Jump to content

poisonivy

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je poisonivy objavio

  1. Može li poslodavac radniku uručiti opomenu pred otkaz bez da je zatražio očitovanje tog istog radnika , a nakon primjedbe na njegovo ponašanje?
  2. Što se tiče obaveza upravitelja zgrade, o njima mogu samo nagađati, jer ugovor još nisam vidjela. Sporni dio koji traba popraviti,već je popravljan drugima-novcem iz pričuve. Hvala svima na odgovoru.
  3. Napominjem da nam nikakav ugovor nikada nije dan na uvid, niti na potpis.
  4. Poštovani, Kupili smo stan u travnju 2006. 9 godina prije kupnje, u stanu nije nitko živio, ali je vlasnik u redno podmirivao obvezu plaćanja pričuve . Tako smo nastavili i mi nakon kupnje(dakle, u naš stan već 13 godina iz pričuve nije uložena niti jedna kuna). Problem se pojavio u lipnju 2007. god, kad se pojavila potreba da nam se promijeni drveni dio na vanjskom dijelu balkona. Nakon poziva upravitelju, isti je nekoliko mjeseci "prebacivao lopticu" na predstavnika stanara, navodeći da trebamo njegovo odobrenje. Predstavnik stanara je rekao da nema ništa sa time. Nakon 6 mjeseci, gospoda su prvi put došla uzeti mjere za dio koji je trebalo zamijeniti, te su u periodu od godine dana dolazili još dva puta, uzeti te iste mjere, a da ništa nisu započeli. Nakon 2 mjeseca od njihovog zadnjeg dolaska, nazvala sam upravitelja da saznam zašto još uvijek čekamo, a gospodin mi sa kojim sam razgovarala mi je bez obrazloženja rekao da popravak neće biti učinjen. Nakon toga smo prestali plaćati pričuvu. Danas smo primili prijedlog za ovrhu. Imamo pravo na žalbu u roku od 8 dana. Što nam je činiti? Što možemo očekivati?
  5. Poštovani, javljam vam se sa ovim problemom. U privatnom poduzecu sam zaposlen od 10.06.08 god, na određeno. Po kolektivnom ugovoru pravo na božićnicu imaju oni koji su u neprekidnom radnom odnosu dulje od 6 mjeseci. Sa današnjim danom (15.12.08) poslodavac je isplatio božićnice radnicima, no meni nije. Kada sam nazvao u računovodstvo da pitam zbog čega, dobio sam odgovor da je 03.12.08. rađen popis za božićnicu. Kako ja tada još nisam navršio 6 mj. radnog odnosa,na božićnicu nemam pravo. Smiju li oni isplaćivati božićnicu prije plaće i to sa takvim kriterijima? Da li se imam pravo žaliti? Ako imam, na osnovu čega?
  6. Poštovani. zaposlena sam u općoj bolnici u Sisku kao medicinska sestra. Radim u tri smjene. Za obračun mjesečnog fonda sati, zadužena je glavna sestra na mom odjelu, no nisam sigurna da li ona taj posao obavlja ispravno. Naime, za rad na blagdan, dobijem dodatak na blagdan, no tih 8 sati oduzima se od mjes. fonda sati, te sam za taj mjesec u "minusu". Idući mj. moram to odraditi, tj. imam dan manje slobodan. Ako ne radim na blagdan, dobijem ga placen, no nisam u manjku sati. (Na primjer, mjesec listopad 08, ima 22 radna dana, te 1 blagdan koji pada na radni dan. Ako radim 21 dan i na blagdan, to su sveukupno 22 odrađena dana, odnosno 176 sati.) Meni se za taj mjesec računa da sam odradila 168 sati, te slijedeći mjesec moram odraditi tih 8 sati. Da li je to ispravno? Ukoliko se ustanovi da je došlo do pogrešnog obračuna sati, imam li pravo na nadoknadu istih retrogradno.? Ako nije ispravno, molim vas da mi odgovorite koji način obračun mj. satnice je ispravan i na koji zakon, odn. pravilnik se mogu pozvati. Unaprijed hvala na odgovoru.
  7. Pozdrav! Supruga i ja smo jučer dobili poziv(kao osumnjičenici) na istražno ročište radi ispitivanja u:Kaznenom predmetu protiv M.M. i dr.(M.M. sam ja), zbog kaznenog djela iz čl.173. st. 1. i 4. KZ. Zanima me znači li to da je nalaz vještačenja bio negativan(pošto nije navedena st. 2. iz čl. 173.)? Što znači "Kazneni predmetu protiv M.M. i dr."? Kako to da nije navedeno i ime supruge? Znači li to da se nju ne tereti za spomenuto djelo? Hvala unaprijed na odgovoru.
  8. O cemu ovisi taj nalaz? Sto ako bude pozitivan, a sto ako bude negativan? Mislim da ce se testirati biljka, a ne sjemenke.
  9. Poštovani, nakon godine porodiljnog dopusta,vracam se na posao.S obzirom da jos uvijek dojim,imam li pravo na pauzu za dojenje.?Ako imam,koliko dugo mogu koristiti to pravo i hoću li biti placena za vrijeme izostanka s posla.?
  10. Pozdrav. Prije 20-ak dana,dok sam radio,supruzi je policija pozvonila na vrata stana.Kad je otvorila,2 krim inspektora banula su unutra.Jedan od njih je pokazao znacku,usli su i rekli da imaju nalog za pretragu stana.Supruga je bila sama sa bebom.Pretragom(s obzirom na nasu veliku glupost),pronasli su posađenu biljku(19 cm) ind. kon.,u salici za kavu 223 sjemenke i 5 amp. Normabela.Za normabel terete suprugu,zato jer radi u bolnici,a za biljku i sjemenke mene.Dosao sam s posla na obavjesni razgovor u pol.,te sz mi rekli da ta biljka ide na nekakvu analizu i da molim Boga da nalaz bude negativan. Ni sam ne znam sto mogu očekivati s obzirom da je ovaj novi zakon rigorozan. Da li je policija postupila u skladu sa zakonom(s obzirom da nalog za pretragu glasi na moje ime,a ja nisam bio nazočan)? Može li mi olakotna okolnost na sudu biti to sto imam dijete i sto nikada nismo bili prekrsajno i kazneno kaznjavani,niti registrirani korisnci opojnih droga.?Ponudili smo se testirati na droge,no to su odbili.
  11. Postovani, vec neko vrijeme pokusavam se bezuspjesno(i tocno) informirati o porodiljnoj naknadi vezanoj za "moj slucaj". Naime, iako je projsek moje place visi od najveceg iznosa naknade koju HZZO isplacuje,meni je receno da cu za prvih 6 mj. porodiljnog dopusta primati naknadu u iznosu 4250 kn,te za drugih 6 mj. porodiljnog -naknadu u iznosu od 2500 kuna. Da li je to tocno? Da li imam pravo na vecu naknadu ili bilo kakvu novcanu pomoc,s obzirom da nisam u braku,odnosno dijete cu odgajati sama?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija