Jump to content

ludizec

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. zanima me kada radnik koji je u radnom odnosu na neodređeno preseljava u drugi grad, dali je tvrtka u kojoj je zaposlen dužna osigurati radno mjesto u poslovnici u tom novom mjestu prebivališta iako nema trenutne potrebe za novim radnicima. I također, ako ga ne može zaposliti, mora li mu dati otkaz kao višku radne snage+otpremnina, ili radnik daje redovni otkaz zbog preseljenja, ili nešto treće. Tj. što je tvrtka dužna učiniti u takvoj situaciji. hvala na odgovorima
  2. Kao što i naslov kaže, zanima me kako izvaditi kartu sa brojevima katastarskih čestica za veće područje u max. 2-3 dijela. Naime već sam pokušao u katastru ali teta koja radi tamo mi je rekla da kažem koja me čestica zanima, pa će ona meni lijepo isprintati tu česticu i par okolnih, i to naplatiti 40,00kuna, pa tako za sve ostale koje me budu zanimale. E, budući da u svom posjedovnom listu imam preko 50 čestica koje sam naslijedio, i za većinu i neznam gdje se nalaze, i razbacane su po cijelom području, i stvarno ne želim plaćati 2-3-tisuće kuna za printanje papira, kako da dođem do te karte? Površina gdje se nalaze čestice zauzima 3-4km u širinu i 14-15km u duljinu. Hvala na odgovorima
  3. Ok, sada ste i mene zabrinuli! naime, htio sam postaviti mobilnu kućicu na negrađevinsko zemljište. to bi bila kućica poput ovih po novijim kampovima, izgleda kao montažna samo ima kotače. veličine od 25-40 metara kvadratnih. e, sad me zanima što bih trebao za postavljanje takve kućice, tj. trebam li kakvu dozovolu ili neko odobrenje?
  4. Situacija je ovakva. Polovni motocikl je kupljen u travnju ove godine. Plačen je prijepis i porez, ali prilikom ovjere knjižice vozila i prometne dozvole na policiji, rečeno mi je da postoji ovrha nad tim vozilom. Vozilo je vračeno prvom vlasniku, a ja sam kupio drugi motocikl za koji sam platio sve troškove, uključujući porez. Zanima me, postoji li mogučnost povrata poreza koji je plačen za vozilo koje se nije moglo prepisati zbog ovrhe. Unaprijed Hvala.
  5. Prijatelj mi je potpisao ugovor na određeno vrijeme u privatnoj firmi, ali u uguvoru stoji da on traje do 23.02.2009. Točnije ovako: strane sklapaju ugovor na neodređeno vrijeme dana 23. 2.2008. ugovor ističe 23.02.2009. Zanima me dali je to uopće zakonito i dopušteno. Unaprijed hvala.
  6. Otkazni rok mi ja istekao prije 20 dana, a kod novog sam poslodavca počeo raditi odmah nakon isteka otkaznog roka, ali stari poslodavac mi jos nije dostavio dokumente iako sam ih zvao i podsjećao skoro svakoi dan. Uvijek sam dobivao odgovor da je poslano danas, jučer... Budući da me je novi poslodavac morao prijaviti u roku 15 dana, zanima me, budući da ću izgubti sigurno 5 dana, imam li osnove za tužbu i mogu li potraživati nadoknadu štete od bivšeg poslodavca? I na kraju dali bi se uopće isplatilo podizati tužbu i koliko mogu tražiti?
  7. A koliki je zakonom dopušteni manjak? Hvala!
  8. vodim jednu manju trgovinu i prije nekodana ustanovljen je manjak. budući da uskoro napuštam ovu firmu zanima me ima li poslodavac pravo na zadržavanje moje plaće dok se ne isplati manjak?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija