Jump to content

radzid

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je radzid objavio

  1. Tražim odvjetnika za stvarno pravo i naknadu štete. Povrat imovine oduzete u Jugoslaviji dakle tužim državu. Kompliciran predmet ali su svi spisi i dokazi spremni. Samo je pitanje da ne ubeljezgam nekim formalnim nedostacima ili sl. S obzirom da sam totalno bez para tražim odvjetnika koji će za rješavanje predmeta naplatiti postotkom u rješenom predmetu. Uvjeren sam u uspjeh Područje Karlovačke županije, eventualno može i iz Zagreb.
  2. 2006. oduzeta mi je knjižica tekućeg računa zbog duga u banci, time je bio blokiran račun. U međuvremenu nisu tužili niti su poduzimali bilo kakvu radnju u nadi namirenja tog duga. Račun nije zagašen, ali je blokiran. Nastupa li zastara u roku od 3 godine kao i za druge dugove? Drugo pitanje: Na račun deviznog računa stigao je dar u određenom iznosu. Do tada je taj račun bio na nuli. Na tekućem je bio taj dug, te je banka samovoljno bez obavještavanja i sudskog postupka prebila jedan račun s drugim. Može li to ona?
  3. Oduzeto je u agrarnoj reformi kao višak. Sad sam zbunjen, kako tražiti denacionalizaciju? Što trebam činiti. Informirao sam se da za onaj zakon o vračanju imovine oduzete za vrijeme komunističke vladavine, ali rekli su mi da samo dobijem naknadu. A ta je naknada smješno malena. U zemljišnim knjigama piše da je korisnik Mjesna zajednica. Ona više ne postoji, znači nema ni korisnika jel?
  4. Priča ide ovako: otac je bio vlasnik zemlje, došli komunisti uzeli dio, u zemljišnim knjigama piše za jednu od tih parcela općenarodna imovina za drugu društveno vlasništvo (kolko znam ista stvar) . Našao sam u knjizi primjera ugovora i tužbi gdje piše i o "Prijedlogu za upis brisanja društvenog vlasništva". Budući da sam nasljednik u onom djelu koji bi pripao meni da nisu to oduzeli mogu li time predložit brisanje društvenog i na temelju nasljeđivanja se upisati u zemljišne knjige? Valjda mogu na temelju tog prijedloga. Moje pitanje je na koji da se članak Zakona o vlasništvu pozovem jer baš i ne razumijem dosta stvari šta tamo piše.
  5. U mom slučaju sutkinja je bila u sukobu interesa, tj. postojali su razlozi za izuzeće. Odvjetnik je inzistirao da neće iznositi prigovor izuzeća jer će to vjerojatno sutkinja istaknut. Sutkinja je to bila dužna po zakonu (ZPP, neznam sad koji članak, piše da sama mora odstupit od slučaja). Meeđutim to nije učinila. Donesena je nepravomočna presuda na što smo se žalili, ali u zakonu piše da se mora prigovor izuzeća istaknut najkasnije do završetka glavne rasprave. Ako izgubimo parnicu mogu li tužiti odvjetnika za naknadu štete? Ako ga prijavim HOK-u oče li oni poduzet nešto? Koliko sam čuo komora se drži zajedno i slabo kažnjavaju odvjetnike. Koje su šanse da on bude kažnjen za propust? Kakvo je stanje u praksi kad odvjetnik zezne tako jako da zbog njega ljudi izgube parnice?
  6. pa javi se nekom javnom bilježniku. Najvjerojatnije neće znat pročitat ali će te znati uputiti onome tko zna.
  7. Ako je neko zemljište označeno kao društveno vlasništvo, ona je u vlsništvu države zar ne? Dakle ako bi općina htjela raspolagat njome potrebno je donjeti poseban akt kojem država ustupa to zemljište općini. Jeli to odprilike tako. Ako imate iskustva s ovom zamršenom temom molio bi vas da podjelite s nama svoje iskustvo.
  8. Kakav ugovor bi se trebao sklopit u ovakvoj situaciji: Osoba A obečava da neće prodati imovinu (zemljište) dok se osobi B ne isplati ???? dolara. Nešto kao hipoteka, ali bez otplata i kamata, jednostavno samo teret. Usput, jel neko zna neku stranicu s primjerima ugovora. Znam da je svaki ugovor svjet za sebe, ali mi treba neka špranca s onim elementima koji su neizbježni. Odvjetnika ne želim plaćat. Radim ugovor po prvi put sam, pa znam da će imati rupa, ali je primarna svrha ovog ugovora da se uspostavi neko povjerenje. A i B su braća.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija