Jump to content

Nina0000

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Nina0000 objavio

  1. Moja greska je ocito sto sam mislio da javni biljeznik zna bolje od mene. I buduci da je rjesenje pravomocno, vise se nista ne moze napraviti?
  2. Prije svega se zahvaljujem na iscrpnom odgovoru, puno ste mi pomogli. Ne radi se o predmetima za uporabu u kucanstvu, vec o umjetnickim slikama i nekim antiknim predmetima. Ja sam se svoje polovice dionica htio odreci u korist svoje kceri, ali mi je javni biljeznik rekao da to ne mogu napraviti s obzirom da je moja kcerka oporucni nasljednik, a ne zakonski (moj otac joj je oporukom ostavio svoj automobil, dok se ostalo dijelilo pola-pola jer druga imovina nije bila ukljucena u oporuku). U skladu s tim sam gospođi prepustio sve dionice.
  3. Pozdrav, situacija je slijedeća - moj otac je umro prije nekoliko mjeseci i održana je ostavinska rasprava kojom je njegova imovina podijeljena na njegovu drugu suprugu i oporučno na moju kćer jer ja zbog nekih dugovanja ne mogu naslijediti imovinu. Problem je u dvije stvari, prvo, ona se s mojom kćerkom dogovorila da će moju polovicu dionica koje je imao moj otac prebaciti na njeno ime, ali se naglo predomislila. Drugi problem je u tome što je moj otac živio u stanu koji je njezino vlasništvo, a u tom stanu su njegove umjetnine i vrijedne stvari koje je on donio u brak kao njegovu osobnu imovinu. Međutim, nemam nikakvih računa za te predmete kao dokaz jer je to staro 60-ak godina, a gospođa mi te stvari ne želi predati mirnim putem kao što je obećala. Da te stvari popišemo i prijavimo kao naknadno pronađenu imovinu na ponovljenoj ostavinskoj raspravi, ja bih ionako ostao bez svoje polovice, dok bi druga polovica pripala njoj, a to su stvari iz njegovog prvog braka i za mene jako bitne uspomene na moju majku i oca s kojima ona nema veze niti ju zanimaju, ali ih iz nekakvog inata ne želi dati. Postoji li ikakav način da dođem do uspomena na svog oca? Molim vas odgovor, neko rješenje jer sam već očajan. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija