakva sigurnost i redovit prihod ( 2675,39 ) je samo omča oko vrata.
  13. zašto ???? ? - što je tu nejasno ? kao primjer navodim osobu koja ima mirovinu između 2500 i 3000 kn i 4 člana obitelji ,šta treba da uradi , a ima priliku da zastupa jednu NN tvrku sa nekavim XX artiklom da bi dodatno zaradila za preživljavanje . I dalje bih molio konkretan i pravovaljan odgovor . Unaprijed hvala!
  14. Dali može i pod kojim uvjetima osoba koja je u invalidskoj vojnoj mirovini ( opća nesposobnost) obavljati honorarno nekakve usluge tipa prodajni predstavnik , anketar i slično i dali je u tom slučaju moguče sklopiti ugovor o djelu . Hvala unaprijed!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija