Jump to content

captan

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kod mene problem što se ta osoba ogriješila o zakon (neovisno o mom slučaju) pa njoj nije u interesu da je policija pronađe inače mjesto prebivališta sam dobio iz policije.Čak ni njegov otac nezna gdje se nalazi.A rješenje je napravljeno pred godinu dana samo što nije pravomoćno zbog gore već opisanog. Al dokle će to biti na oglasnoj ploči to me interesira?
  2. Situacija je sljedeća.Nakon odrađene ostavine prije više desetaka godina ostala je jedna nekretnina koja nije bila obuhvaćena istom. Ja sam pokrenuo proces naknadno pronađene imovine ali do jednog mogućeg nasljednika ne možemo doći tj. nije mu uručeno rješenje o provedenoj naknadno pronađenoj imovini.Ostali nasljednici su suglasni da ta imovina pripada meni. Javni bilježnik veli da je to na sudu na oglasnoj ploči i dalje ništa nezna. Mene sad interesira nakon kojeg vremena objave na oglasnoj ploči rješenje postaje pravomočno,tj. da se može u gruntovnici napraviti upis na moje ime. Pozdrav forumašima.
  3. Koliko treba proći vremena da bi spis dat na oglasnu ploču bio pravomoćan?Kod mene to traje već 8mj. a javni bilježjnik veli da još nije dobio povratnicu sa Građanskog suda,na čijoj je oglasnoj ploči bio spis. Hvala!.
  4. Hvala svima na odgovorima .Ne preostaje mi ništa osim tužbe jer za jednog od nasljednika nemamo informacije o prebivalištu. Hvala još jednom!
  5. Bio sam sa mužem od pokojne vlasnice kod Javnog bilježnika koji veli da se ne može vodit kao naknadno pronađena imovina jer je nekretnina bila prodana u trenutku smrti knjižne vlasnice.A porez je plaćen od kupca nekretnine imam i dokaz,a i ja sam platio porez nakon nasljednog riješenja.
  6. Zar nitko nema ideje kako rijesit opisanu situaciju, da znam odakle krenutii!
  7. Nasljedio sam nekretninu koji je pokojni kupio prije 25 godina al nije ovjerio potpis u ono vrijeme prodavateljice na općini ta se nije upisao u gruntovnici kao vlasnik. Prodavateljica je umrla i navedena nekretnina nije ušla u njezinu ostavinsku masu što je OK.Kako da se ja sad upišem kao vlasnik a nedostaje mi pravni slijed naime pokojni nije nikad bio knjižni vlasnik.S tim da sam bio kod Javnog bilježnika i imam dokumenat gdje muž od prodavateljice izjavljuje da je kupoprodaja postojala i da se on upisao u kupoprodajni ugovor kao svjedok. Koji je moj daljnji postupak? Hvala!
  8. U konkretnom slučaju susjedi nisu stranka u postupku . To znači da ne trebam njihove suglasnosti i eventualnih potpisa kod javnog bilježnika?
  9. Imao sam istu situaciju sa strujom,ići odmah prema elektri da iskopčaju na stupu jer u posjed ne smiju do brojila.Ja dao iskopčati oni ustali tužbom u roku 15 dana dobili privremenu mjeru i njima struja opet prikopčana.Žalio se na presudu i dobio na županijskom sudu jer je njihov odvjetnik pogriješio u primjeni nekog članka zakona.Ostali bez struje i otišli paaaaa,paaa al ostao dug sve zajedno oko 5000.00 kn koji sam morao podmiriti. Sretno!"
  10. Zar nitko nije imao sličnu situaciju? Zaboravio sam napomenuti da je kuća dvojni objekt i da se nalazi u Zagrebu.
  11. U vlasništvu sam kuće koja ima terasu koja mi propušta vlagu.Sad me interesira dali treba ishodovati kakve dozvole,suglasnost susjeda ili nešto slično da se ta terasa natkrije ,s tim da ni u jednom dijelu novi krov nebi prelazio van moje međe,a ni bio viši od sadašnjeg.Kuća je rađena negdje oko 1935 god i ucrtana je u katastru ako to što znači. Hvala na odgovorima.
  12. Da li netko zna u statusu predmeta sto znaci kad pise INI predmeti upravo mi to upisali u molbi za upis vlasnistva ?
  13. Dali je za upis u katastar dovoljno pravovaljano riješenje o nasljeđivanju od javnog bilježnika ili treba čekati da se riješenje i gruntovno sprovede pa da se vlasništvo dokazuje za vlasničkim listom? Unaprijed zahvalan!
  14. Napisano i učinjenio ,e sad me zanima kolko bi to moglo potrajati radi se o sudu u Zagrebu,poznavajući naše pravosuđe odmah sam priložio i poožurnicu. Ima li tko kakvih iskustava?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija