Jump to content

JackReacher

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je JackReacher objavio

  1. Pozdrav svima. Svoj automobil bi Ugovorom o darovanju darovao sestri. Znam da po propisima nema poreza (niti ikakvih davanja) ako darujem automobil ravnoj liniji (ocu, majci, djedu, baki), tako da bi bih prvo darovao automobil ocu koji bi ga naknadno ugovorom o darovanju darovao sestri. Je li ima zapreka za odradit to tim putem, naravno uz prijepis automobila na Stanici za tehnički pregled i slično, tj. je li zakonski propisi govore da se ne može automobil darovat u kratkom roku (tipa tjedan dana razmaka između dva ugovora) bez plaćanja davanja?
  2. Evo, iskoristit cu i ja za pitat stvar. Da li je pravovremena zalba izjavljena prije zaprimanja rjesenja, ako se radi o Zakonu o opcem upravnom postupku. Rjesenje je objavljeno i dostavljeno vecini stranaka, no jedna od stranaka koja se zalila nije istu zaprimila. U uputi o pravnom lijeku stoji: 15 dana od dana zaprimanja. Da li je onda ta zalba nepravodobna?
  3. Pozdrav. Zanima me jedna stvar. Da li sam ja dužan izuti tenisice na zahtjev djelatnika MUPa, ili zaštitarske službe, prilikom kontrole, bilo na ulici, bilo pri ulazu na stadion? Našao sam se par puta u toj situaciji, i nije nikako ugodno pri niskim temperaturama i na golom asfaltu...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija